Lækker opskrift på kuller med sprøde paprikafritter er nem hverdagsmad. Kullerfileter steges på panden, mens kartoflerne bliver sprøde i ovnen.
Kuller med sprøde paprikafritter er en god måde at tilberede fisk på, og det er en ganske hurtig ret på travle hverdage.
Kan du ikke finde kuller med skind, ja så kan du i stedet erstatte den med andre hvide fisk med skind.
Skindet gør det meget nemmere at stege fisken på panden, uden at den falder helt fra hinanden.
Opskriften er til fire personer.
KLIK HER OS se opskriften på kylling i ovn med brunet smør
Til kuller med sprøde paprikafritter skal du bruge:
600 gram kullerfilet med skind
600 gram små kartofler
Lidt olivenolie
2 teskefuld røget paprika (alm. paprika kan også bruges)
1 teskefuld salt
OG SÅ skal du lave denne majssalat med spinat til
Sådan laver du kuller med paprikafritter:
- Bed fiskehandleren om kullerfilet med skind, fordi den er nemmere at tilberede på panden. Hvid fisk uden skind bliver meget porøs under pandestegning, og falder derfor nemt fra hinanden. Derfor skal du bruge kuller med skind.
- Skær derefter kullerfileterne ud i passende portionsstykker, og giv dem lidt salt på kødsiden.
- Kartoflerne vaskes og tørres, hvorefter de deles i små både. Kommes i en skål med lidt olivenolie, røget paprika og salt, og det hele vendes rundt så smagsstofferne fordeles.
- Læg paprikafritterne på en bageplade med bagepapir, og bag fritterne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter. Husk at lægge kartoffelbådene, så de ikke overlapper hinanden.
- Lav majssalat som anvist i linket længere oppe.
- Varm en pande op ved god varme, og det er bedst at anvende en teflonpande.
- Kom lidt olivenolie på panden, og steg nu kullerfileterne på skindsiden først, hvor de skal have cirka 3-4 minutter. Kødet skal blive næsten mælkehvidt.
- Kom så en god klat smør på panden, vend fisken om og steg dem færdige i 30 sekunder, hvorefter de er klar.
- Servér den færdigstegte kuller med de lækre paprikafritter og den dejlige majssalat.
Del dine ideer og tanker med os andre her: