Her får du en nem opskrift på kyllingebryst med kartofler, dampet spidskål og en lækker sovs. Super nem opskrift på velsmagende aftensmad.
Kyllingebryst med kartofler og spidskål er super nem aftensmad, der samtidig er rimelig hurtig at lave.
Og retten laves med tre af de mest populære ingredienser her på Madens Verden, nemlig kyllingbryst, kartofler og spidskål. Simpelthen.
Her får du kogte kartofler, stegt kyllingebryst og dampet spidskål med en lækker sovs, og det er altså en velsmagende middagsret, som hele familien kan lide.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingebryst med kartofler
Kyllingebryst med kartofler og spidskål
Ingredienser
- 600 g kartofler - små, delt i kvarte
- 4 stk. kyllingebryst
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille spidskål - delt i grove stykker
- 2,5 dl fløde - evt. madlavningsfløde
- 1 tsk sennep
- 1 spsk fond - eller en halv bouillonterning
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 1 håndfuld timian
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Start med at skære de små kartofler i kvarte og kom dem i en gryde. Dæk med koldt vand og tilsæt salt. Koges næsten møre, hvilket typisk tager ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Kyllingebryst fileterne soigneres, hvor fedt og urenheder fjernes. Steges på en pande ved god varme i lidt smør. Stegetiden er cirka 5 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber, og lægges til side på et skærebræt.
- Hæld fløde på panden, hvor du har stegt kyllingfileterne. Tilsæt også lidt sennep og friskpresset citronsaft sammen med lidt fond og hakket timian. Lad det creme en smule ind. Tilsæt om nødvendigt lidt vand. Krydr med lidt friskkværnet peber.
- Dampet spidskål laver du ved at skære bunden af kålen, og derefter dele den i kvarte. Skær stokken fra, og del derefter spidskålen i grove stykker. Kog lidt vand op i en gryde (bare lige et par centimeter vand i bunden af gryden), tilsæt et par spiseskefulde smør og lidt salt. Når det spilkoger kommes spidskålen i, og dampes et minut. Hæld vandet fra.
- Anretning af kyllingebryst med kartofler og spidskål: På lune tallerkner fordeles først dampet spidskål nederst, hvorefter du fordeler lidt kartofler på kålen. Kom et par spiseskefulde sovs rundt kartofler og kål. Kyllingebrystfileterne skæres i skiver og anrettes øverst, hvorefter der drysses med lidt finthakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kyllingebryst med kartofler og spidskål serveres straks.
Resten af kartoflerne serveres ved siden af i en skål, og det samme med resten af sovsen, så der kan suppleres lidt op.
Nydes gerne med et stykke brød til.
Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.
Se mere inspiration:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det er sommer mums, når det er allerbedst. Jeg vil spørge dig, om du har en god opskrift på toastbrød. Jeg har fået 2 bageforme med skydelåg, så brødene bliver helt firkantede. Jeg vil lave et engelsk tebord til mine 3 mostre, når de besøger mig. Så skal der jo også være små søde agurkesandwich. God dag 😊
Peter Hansen
Hvornår er en kartoffel egnet til servering med skræl? Jeg vil gerne høre din mening om en kartoffels beskaffenhed nogle f.eks hvor gammel og brun må den være, hvor mange pletter må den have, og hvor stor må den være. Jeg får desværre mange helt brune med tyk skræl og øjne og de er mildest talt ikke delikate. Jeg har faktisk begyndt at fravælge kartofler med skræl, da jeg efterhånden har fået nogle som efter min mening ikke burde serveres på anerkendte restauranter.