• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Laks sous vide - guide med tid og temperatur

laks sous vide
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  8. februar 2021

Indhold

  1. Se her hvordan du tilbereder laks sous vide. En hurtig guide til sous vide tilberedning af laks med eller uden skind. Med tid og temperatur.
  2. Opskrift
  3. Laks sous vide - guide med tid og temperatur
  4. Tips
  5. Kartofler sous vide
  6. Rosenkål sous vide - nem opskrift med tid og grader
  7. Flanksteak sous vide - opskrift på mør flankesteg

Se her hvordan du tilbereder laks sous vide. En hurtig guide til sous vide tilberedning af laks med eller uden skind. Med tid og temperatur.

Laks sous vide er en lækker og nem måde at tilberede laksen på, og det er ganske nemt.

Du kan med fordel tilberede en hel lakseside, og her skal du beregne 45 minutter.

Du kan også skære laksebøffer ud på ca. 125 gram pr. styk, og så kan du nøjes med 30 minutter i vandbadet.

Laks sous vide kan laves med eller uden skind. Tilbereder du laksen uden skind, kan den serveres straks.

Er laksen med skind, kan den steges på en varm pande på skindsiden i ca. 30 sekunder, så skindet bliver sprødt.

Og så vil jeg gerne lige understrege, at du skal vakuumere din laks med forsigtighed. Laksen er jo porøs og skrøbelig, så vær forsigtig!

Ønsker du at tilberede laks fra frost, skal du blot forlænge tiden i sous vide med ca. 10 minutter, så er laksestykkerne perfekte.

Opskrift

laks sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks sous vide - guide med tid og temperatur

4.88 fra 8 stemmer
Se her hvordan du tilbereder laks sous vide. En hurtig guide til sous vide tilberedning af laks med eller uden skind. Med tid og temperatur.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 205
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 side laks - eller 4 laksebøffer på ca. 125 gram/stk.
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron - økologisk

Fremgangsmåde
 

  1. Indstil din sous vide til 50 grader.
  2. Tjek at laksen er fri for ben. Eventuelle ben fjernes let med en pincet.
  3. Smør laksen med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Dryp lidt citronsaft over, og fordel også gerne et par skiver citron på laksen.
  5. Læg forsigtigt laksestykket i en vakuumpose, og vakuumer med laveste tryk, da du ellers risikerer at ødelægge den porøse laks.
  6. Læg posen med laks i din sous vide, og nu skal din laks sous vide have 45 minutter. Er det mindre laksebøffer på 125 gram stykket, kan du nøjes med 30 minutter.
  7. Tag den færdigtilberedte laks op, og nu kan den serveres straks. Du kan også vælge at stege den sous vide tilberedte laks i et halvt minut på skindsiden på en varm pande.

Næringsindhold

Kalorier: 205kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Laks sous vide kan serveres med ris og stuvet spinat. Gør det simpelt.

Og ellers er en hjemmelavet sauce hollandaise jo også altid en god følgesvend til laks.

Se også disse opskrifter til sous vide:

Kartofler sous vide

4.7 fra 10 stemmer
Min opskrift på kartofler sous vide. Opskriften er med præcis temperatur og tid på kartoflerne, der med denne metode bliver perfekt møre.
Gå til opskrift
billederesultat for kartofler sous vide

Rosenkål sous vide - nem opskrift med tid og grader

4.9 fra 9 stemmer
Rosenkål sous vide er en optimal måde at tilberede rosenkål på. Her beholdes smag og vitaminer, og denne opskrift er med tid og temperatur.
Gå til opskrift
billederesultat for rosenkål sous vide

Flanksteak sous vide - opskrift på mør flankesteg

4.5 fra 17 stemmer
Se her hvordan du laver flanksteak sous vide. Komplet guide med tid og temperatur til tilberedning af flankesteg. Inkl. forslag til tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for flanksteak sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required