Kylling og cashew i en sød-stærk sauce med en skål dampende jasminris til er en utrolig lækker ret, der kun tager en halv time at lave.
Kylling og cashew er egentlig en kinesisk ret, som thailænderne tog til sig for mange år siden. Blot skiftede de kinesernes peanuts ud med søde, sprøde cashewnødder.
På thai hedder retten Kai Med Ma Muang, og den indeholder alle de elementer, der gør en ret lækker.
Her er fuld blæs på smagen uden, det bliver for voldsomt: Sødme fra cashewnødderne og saucen, styrke fra chilien, umami fra kyllingen og syre fra limefrugten.
Opskrift på kylling og cashew
Ingredienser
- 3 dl jasminris
- 400 gram kylling
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl olie
- 6 fed hvidløg
- 2 løg - både
- 1,5 kopper chili - hele tørrede
- 2 dl usaltede cashewnødder
- 0,5 grøn chilipeber - strimler
- 1 buket forårsløg
Saucen
- 2 spsk mørk sojasauce
- 1 spsk kecap manis-sauce - sød sojasauce
- 1 spsk oystersauce
- 1 spsk sukker
- 1 dl vand
- En lille teskefuld peber
- Salt
Sådan gør du
- Sæt risene over kog og lav kylling og cashew, mens risene simrer og hviler.
- Bland ingredienserne til saucen og sæt den til side.
- Skær kyllingen i tern og vend stykkerne i en plastikpose sammen med hvedemelet.
- Varm en tredjedel af olien op i en wok eller i en stegegryde. Når den er varm, steger du cashewnødderne i et minut - eller indtil de har en flot gylden farve.
- Tag cashewnødderne op med en hulske og kom de hele chilier i gryden. Steg dem et minut og sæt dem til side.
- Hæld mere olie i wokken/stegegryden og steg kyllingstykkerne i fem minutter - eller indtil de er gyldne. Tag dem op ad wokken.
- Steg hvidløget sammen med løg og de friske chilier.
- Når løget begynder at blive klart, kommer du saucen i og rører rundt, indtil saucen bliver lettere klistret.
- Nu skal både kylling, de hele chilier og cashewnødderne ned til løgene. Rør rundt og suppler eventuelt med vand, hvis du foretrækker en mere tynd sauce. Normalt vil der ikke være meget væde i denne ret, når den er færdig, men hvis du bedst kan lide at have noget væske over risene, skal du selvfølgelig det.
- Tilsæt forårsløg og rør rundt i et halvt minut. Ikke mere, for de skal helst være sprøde.
- Nu kan du servere kylling og cashew med jasminris og et par limeskiver. Velbekomme.
Næringsindhold
Tips
Du kan spise kylling og cashew med alle slags ris, men jeg vil varmt anbefale jasminris på grund af den lettere parfumeret duft og smag.
Retten er så lækker i sig selv, at man kan spise den uden andet tilbehør end ris, men du kan eventuelt servere den med en hurtig salat.
Vend fine strimler gulerødder, agurker og rødløg i en blanding af fish sauce, sød chilisauce og eddike, så har du en alletiders thaisalat til.
Se andre opskrifter på thailandsk mad:
Thai fiskefrikadeller med chili og koriander

Comments
No Comments