Kylling og cashew i en sød-stærk sauce med en skål dampende jasminris til er en utrolig lækker ret, der kun tager en halv time at lave.
Kylling og cashew er egentlig en kinesisk ret, som thailænderne tog til sig for mange år siden. Blot skiftede de kinesernes peanuts ud med søde, sprøde cashewnødder. På thai hedder retten Kai Med Ma Muang, og den indeholder alle de elementer, der gør en ret lækker.
Her er fuld blæs på smagen uden, det bliver for voldsomt: Sødme fra cashewnødderne og saucen, styrke fra chilien, umami fra kyllingen og syre fra limefrugten, som jeg personligt kan lide at supplere med, når retten er serveret.
Opskriften her er til fire personer.
Opskrift på kylling og cashew
Ingredienser
- 3 dl jasminris
- 400 gram kylling
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl olie
- 6 fed hvidløg
- 2 løg både
- 1,5 kopper chili hele tørrede
- 2 dl usaltede cashewnødder
- 0,5 grøn chilipeber strimler
- 1 buket forårsløg
Saucen
- 2 spsk mørk sojasauce
- 1 spsk kecap manis-sauce sød sojasauce
- 1 spsk oystersauce
- 1 spsk sukker
- 1 dl vand
- En lille teskefuld peber
- Salt
Sådan gør du
- Sæt risene over kog og lav kylling og cashew, mens risene simrer og hviler.
- Bland ingredienserne til saucen og sæt den til side.
- Skær kyllingen i tern og vend stykkerne i en plastikpose sammen med hvedemelet.
- Varm en tredjedel af olien op i en wok eller i en stegegryde. Når den er varm, steger du cashewnødderne i et minut - eller indtil de har en flot gylden farve.
- Tag cashewnødderne op med en hulske og kom de hele chilier i gryden. Steg dem et minut og sæt dem til side.
- Hæld mere olie i wokken/stegegryden og steg kyllingstykkerne i fem minutter - eller indtil de er gyldne. Tag dem op ad wokken.
- Steg hvidløget sammen med løg og de friske chilier.
- Når løget begynder at blive klart, kommer du saucen i og rører rundt, indtil saucen bliver lettere klistret.
- Nu skal både kylling, de hele chilier og cashewnødderne ned til løgene. Rør rundt og suppler eventuelt med vand, hvis du foretrækker en mere tynd sauce. Normalt vil der ikke være meget væde i denne ret, når den er færdig, men hvis du bedst kan lide at have noget væske over risene, skal du selvfølgelig det.
- Tilsæt forårsløg og rør rundt i et halvt minut. Ikke mere, for de skal helst være sprøde.
- Nu kan du servere med jasminris og et par limeskiver. Velbekomme.
Se mere indhold:
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.