Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingebryst med kartofler, spidskål og sovs

Kyllingebryst med kartofler, spidskål og sovs

Kyllingebryst med kartofler, spidskål og sovs
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
160
SHARES
FacebookMessenger160PinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på kyllingebryst med kartofler, dampet spidskål og en lækker sovs. Super nem opskrift på velsmagende aftensmad.

Kyllingebryst med kartofler og spidskål er super nem aftensmad, der samtidig er rimelig hurtig at lave.

Og retten laves med tre af de mest populære ingredienser her på Madens Verden, nemlig kyllingbryst, kartofler og spidskål. Simpelthen.

Her får du kogte kartofler, stegt kyllingebryst og dampet spidskål med en lækker sovs, og det er altså en velsmagende middagsret, som hele familien kan lide.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingebryst med kartofler

Kyllingebryst med kartofler og spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du en nem opskrift på kyllingebryst med kartofler, dampet spidskål og en lækker sovs. Super nem opskrift på velsmagende aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler små, delt i kvarte
  • 4 stk. kyllingebryst
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille spidskål delt i grove stykker
  • 2,5 dl fløde evt. madlavningsfløde
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk fond eller en halv bouillonterning
  • 1 citron friskpresset citronsaft
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære de små kartofler i kvarte og kom dem i en gryde. Dæk med koldt vand og tilsæt salt. Koges næsten møre, hvilket typisk tager ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. Kyllingebryst fileterne soigneres, hvor fedt og urenheder fjernes. Steges på en pande ved god varme i lidt smør. Stegetiden er cirka 5 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber, og lægges til side på et skærebræt.
  3. Hæld fløde på panden, hvor du har stegt kyllingfileterne. Tilsæt også lidt sennep og friskpresset citronsaft sammen med lidt fond og hakket timian. Lad det creme en smule ind. Tilsæt om nødvendigt lidt vand. Krydr med lidt friskkværnet peber.
  4. Dampet spidskål laver du ved at skære bunden af kålen, og derefter dele den i kvarte. Skær stokken fra, og del derefter spidskålen i grove stykker. Kog lidt vand op i en gryde (bare lige et par centimeter vand i bunden af gryden), tilsæt et par spiseskefulde smør og lidt salt. Når det spilkoger kommes spidskålen i, og dampes et minut. Hæld vandet fra.
  5. Anretning af kyllingebryst med kartofler og spidskål: På lune tallerkner fordeles først dampet spidskål nederst, hvorefter du fordeler lidt kartofler på kålen. Kom et par spiseskefulde sovs rundt kartofler og kål. Kyllingebrystfileterne skæres i skiver og anrettes øverst, hvorefter der drysses med lidt finthakket persille.

Næringsindhold

Kalorier581kcalKulhydrater42gProtein34gFedt32gMættet fedt19gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.2gKolesterol166mgNatrium855mgKalium1723mgKostfibre9gSukker3gVitamin A1529IUVitamin C133mgCalcium182mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Kyllingebryst med kartofler og spidskål serveres straks.

Resten af kartoflerne serveres ved siden af i en skål, og det samme med resten af sovsen, så der kan suppleres lidt op.

Nydes gerne med et stykke brød til.

Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.

Se mere inspiration:

  • Kyllingebryst med frossen spinat og gulerødder i fad
  • Grydestegt kylling
  • Kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    maj 08, 2024 at 10:19 am

    Det er sommer mums, når det er allerbedst. Jeg vil spørge dig, om du har en god opskrift på toastbrød. Jeg har fået 2 bageforme med skydelåg, så brødene bliver helt firkantede. Jeg vil lave et engelsk tebord til mine 3 mostre, når de besøger mig. Så skal der jo også være små søde agurkesandwich. God dag 😊

    Svar
  2. Peter Hansen skriver

    maj 10, 2023 at 11:38 am

    Hvornår er en kartoffel egnet til servering med skræl? Jeg vil gerne høre din mening om en kartoffels beskaffenhed nogle f.eks hvor gammel og brun må den være, hvor mange pletter må den have, og hvor stor må den være. Jeg får desværre mange helt brune med tyk skræl og øjne og de er mildest talt ikke delikate. Jeg har faktisk begyndt at fravælge kartofler med skræl, da jeg efterhånden har fået nogle som efter min mening ikke burde serveres på anerkendte restauranter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required