Her er en nem og lækker opskrift på kyllingekødboller. Det er skønne deller lavet af bla. hakket kyllingekød, chipotle, parmesan og danskvand.
Opskriften på kyllingekødboller giver 18-20 stk. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker kyllingedellerne.
Kødbollerne kan spises som hovedret til en lækker perlespeltsalat - eller eventuelt til en broken lasagne.
Kødboller af hakket kylling er en fætter til den klassiske frikadelle, men noget lettere i smag og konsistens.
Ingredienser til kyllingekødboller
450 g hakket kyllingekød
½ rødløg, finthakket (mit var ret stort, så derfor et halvt)
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 spsk. dijonsennep
1 æg
Salt og friskkværnet peber
½ dl danskvand (eller mælk)
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
1 tsk. tørrede chipotleflager (eller ½ tsk. chipotlepulver)
1 stor håndfuld friskrevet parmesanost
Ca. 1½ håndfulde pankorasp (eller almindelig rasp)
Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne til kyllingedellerne rigtig godt sammen.
- Juster væske og rasp til hinanden, så du har en forholdsvis fast fars.
- Varm lidt olivenolie op på en pande ved middelvarme, form farsen til boller og kom dem på panden. Du kan også stege dine kyllingekødboller i en blanding af smør og olie.
- Min favoritstørrelse er ca. på størrelse med en stor, hel valnød, men det bestemmer du jo helt selv.
- Steg dem i ca. 5-6 minutter, alt efter størrelse, til de er gennemstegte. Steg dem på alle flader og ender.
De færdige kyllingekødboller nydes straks - eller kommes på køl til brug dagen efter.
Del dine ideer og tanker med os andre her: