Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

billederesultat for laks med pasta
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
213
SHARES
FacebookMessenger213PinterestEmailSMS

Her får du en lækker opskrift på laks med pasta. En nem og hurtig ret til aftensmad med bla. spinat, champignon, ærter og lidt flødesovs.

Laks med pasta er en de retter, som du meget hurtigt bliver super glad for. Ja, måske er det endda en ny livret.

Laks er jo sundt, og meget nem at tilberede på denne måde. Dertil kommer, at retten er ret hurtig at lave, så det er hurtig aftensmad på travle dage.

Mens laksesiden bages i ovnen, kan du lave resten klar. Herunder den lækre flødesovs med champignon, spinat og ærter. Se også hvordan du laver ovnbagt laks.

Opskrift på laks med pasta

Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du en lækker opskrift på laks med pasta. En nem og hurtig ret til aftensmad med bla. spinat, champignon, ærter og lidt flødesovs.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Ovnbagt laks
  • 1 side laks (uden ben)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Spinat og flødesovs
  • 200 g champignon (rengjorte og skåret i tynde skiver)
  • 150 g spinat (skyllet)
  • 150 g ærter (gerne fra frost)
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon (klar eller høns)
  • 1 håndfuld basilikum
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Pasta
  • 500 g pasta (frisk, evt. en hjemmelavet pasta)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Den hele lakseside tjekkes for ben, og lægges derefter i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Dryppes med citronsaft og krydres med salt og peber.
  2. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft. Laks må ikke tilberedes for længe, da det ødelægger smagen af den fine fisk.
  3. Imens laksen er i ovnen, sauterer du champignon i skiver af på en meget varm pande tilsat lidt olie. Giv bare svampene en god kulør.
  4. Kom så de friske spinatblade på panden lidt efter lidt, hvor bladene får lov til at falde sammen.
  5. Tilsæt så ærter sammen med madlavningsfløde, en smuldret bouillonterning og basilikum. Du kan bruge frisk eller tørret basilikum til laks med pasta, og madlavningsfløden kan også erstattes med en alm. fløde (som så indeholder flere kalorier).
  6. Lad det creme lidt ind, skru ned for varmen og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  7. Frisk pasta koges i saltet vand, og her er kogetiden typisk blot et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier679kcalKulhydrater83gProtein51gFedt16gMættet fedt3gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt4gKolesterol183mgNatrium1494mgKalium1570mgKostfibre4gSukker8gVitamin A4076IUVitamin C41mgCalcium186mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Laks med pasta anrettes på lune tallerkner.

Først med frisk pasta nederst, derpå den skønne flødesovs med spinat, champignon og ærter - og øverst toppes med et stort stykke laks.

Det er virkelig god aftensmad, som både børn og voksne elsker.

Se også mine populære pastaopskrifter på:

Pasta med kødsovs - klassisk spaghetti bolognese

Pasta funghi - nem og kødfri pastaret med svampe

Pølsepande - nem opskrift med pølser, pasta og rucola

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Schwaner skriver

    september 23, 2024 at 11:21 pm

    En virkelig lækker ret😋👏

    Svar
  2. Jonna andersen skriver

    september 16, 2024 at 4:11 pm

    Jeg er ikke klar over om jeg skal betale for at få tilsendt dine opskrifter på mail

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 16, 2024 at 4:31 pm

      Hej Jonna
      Det skal du ikke - det er en gratis service 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jolanda skriver

    januar 31, 2024 at 4:15 pm

    Dejlig ret. Laver den garanteret oftere fremover. Jeg brugte dog dild i stedet for basilikum og rigtig piskefløde. Mums...

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required