• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling shawarma med den helt rigtige smag

Kylling shawarma med den helt rigtige smag

Kylling shawarma
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  4. august 2021

Kylling shawarma er en rigtig favorit-ret. Her får du en opskrift med autentiske krydderier og smag. Kan både laves på grill og i ovnen.

Kylling shawarma med friske grøntsager og yoghurtdressing - eller hummus - er noget af det lækreste.

Du spiser hele herligheden i pitabrød eller en durumrulle, og man bliver nærmest lykkelig, når smag og konsistens går op i en helhed.

Klassisk shawarma-kød grilles på en rotisseri, men vi kan sagtens stege kyllingen i ovnen i stedet.

Her skal de marineres fire timer i køleskabet, før de kommer i ovnen. Til sidst lynsteges stykkerne på en brandvarm pande et minut eller to. Det sidste skridt er ikke nødvendigt, hvis du griller kødet.

Opskrift på kylling shawarma med skøn dressing

Kylling shawarma
Karen SenecaKaren Seneca

Kylling shawarma med autentisk smag

4.80 fra 5 stemmer
Kylling shawarma er en rigtig favorit-ret. Her får du en opskrift med autentiske krydderier og smag. Kan både laves på grill og i ovnen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Marinering 4 timer t
Samlet tid 5 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten, Tyrkisk
Kalorier: 657
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kyllingeoverlår
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 stk citron - saften
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk chili - tørret, knust
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1,5 tsk salt
  • 2 stk rødløg - i både
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 4 stk fladbrød
Grøntsager
  • 2 stk tomater - modne, i halve skiver
  • 0,5 stk agurk - små tern
  • 1 stk rødløg - tynde ringe
  • 0,5 stk rød spidskål - tynde strimler
  • 8 cornichoner - skiver på langs
  • bredbladet persille - groft hakket
  • syltede rødløg
Yoghurtdressing
  • 2 dl yoghurt - Natural
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal - fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille - el. mynte
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom de tørrede chili samt hvidløgsfed i en morter, stød det hele godt sammen. Tilsæt herefter resten af krydderierne og rør rundt.
  2. Bland krydderierne med olie og citronsaft.
  3. Skyl kyllingestykkerne under koldt vand, flå skindet af og læg dem i en skål. Hæld marinaden over og sæt på køl i fire timer.
  4. Vend kyllingestykkerne engang i mellem, så du er sikker på, at de er dækket af marinaden.
  5. Når kyllingeoverlårene er klar til at blive stegt, skærer du de to rødløg i både og lægger dem i et fad sammen med kødet. Steg i 40 minutter i ovnen på 220 grader.
  6. Tag kyllingestykkerne ud og skær kødet i tykke strimler. Vil du have dem mere sprøde, varmer du en pande op, så den er stegende varm - og så steger du kyllingestykkerne et minut eller to på panden.
Yoghurtdressing
  1. Bland alle ingredienserne, når du har sat kylling til at marinere i køleskabet, og sæt dressingen på køl.
Kylling shawarma
  1. Skær agurk i fine tern og tomater i halve skiver. Skær rødløget i tynde ringe og peberen i 2-3 cm. strimler.
  2. Skær den røde spidskål i meget fine strimler, og vælger du at komme drueagurk i, skal du skære den i skiver på langs.
  3. Når din shawarma skal samles i fladbrød, lægger du brødet som en pandekage på et stykke stanniol eller madpapir, og fylder på i midten med kød, diverse grønt og dressingen.
  4. Herefter folder du sammen nederst og ruller brødet sammen, hvorefter du hurtigt ruller det ind i stanniol. Når du gør det, kan du klemme rullen godt sammen imens.

Næringsindhold

Kalorier: 657kcalKulhydrater: 6gProtein: 34gFedt: 55gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 30gTransfedt: 0.2gKolesterol: 135mgNatrium: 1650mgKalium: 461mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 338IUVitamin C: 8mgCalcium: 105mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag og opskrifter

Du kan købe fladbrød hos mange grønthandlere og i minimarkeder. Af og til også i supermarkeder.

Ellers kan du selv bage disse lækre fladbrød til din kylling shawarma. Vil du bruge pitabrød i stedet, har vi den helt rigtige opskrift her.

Fladbrød til shawarma
Mange grønthandlere sælger arabiske fladbrød, som er perfekte til en durumrulle. De kan holde op til en uge i køleskabet. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Prøv også at servere sammen med en eller flere af disse opskrifter:

  • Lækker linsehummus med røde linser
  • Taboulleh - skøn salat med couscous
  • Falafler - autentiske og sprøde fra Mellemøsten
  • Verdens bedste hummus med hestebønner
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim

    juni 26, 2024 at 2:01 pm

    Jeg synes den er fantastisk. Det gør venner og familie også.

    Jo længere det marinere jo bedre bliver det vel ????

    Mvh.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required