• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. oktober 2023 - Udgivet:  15. oktober 2023

Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.

Koteletter i ovn er en fremragende måde at tilberede koteletterne på, og samtidig får du en virkelig lækker sovs.

Du kan bruge de små fadkoteletter eller de større svinekoteletter, men husk, at det skal være koteletter uden ben!

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine lækre opskrifter på:

  • Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Skaftkoteletter i fad med balsamicosky
  • Fadkoteletter med kartofler og flødesovs

Opskrift på møre koteletter i ovn

Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

4.74 fra 15 stemmer
Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 507
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 koteletter - uden ben
  • 200 g champignon
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 spsk hvedemel
  • 2,5 dl hønsefond
  • 2,5 dl fløde
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret o
  • 2 spsk tomatpasta
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at banke koteletterne lidt flade. Læg dem mellem to fryseposer på et spækbræt, og bank dem med en kagerulle eller kødhammer.
  2. Brun dem med lidt smør ved høj varme på en pande, og læg koteletterne i et ildfast fad. Du kan med fordele dele hver kotelet i tre stykker. Så er nemmere at håndtere under serveringen.
  3. Champignon børstes rene, roden fjernes og de deles i kvarte. Små champignons halveres. Hak løget groft.
  4. Rød peberfrugt skæres i mindre tern, mens den grønne peberfrugt skæres i tynde strimler.
  5. Svits nu champignon på panden ved høj varme, hvor de skal have et minuts tid.
  6. Kom så løg og peberfrugter ved, og lad det svitse yderligere et par minutter.
  7. Drys hvedemel over, vend rundt og hæld så hønsefond på panden. Lad det jævne, og kom derefter fløden ved sammen med paprika.
  8. Til sidst tilsættes tomatpasta og oregano, inden du smager til med salt og friskkværnet peber.
  9. Hæld det hele over koteletterne i fadet.
  10. Koteletter i ovn skal nu ind ved 200 grader varmluft, hvor de steges i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 507kcalKulhydrater: 15gProtein: 37gFedt: 33gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 171mgNatrium: 744mgKalium: 1047mgKostfibre: 3gSukker: 8gVitamin A: 2213IUVitamin C: 73mgCalcium: 79mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag fadet ud, og server koteletter i ovn med kartoffelmos eller løse ris.

Du kan også tilsætte cocktailpølser eller brunchpølser til retten.

Vend dem i fadet fem minutter før retten er færdig, da pølserne blot skal varmes.

Men retten går altså fint uden pølser.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Brian Ravnsgaard Riis

    september 17, 2021 at 10:59 am

    God opskrift. Jeg er generelt ikke den store fan af koteletter i fad, men denne opskrift giver en dejlig tyk, velsmagende sovs, der går rigtig godt til nogle løse ris. Vi marinerede koteletterne i lidt olie med all-round krydderi og aromat i et par timer inden, og fulgte ellers opskriften. Lækkert!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 29, 2022 at 2:57 pm

      Dejligt at høre, Brian - mange tak. Godt tip med marinaden - det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Karin Hansen

    juli 29, 2017 at 12:59 pm

    Vedr. Koteletter med paprikaflødesovs: hvornår skal paprika i retten, skal den bruse op med fedtstof eller blot drysses i? ????????

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 29, 2017 at 2:20 pm

      Hej Karin
      Tak for det - og det var da lige smuttet i forbifarten 🙂
      Paprika kommes ved sammen med fløden, og jeg har nu rettet opskriften til.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required