Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i løgsauce - nem kyllingeret med løg

Kylling i løgsauce - nem kyllingeret med løg

billede med kylling i løgsauce
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kylling i løgsauce. En nem og lækker ret med masser af løg og kylling, der steges færdig i et fad i ovnen.

Kylling i løgsauce er en lækker ret til dig, der simpelthen bare ikke kan få nok af de sunde løg.

Her får du nemlig en ret med karamelliserede løg i en lækker sauce, der serveres sammen med de stegte stykker kylling. Hele retten laves færdig i et fad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling i løgsauce

Kylling i løgsauce - nem kyllingeret med løg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på kylling i løgsauce. En nem og lækker ret med masser af løg og kylling, der steges færdig i et fad i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g løg (zittauerløg, halveret og i skiver)
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl hønsebouillon (lavet af 4 dl. vand og 1 terning)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk timian (frisk, hakket)
  • 500 g kyllingebryst
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til kylling i løgsauce starter du med, at stege løgskiverne i lidt olie. Løgene må gerne blive lidt mørke, men de skal ikke branke. Det tager ca. 10 minutter at stege dem grundigt, så du den rigtige smag frem. Pas på med varmen.
  2. Derefter tilsættes balsamico og lidt sukker, og løgene karamellisere et par minutter mere.
  3. Drys hvedemel over, vend rundt og hæld bouillon ved. Rør det rundt og lad det jævne lidt. Er saucen for tyk kan der tilsættes lidt vand. Kom også engelsk sauce i sammen med timian, og smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på den ikke bliver for saltet. Ønskes en mere fed og cremet løgsauce kan der tilsættes lidt fløde.
  4. Hæld den lækre løgsauce i et ovnfast fad.
  5. Brun kyllingebryststykkerne grundigt på en meget varm pande, så de netop får lidt stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
  6. Læg kyllingbrystfileterne ned i løgsaucen..
  7. Stil fadet i ovnen, hvor kyllingebryst og løgsauce nu skal have ca. 15-20 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Fadet skal ikke dækkes til. Tilberedningstiden afhænger af hvor store de kyllingefileter er.
  8. Imens fadet er i ovnen kan du lave det ønskede tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier260kcalKulhydrater13gProtein28gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium1010mgKalium645mgKostfibre2gSukker5gVitamin A212IUVitamin C13mgCalcium45mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kylling i løgsauce serveres straks sammen med valgt tilbehør, og jeg foretrækker brasede kartofler og kogte ærter. Simpelt og godt.

Men retten kan også serveres med kartoffelrøsti og en god broccolisalt.

Se også mine opskrifter på:

Løgsuppe
Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Se opskriften her
billede med løgsuppe i gryde
Bagte løg - karamelliserede løg i ovn
Opskrift på bagte løg, der giver nogle virkelig lækre og karamelliserede løg. Brug store zittauerløg, der pensles med den lækre bladning.
Se opskriften her
billederesultat for bagte løg
Løgsalat
Løgsalat er en lækker salat med rødløg, hvor løgene koges nogle få minutter. Løgsalaten er med en skøn dressing, og passer perfekt som salat til kødretter.
Se opskriften her
løgsalat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peer Ole Nielsen skriver

    november 21, 2023 at 11:23 am

    Hej Holger.
    Er temperatur og tid det samme hvis det laves i en airfryer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 21, 2023 at 2:16 pm

      Hej Peer
      Nej, i airfryer er det lidt kortere tid og temperatur. Prøv med 180 grader i ca. 12-15 minutter. Måske lidt mere.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required