Fadkoteletter: Her kan du se den bedste opskrift på fadkoteletter, der laves i fad med små kartofler, løg, timian og en lækker flødesovs.
Fadkoteletter er en af de meget populære, og det skyldes selvfølgelig især at de er nemme at lave i ovnen.
Men med den rigtige opskrift får de samtidig også masser af smag, og jeg foretrækker at anvende nakkekoteletter i fadet, fordi de bliver mere møre. Så det vil jeg anbefale dig.
Du kan jo som sådan putte dine yndlingsgrøntsager i fadet, men her har jeg brugt små kartofler, lidt gule beder, rødløg og rigeligt med timian. For timian skal man aldrig spare på.
Flødesovsen får masser af masser, og retten kan nydes med en god spinatsalat med tomat.
Opskriften på fadkoteletter er til fire personer.
Opskrift på fadkoteletter
Fadkoteletter med kartofler og flødesovs
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter
- 2 rødløg
- 400 gram kartofler - små
- 2 beder - gule eller stribede beder
- 6 soltørrede tomater - i olie
- 2,5 deciliter fløde
- 2 deciliter fond - kraftig kalve- eller oksefond - eller bouillon
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smør et ildfast fad med olie. Rødløg skæres i mindre både og kommes i fadet. Kartoflerne skylles og halveres, og kommes ved. De gule eller stribede beder skrælles og skæres ligeledes i mindre stykker, som vendes i fadet.
- De soltørrede tomater snittes i tynde strimler, og lægges i sammen med generøse mængder frisk timian.
- Hæld fløden ved sammen med fond. Lav en god og stærk fond af vand og koncentrat, eller kog en terning sammen med to deciliter vand. Det er også ok. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og brun hurtigt nakkekoteletter på begge sider, og giv dem lidt salt og peber.
- Læg dem øverst i fadet (ovenpå grøntsagerne), og stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
- Først steges fadkoteletterne i 20 minutter utildækket, og derefter i 40 minutter, hvor fadet dækkes til med sølvpapir. Den samlede stegetid er altså en time.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
De færdige fadkoteletter serveres straks - og det er skøn hverdagsmad.
Man kan nemlig nå opvasken mens retten er i ovnen.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: