• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret

Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret

laks med porrer i fad
4.7 fra 217 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.9k
SHARES
FacebookMessenger3.9kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. januar 2024 - Udgivet:  14. februar 2023

Indhold

  1. Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
  2. Opskrift på laks med porrer
  3. Laks med porrer og spidskål
  4. Tips
  5. Kan jeg bruge andet end madlavningsfløde i opskriften?

Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.

Her får du min opskrift på laks med porrer, der er en særdeles populær ret i mange danske hjem.

Vi skal jo spise fisk et par gange om ugen, og det her er en lakseret, som alle kan lide. Også dem, som normalt ikke er så glade for fisk. Det er det, som jeg kalder mad i fad. Hvor hele retten tilberedes i et fad, og det gør det altså meget nemt.

Den type retter har jeg udviklet en del af - se nogle af retterne med mad i fad her. I denne omgang laks med porrer har jeg også tilsat noget spidskål og gulerødder, så der er masser af grøntsager.

Madlavningsfløde kan i øvrigt udskiftes med en almindelig fløde eller en mere mager cremefine. Og lakseretten skal bare serveres med pasta.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Laks i karrysauce med grøntsager

Ovnbagt laks

Mexicansk laks

Laks med østerssauce og sundt tilbehør

Opskrift på laks med porrer

laks med porrer i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks med porrer og spidskål

4.74 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 700
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 laksebøffer - på 175 gram pr. stk.
  • 3 porrer
  • 1 lille spidskål
  • 3 gulerødder
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon - evt. grøntsag
  • 2 tsk sennep
  • 1 potte persille
  • 1 citron - halv
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Laksebøfferne saltes og dryppes med citronsaft. Sættes til side.
  3. Porrer snittes i tynde skiver og lægges i et ildfast fad eller mindre bradepande.
  4. Spidskål snittes groft og kommes ved.
  5. Gulerødder snittes i tynde stave og lægges ligeledes i fadet.
  6. Hæld madlavningsfløde ved, smuldr en bouillonterning i og tilsæt også sennep samt lidt hakket persille. Gem lidt persille til pynt.
  7. Vend det forsigtigt rundt, krydr med salt og peber og stil fadet i ovnen, hvor det skal have 10 minutter.
  8. Tag fadet ud af ovnen, og læg laksebøfferne på. Klem også lidt citronsaft ud over laks og grøntsager, og stil fadet tilbage i ovnen, hvor det nu bages færdig i yderligere 15 minutter.
  9. Imens koges pasta al dente, altså så den stadig har lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier: 700kcalKulhydrater: 89gProtein: 50gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 171mgNatrium: 836mgKalium: 1973mgKostfibre: 9gSukker: 12gVitamin A: 9443IUVitamin C: 122mgCalcium: 358mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den skønne fiskeret med laks med porrer serveres straks.

Eventuelt sammen med et stykke godt brød til. Prøv eksempelvis mit nemme og lækre brød af nem dej. Du kan nemt søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Laksebøffer skal have cirka 15 minutter i ovnen. Derfor steges laksen kun med til sidst i opskriften.

Kan jeg bruge andet end madlavningsfløde i opskriften?

Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde eller en cremefine, hvis du vil spare mere på kalorierne.

Denne opskrift er en god opskrift på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen

    december 15, 2024 at 5:47 pm

    Har prøvet at lave denne ret, den smager fantastisk

    Svar
  2. Iben henriksen

    oktober 30, 2024 at 6:13 pm

    Jeg har lige lavet
    Laks med porre og spidskål

    Da retten kom ud af ovnen var sovsen skilt og retten var ikke særlig appetitlig
    At se på.
    Jeg har fulgt opskriften nøjagtig, men skal sovsen være skilt eller hvad er årsagen ?

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required