Her er en nem og lækker opskrift på kyllingekødboller. Det er skønne deller lavet af bla. hakket kyllingekød, chipotle, parmesan og danskvand.
Opskriften på kyllingekødboller giver 18-20 stk. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker kyllingedellerne.
Kødbollerne kan spises som hovedret til en lækker perlespeltsalat - eller eventuelt til en broken lasagne.
Kødboller af hakket kylling er en fætter til den klassiske frikadelle, men noget lettere i smag og konsistens.
Ingredienser til kyllingekødboller
450 g hakket kyllingekød
½ rødløg, finthakket (mit var ret stort, så derfor et halvt)
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 spsk. dijonsennep
1 æg
Salt og friskkværnet peber
½ dl danskvand (eller mælk)
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
1 tsk. tørrede chipotleflager (eller ½ tsk. chipotlepulver)
1 stor håndfuld friskrevet parmesanost
Ca. 1½ håndfulde pankorasp (eller almindelig rasp)
Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne til kyllingedellerne rigtig godt sammen.
- Juster væske og rasp til hinanden, så du har en forholdsvis fast fars.
- Varm lidt olivenolie op på en pande ved middelvarme, form farsen til boller og kom dem på panden. Du kan også stege dine kyllingekødboller i en blanding af smør og olie.
- Min favoritstørrelse er ca. på størrelse med en stor, hel valnød, men det bestemmer du jo helt selv.
- Steg dem i ca. 5-6 minutter, alt efter størrelse, til de er gennemstegte. Steg dem på alle flader og ender.
De færdige kyllingekødboller nydes straks - eller kommes på køl til brug dagen efter.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!