• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling

Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling

kyllingefarsbrød
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
610
SHARES
FacebookMessenger610PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. oktober 2023 - Udgivet:  9. oktober 2023

Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.

Et lækkert kyllingefarsbrød, der er en lidt sundere udgave af den klassiske danske ret, forloren hare.

Her dog altså laver med hakket kylling i stedet for hakket for svine- og kalvekød, og det smager virkelig dejligt.

Opskriften på kyllingefarsbrød er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kyllingefrikadeller

Fyldt snackpeber med kyllingefars

Hakket kylling

Opskrift på sundt kyllingefarsbrød

kyllingefarsbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingefarsbrød - nem opskrift

4.76 fra 37 stemmer
Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 372
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g hakket kylling
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 håndfulde havregryn
  • 2 gulerødder
  • 2 dl mælk - ca. mængde
  • friskkværnet peber
  • 200 g bacon - i skiver

Fremgangsmåde
 

  1. Hakket kylling røres med salt og løgpulver.
  2. Tilsæt derefter æg, hvedemel og havregryn. Du kan enten anvende finvalsede eller grovvalsede havregryn, begge dele er fint.
  3. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og tilsæt dem sammen med friskkværnet peber.
  4. Rør det sammen, og tilsæt nu mælk indtil du har en solid fars, der er fast i konsistensen, men heller ikke for hård. Jeg har skrevet 1-2 deciliter, men mængden afhænger af mange faktorer, og derfor anvender du en passende mængde mælk. Husk at røre farsen godt ud.
  5. Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olie.
  6. Form nu dit kyllingefarsbrød i fadet, og læg skiver af bacon omkring, så det er helt pakket ind. Fold enderne ind under farsbrødet.
  7. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 230 grader i 10 minutter, hvorefter ovnen skrues ned på 200 grader og steges færdigt i yderliger cirka 40 minutter. Samlet stegetid er altså 50 minutter i ovnen.
  8. Ønsker du en sovs til dit kyllingefarsbrød, skal du hælde to deciliter vand og to deciliter mælk i fadet, og det gøres efter de 10 minutter hvor varmen skrues ned. Kom eventuelt mere mælk ved undervejs.
  9. Tag dit farsbrød med kylling op og sigt skyen over i en lille gryde. Kog op sammen med et par teskefulde ribsgele og et par spiseskefulde koncentreret kyllingefond. Kom eventuelt også lidt mere mælk i, og jævn med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag sovsen til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 372kcalKulhydrater: 23gProtein: 36gFedt: 15gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 144mgNatrium: 2287mgKalium: 841mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 5236IUVitamin C: 2mgCalcium: 97mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tilbehør til det sunde farsbrød med kylling kan være rodfrugter i ovn.

Skær forskellige rodfrugter ud i mindre og mundrette stykker, herunder eks. kartofler, rødbeder, gulerødder og pastinakker.

Vend dem i en lille bradepande med olivenolie, timian, lidt persille og salt og peber, og stil dem sammen med dit kyllingefarsbrød. Så er de færdige samtidig med farsbrødet.

Servér evt. også en råkost med spidskål til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Betina Hansen

    januar 13, 2023 at 12:19 am

    Kan man erstatte løg pulver med rå revet løg og hvilke forhold?
    Hvor kan løgpulver købes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 13, 2023 at 8:22 am

      Hej Betina
      Det kan du i hvert fald. Brug et almindeligt og finthakket løg i stedet 🙂
      Løgpulver kan købes i de fleste supermarkeder, hvor det står under de almindelige krydderier.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bianca

    marts 04, 2022 at 4:42 pm

    Kan man lave dette farsbrød, uden at svøbe det i bacon? 🙂

    Svar
  3. Helle Jonasson

    januar 08, 2020 at 9:54 am

    Sovsen til kyllingefarsbrøddet - Du skriver, at væden skal i fadet, men bliver kødet så ikke kogt og kedeligt isf stegt (ved godt du skriver, det først skal i efter 10 min)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 08, 2020 at 10:22 am

      Hej Helle
      Tak for det. Nej, det synes jeg ikke. Det er samme måde man laver forloren hare på.
      Selvfølgelig bliver den allernederste del lidt mere våd, men jeg synes ikke det gør noget.
      Håber det giver mening.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required