Kylling shawarma er en rigtig favorit-ret. Her får du en opskrift med autentiske krydderier og smag. Kan både laves på grill og i ovnen.
Kylling shawarma med friske grøntsager og yoghurtdressing - eller hummus - er noget af det lækreste.
Du spiser hele herligheden i pitabrød eller en durumrulle, og man bliver nærmest lykkelig, når smag og konsistens går op i en helhed.
Klassisk shawarma-kød grilles på en rotisseri, men vi kan sagtens stege kyllingen i ovnen i stedet.
Her skal de marineres fire timer i køleskabet, før de kommer i ovnen. Til sidst lynsteges stykkerne på en brandvarm pande et minut eller to. Det sidste skridt er ikke nødvendigt, hvis du griller kødet.
Opskrift på kylling shawarma med skøn dressing
Kylling shawarma med autentisk smag
Ingredienser
- 1 kg kyllingeoverlår
- 1 dl olivenolie
- 1,5 stk citron - saften
- 5 fed hvidløg
- 1 stk chili - tørret, knust
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk gurkemeje
- 2 tsk friskkværnet peber
- 1,5 tsk salt
- 2 stk rødløg - i både
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 4 stk fladbrød
Grøntsager
- 2 stk tomater - modne, i halve skiver
- 0,5 stk agurk - små tern
- 1 stk rødløg - tynde ringe
- 0,5 stk rød spidskål - tynde strimler
- 8 cornichoner - skiver på langs
- bredbladet persille - groft hakket
- syltede rødløg
Yoghurtdressing
- 2 dl yoghurt - Natural
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk citronskal - fintrevet
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille - el. mynte
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom de tørrede chili samt hvidløgsfed i en morter, stød det hele godt sammen. Tilsæt herefter resten af krydderierne og rør rundt.
- Bland krydderierne med olie og citronsaft.
- Skyl kyllingestykkerne under koldt vand, flå skindet af og læg dem i en skål. Hæld marinaden over og sæt på køl i fire timer.
- Vend kyllingestykkerne engang i mellem, så du er sikker på, at de er dækket af marinaden.
- Når kyllingeoverlårene er klar til at blive stegt, skærer du de to rødløg i både og lægger dem i et fad sammen med kødet. Steg i 40 minutter i ovnen på 220 grader.
- Tag kyllingestykkerne ud og skær kødet i tykke strimler. Vil du have dem mere sprøde, varmer du en pande op, så den er stegende varm - og så steger du kyllingestykkerne et minut eller to på panden.
Yoghurtdressing
- Bland alle ingredienserne, når du har sat kylling til at marinere i køleskabet, og sæt dressingen på køl.
Kylling shawarma
- Skær agurk i fine tern og tomater i halve skiver. Skær rødløget i tynde ringe og peberen i 2-3 cm. strimler.
- Skær den røde spidskål i meget fine strimler, og vælger du at komme drueagurk i, skal du skære den i skiver på langs.
- Når din shawarma skal samles i fladbrød, lægger du brødet som en pandekage på et stykke stanniol eller madpapir, og fylder på i midten med kød, diverse grønt og dressingen.
- Herefter folder du sammen nederst og ruller brødet sammen, hvorefter du hurtigt ruller det ind i stanniol. Når du gør det, kan du klemme rullen godt sammen imens.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag og opskrifter
Du kan købe fladbrød hos mange grønthandlere og i minimarkeder. Af og til også i supermarkeder.
Ellers kan du selv bage disse lækre fladbrød til din kylling shawarma. Vil du bruge pitabrød i stedet, har vi den helt rigtige opskrift her.
Prøv også at servere sammen med en eller flere af disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kim
Jeg synes den er fantastisk. Det gør venner og familie også.
Jo længere det marinere jo bedre bliver det vel ????
Mvh.