• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Fadkoteletter med kartofler og flødesovs

Holger Rørby Madsen
Fadkoteletter med kartofler, løg og flødesovs, der her serveres med en frisk spinatsalat med tomat og rødløg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Fadkoteletter: Her kan du se den bedste opskrift på fadkoteletter, der laves i fad med små kartofler, løg, timian og en lækker flødesovs.
  2. Opskrift på fadkoteletter
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
4.88 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Fadkoteletter: Her kan du se den bedste opskrift på fadkoteletter, der laves i fad med små kartofler, løg, timian og en lækker flødesovs.

Fadkoteletter er en af de meget populære, og det skyldes selvfølgelig især at de er nemme at lave i ovnen.

Men med den rigtige opskrift får de samtidig også masser af smag, og jeg foretrækker at anvende nakkekoteletter i fadet, fordi de bliver mere møre. Så det vil jeg anbefale dig.

Du kan jo som sådan putte dine yndlingsgrøntsager i fadet, men her har jeg brugt små kartofler, lidt gule beder, rødløg og rigeligt med timian. For timian skal man aldrig spare på.

Flødesovsen får masser af masser, og retten kan nydes med en god spinatsalat med tomat.

Opskriften på fadkoteletter er til fire personer.

Opskrift på fadkoteletter

4.9 fra 16 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter
  • 2 rødløg
  • 400 gram kartofler - små
  • 2 beder - gule eller stribede beder
  • 6 soltørrede tomater - i olie
  • 2,5 deciliter fløde
  • 2 deciliter fond - kraftig kalve- eller oksefond - eller bouillon
  • 1 potte timian
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Smør et ildfast fad med olie. Rødløg skæres i mindre både og kommes i fadet. Kartoflerne skylles og halveres, og kommes ved. De gule eller stribede beder skrælles og skæres ligeledes i mindre stykker, som vendes i fadet.
  • De soltørrede tomater snittes i tynde strimler, og lægges i sammen med generøse mængder frisk timian.
  • Hæld fløden ved sammen med fond. Lav en god og stærk fond af vand og koncentrat, eller kog en terning sammen med to deciliter vand. Det er også ok. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Varm lidt olie på en meget varm pande, og brun hurtigt nakkekoteletter på begge sider, og giv dem lidt salt og peber.
  • Læg dem øverst i fadet (ovenpå grøntsagerne), og stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
  • Først steges fadkoteletterne i 20 minutter utildækket, og derefter i 40 minutter, hvor fadet dækkes til med sølvpapir. Den samlede stegetid er altså en time.

Næringsindhold

Næringsindhold
Fadkoteletter med kartofler og flødesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

De færdige fadkoteletter serveres straks - og det er skøn hverdagsmad.

Man kan nemlig nå opvasken mens retten er i ovnen.

Se også mine opskrifter på:

billederesultat for koteletter med ananas
Koteletter med ananas og karry i fad
Se opskriften
billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad
Se opskriften
billede med nemme koteletter i fad med grøntsager
Nemme koteletter i fad med grøntsager
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 470
  • 73
  • 5
  • 6
  • 2
  • 11
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Hvide asparges med ost - opskrift til grillen
Forårsgryde - gryderet med kylling, gulerødder og ærter »

Populært indhold lige nu

fish sauce fiskesauce

Fish sauce - fakta, ingredienser og opskrifter med fiskesauce

billede til ovnretter

Ovnretter - 10 opskrifter på nem og god mad i ovn

billederesultat for hakkebøffer i ovn

Hakkebøffer i ovn med bløde løg og brun sovs

billede med æggekage med bacon og tomater

Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 16 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!