Få en god opskrift på kyllingesticks med glaze a la Sticks 'n' Sushi. Det er lækre kyllingekødboller med teriyaki sauce, og de smager himmelsk godt.
Her får du en skøn opskrift på kyllingesticks med glaze, som minder om de dem, du kan få hos blandt andet Sticks 'n' Sushi.
Det er kødboller, der laves med hakket kylling, som derefter trækkes på spyd, dampes og steges på panden.
Til sidst dryppes kyllingekødbollerne med en velsmagende glaze, og så er det ellers bare med at nyde dem.
Opskrift på kyllingesticks
Kyllingesticks med glaze a la Sticks 'n' Sushi
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 lille løg - meget finthakket
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 tsk. ingefær - fintrevet
- 3 spsk soja
- 2 spsk riseddike
- 1½ tsk. sesamfrø
- 1 æg
- friskkværnet peber
Glaze
- ½ dl teriyaki - sauce
- ½ dl soja
- ½ dl honning - flydende
Desuden
- Lidt forårsløg - finthakket, kun den grønne top
- 1½ spsk sesamfrø - ristet på en tør pande
- olie
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør det rigtig godt sammen, brug evt. en foodprocessor eller en el-pisker når du laver fars til dine kyllingesticks.
- Dæk skålen til og stil i køleskabet i ca. 1 times tid.
- Imens kommes soja, teriyaki og honning i en gryde og bringes i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter, til det bliver tykkere og lidt sirups-agtig. Tag af varmen.
- Rist sesamfrø til de bliver gyldne.
- Hvis du har en stor gryde, så gør den klar. Sæt en tallerken eller et lavt fad ned i og kom lidt vand i. Vandet må ikke være så højt, så det kan nå op til den tallerken der skal stilles ovenpå, med kødbollerne. Bring vandet i kog og skru ned, til det er lige omkring kogepunktet.
- Smør en tallerken med ganske lidt olie og form farsen til små kødboller, på størrelse med en valnød.
- Læg dem på den letsmurte tallerken. Sæt tallerknen ned ovenpå det fad - eller tallerken - du har lagt ned i bunden af gryden og sørg igen for at vandet ikke står højt nok til at kunne komme op i tallerknen.
- Læg låg på eller dæk med stanniol og damp nu kødbollerne, til de bliver grå (jeg ved det, det lyder ikke særlig lækkert) og bliver faste. Det tager ca. 5 minutter.
- Pas på med at vandet ikke koger for meget, det skal holdes lige omkring kogepunktet.
- Når kødbollerne er blevet faste, så tag tallerknen op og sæt kødbollerne på spyd, 2 på hvert spyd. Så er der kyllingesticks a la Sticks 'n' Sushi.
- Varm en pande op og kom lidt olie på, brun kødbollerne på alle sider, i alt et 2-3 minutter.
- Tag af, dryp med glazen og drys med sesam og forårsløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Kyllingesticks med glaze kan bruges som en del af et tapas bord, til en buffet, som forret eller som tilbehør til en salat.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: