Virkelig lækker opskrift på kylling i fad med ris og dejlige grøntsager. Hele retten laves i ildfast fad, der stilles i ovnen i en time.
Kylling i fad med ris og grøntsager er god mad til både børn og voksne, og når først retten er i ovnen, ja så passer den jo sig i en times tid.
Derfor er den god at lave på travle hverdage, hvor du alligevel samtidig gerne vil spise god mad.
Opskriften er til fire personer.
Måske er du også interesseret i kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs.
Indhold
Kylling i fad med ris
Ingredienser
- 3 dl ris
- 7 dl hønsebouillon 7 deciliter vand og to terninger, kogende
- 6 forårsløg
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 håndfuld persille
- 1 kylling på ca. 1,4 kilo
- salt og friskkværnet peber
- paprika
Fremgangsmåde
- Hæld de ukogte ris i et stort ildfast fad, og hæld den kogende hønsebouillon over.
- Skær forårsløg i mindre skiver, mens gulerødder og peberfrugt snittes i små tern. Svitses af i lidt smør på en pande, og hældes i fadet.
- Drys også groft hakket persille over, og krydr med lidt salt og peber.
- Kyllingen skæres ud i portionsstykker, så brystkødet deles i flere stykker, mens over- og underlår klippes hver for sig.
- Brun kyllingestykkerne i lidt smør på begge sider, og krydr med lidt paprika, salt og peber.
- Stil fadet med kylling og ris i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og steg det nu i en time. Afhængig af din ovns varme kan det være kyllingefadet skal ud nogle minutter før eller senere. Men en time plejer at passe meget godt, så kyllingen både er gennemstegt, men heller ikke er tør.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Servér straks kylling, ris og grøntsager - eventuelt sammen med et stykke nybagt flute.
Se også disse opskrifter med kylling:






- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Bente skriver
Har vlret medlem 2 - 3 år og kan stadig ikke se kalorieindhold på alle retter ? Men elsker alle dine gode opskr .
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bente
Tak for det, og jeg opdaterer hver dag mange af de ældre opskrifter med næringsindhold. Men har du konkrete du ønsker opdateret nu, så send mig bare en mail på hej@madensverden.dk - så tager jeg dem straks 🙂
BH Holger