• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling cacciatore

Kylling cacciatore

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
87
SHARES
FacebookMessenger87PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. august 2024 - Udgivet:  20. august 2024

Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.

Lav en lækker kylling cacciatore, der er en klassisk gryderet fra det italienske køkken med masser af grøntsager og kylling.

Retten, der også er kendt som italiensk jægergryde, er både sund, nem og hurtig at tilberede, og du kan anvende en dyb sauterpande eller en gryde. Jeg foretrækker det første.

Pollo alla cacciatore indeholder blandt andet bladselleri, gulerødder og peberfrugt, og dertil kommer lidt hvidvin og hakkede tomater. Hvidvin kan udskiftes med et par deciliter vand eller bouillon.

Jeg laver retten med kyllingebryst, men du kan også bruge en hel kylling, der skæres ud, eller kyllingelår. Både overlår og underlår er fine, men vær opmærksom på, at kogetiden så forlænges lidt.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Italiensk gryde med kylling og kartofler
  • Italiensk mad
  • Italiensk kyllingefad

Opskrift på kylling cacciatore

Opskriften på den italienske gryderet er beregnet til fire personer.

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling cacciatore

5 fra 2 stemmer
Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 342
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst
  • 200 g champignon - i kvarte
  • olivenolie - til stegning
  • 1 løg - i grove både
  • 6 fed hvidløg - kvast og hakket
  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 1 gul peberfrugt - i tern
  • 150 g bladselleri - i tynde skiver
  • 150 g gulerødder - i tern
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 2 spsk rosmarin - frisk og hakket
  • 2 spsk soltørrede tomater - hakket
  • 1 citron - saften af
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling cacciatore starter du med at skære 4 kyllingebryst ud i mundrette tern. Brunes derefter grundigt i en dyb sauterpande (foretrækker jeg) eller en gryde. Du kan sagtens brune kyllingekødet uden brug af fedtstof. Krydres med salt og peber og tages til side.
  2. Brun så 200 gram champignon i panden eller gryden ved høj varme, så svampene får noget farve. Tilsæt lidt olivenolie sammen med 1 løg og 6 fed hvidløg. Lad det stege et minuts tid mere.
  3. Så kommes 1 rød peberfrugt i gryden sammen med 1 gul peberfrugt, 150 gram bladselleri og 150 gram gulerødder. Steg et minut mere.
  4. Tilsæt 2 deciliter hvidvin og lad det koge lidt ind. Kom så 1 dåse hakkede tomater i sammen med 1 terning grøntsagsbouillon, 2 teskefulde oregano, 2 spiseskefulde rosmarin og 2 spiseskefulde soltørrede tomater.
  5. Kom også lidt friskpresset citronsaft fra 1 citron i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Kom kyllingekødet tilbage i gryden. Vend rundt.
  6. Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad nu den italienske jægergryde simre i ca. 25 minutter under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 342kcalKulhydrater: 23gProtein: 37gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 96mgNatrium: 1140mgKalium: 1456mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 7661IUVitamin C: 115mgCalcium: 125mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Retten kan serveres som den er, men du kan også jævne den med 1-2 spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Kylling cacciatore kan serveres straks, men retten er meget varm, så du kan med fordel lade den stå og trække i 10 minutter inden.

Den italienske jægergryde kan spises, som den er med et stykke brød til, men den også serveres med pasta eller stegte kartofler. Velbekomme.

kylling cacciatore
Kylling cacciatore klar til servering. Kan pyntes med lidt hakket persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elin Rasmussen

    september 06, 2024 at 7:37 pm

    Det ser så dejligt ud , så det vil jeg helt sikkert prøve, bare ikke lige i de her varme dage

    Svar
  2. Annette Harms

    august 25, 2024 at 3:43 pm

    Bare SÅ GOD ☺️👍🏼🫶🏼🫶🏼

    Svar
  3. Elsebeth Blalack

    august 25, 2024 at 10:03 am

    Kære Holger R. Madsen! Juli 24.
    TAK for chicken cacciatore opskrift. Jeg mindes den gode ret, som min amr. mand lavede den!
    NU glæder jeg mig til at prøve DIN! Vi fik den jævnligt og serverede også casually for gæster! 😍🙋‍♀️ Bon appetite!!

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    august 20, 2024 at 9:30 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required