Prøv min opskrift på kuller med bælgfrugter. Her får du en nem og lækker ret med kuller, der laves færdig i ovnen, og den er kalorielet.
Kuller med bælgfrugter er en virkelig hurtig og nem fiskeret, der smager godt. Og uden at være alt for "fisket".
Grøntsager og bælgfrugter steges af på en pande, og derefter samles det hele i et fad, der tilberedes færdig i ovnen. Imens kan du tage opvasken.
Kan du ikke skaffe kuller, kan du i stedet anvende torsk eller en anden hvid fisk. Sorte bønner kan også erstattes med andre bælgfrugter som grønne bønner, kidneybønner eller hvad du synes. Og bælgfrugterne er sunde for os, så dem bør vi spies flere af.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men brug knapperne under mængde til at lave en større portion.
Se også mine populære opskrifter på:
- Skindstegt kuller med lynstegte grøntsager
- Ovnbagt kuller (fisk i ovn)
- Kuller med sprøde paprikafritter og majssalat
Opskrift på kuller med bælgfrugter
Kuller med bælgfrugter - nem opskrift
Ingredienser
- 300 g kuller - filet, uden skind og ben
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 2 spsk olivenolie
- 100 g squash - i små tern
- 100 g gulerødder - i små tern
- 1 dåse sorte bønner - skyllet og afdryppet
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 1 citron
- 1 håndfuld purløg
Fremgangsmåde
- Kuller skæres ud i passende stykker, der saltes og krydres med friskkværnet peber.
- Gør grøntsagerne klar som beskrevet. Bønnerne hældes i en sigte, skylles og afdryppes.
- Varm en pande op med lidt olie og steg løg og hvidløg uden det tager farve. Giv det et par minutter. Tilsæt så squash, gulerødder og de afdryppede sorte bønner. Lad det stege et minuts tid.
- Kom det i et ildfast fad sammen med en dåse cherrytomater. Vendes godt sammen med lidt salt, peber og friskpresset citronsaft.
- Læg kullerfileterne øverst og bag det ca. 12 minutter ved 200 grader varmluft. Til sidst drysses hakket purløg over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kuller med bælgfrugter serveres straks. Du kan bare sætte fadet direkte på bordet. Drys med hakket purløg.
Serveres gerne med et stykke godt brød til. Prøv eventuelt at bage mit nemme grydebrød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.