Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)

Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
118
SHARES
FacebookMessenger118PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.
  • Opskrift på kylling cacciatore
  • Kylling cacciatore
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.

Lav en lækker kylling cacciatore, der er en klassisk gryderet fra det italienske køkken med masser af grøntsager og kylling.

Retten, der også er kendt som italiensk jægergryde, er både sund, nem og hurtig at tilberede, og du kan anvende en dyb sauterpande eller en gryde. Jeg foretrækker det første.

Pollo alla cacciatore indeholder blandt andet bladselleri, gulerødder og peberfrugt, og dertil kommer lidt hvidvin og hakkede tomater. Hvidvin kan udskiftes med et par deciliter vand eller bouillon.

Jeg laver retten med kyllingebryst, men du kan også bruge en hel kylling, der skæres ud, eller kyllingelår. Både overlår og underlår er fine, men vær opmærksom på, at kogetiden så forlænges lidt. Opskriften på den italienske gryderet er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling cacciatore

Kylling cacciatore

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 200 g champignon i kvarte
  • olivenolie til stegning
  • 1 løg i grove både
  • 6 fed hvidløg kvast og hakket
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • 150 g bladselleri i tynde skiver
  • 150 g gulerødder i tern
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk oregano tørret
  • 2 spsk rosmarin frisk og hakket
  • 2 spsk soltørrede tomater hakket
  • 1 citron saften af
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til kylling cacciatore starter du med at skære 4 kyllingebryst ud i mundrette tern. Brunes derefter grundigt i en dyb sauterpande (foretrækker jeg) eller en gryde. Du kan sagtens brune kyllingekødet uden brug af fedtstof. Krydres med salt og peber og tages til side.
  2. Brun så 200 gram champignon i panden eller gryden ved høj varme, så svampene får noget farve. Tilsæt lidt olivenolie sammen med 1 løg og 6 fed hvidløg. Lad det stege et minuts tid mere.
  3. Så kommes 1 rød peberfrugt i gryden sammen med 1 gul peberfrugt, 150 gram bladselleri og 150 gram gulerødder. Steg et minut mere.
  4. Tilsæt 2 deciliter hvidvin og lad det koge lidt ind. Kom så 1 dåse hakkede tomater i sammen med 1 terning grøntsagsbouillon, 2 teskefulde oregano, 2 spiseskefulde rosmarin og 2 spiseskefulde soltørrede tomater.
  5. Kom også lidt friskpresset citronsaft fra 1 citron i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Kom kyllingekødet tilbage i gryden. Vend rundt.
  6. Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad nu den italienske jægergryde simre i ca. 25 minutter under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier342kcalKulhydrater23gProtein37gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.02gKolesterol96mgNatrium1140mgKalium1456mgKostfibre6gSukker10gVitamin A7661IUVitamin C115mgCalcium125mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Retten kan serveres som den er, men du kan også jævne den med 1-2 spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Kylling cacciatore kan serveres straks, men retten er meget varm, så du kan med fordel lade den stå og trække i 10 minutter inden.

Den italienske jægergryde kan spises, som den er med et stykke brød til, men den også serveres med pasta eller stegte kartofler. Velbekomme.

kylling cacciatore

Flere inspirerende opskrifter:

Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Se opskriften her
italiensk gryde med kylling og kartofler
Italiensk kyllingefad
Få min opskrift på italiensk kyllingefad, der er nem omgang mad i fad. Her steges kyllingestykker med grøntsager i ovn, og serveres med pasta.
Se opskriften her
billede med italiensk kyllingefad
Kylling med tilbehør - lækker weekendmad
Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Se opskriften her
billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Kylling i grøn aspargessauce
Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Se opskriften her
Billede af kylling i grøn aspargessauce.
Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.
Se opskriften her
billede med Kongens kyllingeret.
Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken
Få den lækre opskrift på kylling cashew. En nem ret til wok eller pande med kylling, cashewnødder, masser af peberfrugt og kinesisk sovs.
Se opskriften her
kylling cashew

FAQ

Kan man fryse kylling cacciatore?

Ja, retten er fryseegnet. Den afkølede ret fryses ned i en tæt beholder og kan varmes i en gryde. Måske tilsat lidt ekstra væske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rosalind Kristensen skriver

    september 22, 2025 at 2:33 pm

    Kan man laver den dagen før

    Svar
  2. Elin Rasmussen skriver

    september 06, 2024 at 7:37 pm

    Det ser så dejligt ud , så det vil jeg helt sikkert prøve, bare ikke lige i de her varme dage

    Svar
    • Susanne Leth Sønnichsen skriver

      juli 08, 2025 at 10:15 am

      Vi har brugt din opskrift på kylling cacciatore flere gange også til gæster, og vil gerne spørge om den er fryseegnet
      Venlig hilsen Susanne

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        juli 09, 2025 at 6:38 am

        Hej Susanne
        Mange tak - det er jeg glad for at høre. Og ja, du kan sagtens fryse retten ned.
        Alt det bedste
        Holger

  3. Annette Harms skriver

    august 25, 2024 at 3:43 pm

    Bare SÅ GOD ☺️👍🏼🫶🏼🫶🏼

    Svar
  4. Elsebeth Blalack skriver

    august 25, 2024 at 10:03 am

    Kære Holger R. Madsen! Juli 24.
    TAK for chicken cacciatore opskrift. Jeg mindes den gode ret, som min amr. mand lavede den!
    NU glæder jeg mig til at prøve DIN! Vi fik den jævnligt og serverede også casually for gæster! 😍🙋‍♀️ Bon appetite!!

    Svar
  5. Holger Rørby Madsen skriver

    august 20, 2024 at 9:30 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required