Her får du min opskrift på kylling i løgsauce. En nem og lækker ret med masser af løg og kylling, der steges færdig i et fad i ovnen.
Kylling i løgsauce er en lækker ret til dig, der simpelthen bare ikke kan få nok af de sunde løg.
Her får du nemlig en ret med karamelliserede løg i en lækker sauce, der serveres sammen med de stegte stykker kylling. Hele retten laves færdig i et fad.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling i løgsauce
Kylling i løgsauce - nem kyllingeret med løg
Ingredienser
- 250 g løg - zittauerløg, halveret og i skiver
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 1 spsk hvedemel
- 4 dl hønsebouillon - lavet af 4 dl. vand og 1 terning
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 spsk timian - frisk, hakket
- 500 g kyllingebryst
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til kylling i løgsauce starter du med, at stege løgskiverne i lidt olie. Løgene må gerne blive lidt mørke, men de skal ikke branke. Det tager ca. 10 minutter at stege dem grundigt, så du den rigtige smag frem. Pas på med varmen.
- Derefter tilsættes balsamico og lidt sukker, og løgene karamellisere et par minutter mere.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld bouillon ved. Rør det rundt og lad det jævne lidt. Er saucen for tyk kan der tilsættes lidt vand. Kom også engelsk sauce i sammen med timian, og smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på den ikke bliver for saltet. Ønskes en mere fed og cremet løgsauce kan der tilsættes lidt fløde.
- Hæld den lækre løgsauce i et ovnfast fad.
- Brun kyllingebryststykkerne grundigt på en meget varm pande, så de netop får lidt stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
- Læg kyllingbrystfileterne ned i løgsaucen..
- Stil fadet i ovnen, hvor kyllingebryst og løgsauce nu skal have ca. 15-20 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Fadet skal ikke dækkes til. Tilberedningstiden afhænger af hvor store de kyllingefileter er.
- Imens fadet er i ovnen kan du lave det ønskede tilbehør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kylling i løgsauce serveres straks sammen med valgt tilbehør, og jeg foretrækker brasede kartofler og kogte ærter. Simpelt og godt.
Men retten kan også serveres med kartoffelrøsti og en god broccolisalt.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Peer Ole Nielsen
Hej Holger.
Er temperatur og tid det samme hvis det laves i en airfryer?
Holger Rørby Madsen
Hej Peer
Nej, i airfryer er det lidt kortere tid og temperatur. Prøv med 180 grader i ca. 12-15 minutter. Måske lidt mere.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger