Skaftkoteletter: Se her hvordan du steger de bedste skaftkoteletter i fad i ovnen. Og samtidig får du en vidunderlig balsamicosky til koteletterne.
Skaftkoteletter er gode at stege i ovnen, og her er opskriften på møre koteletter med skaft og en rigtig god sovs.
Hemmeligheden er lidt balsamico, der giver kødet masser af smag.
Opskriften er til fire personer.
HER ER opskriften på slagterens hjemmelavede frikadeller
Opskrift på skaftkoteletter i fad
4 skaftkoteletter på 250 stykket
2 deciliter hønsefond
3 spiseskefulde balsamico
1 teskefuld rørsukker
Groft salt
Groftkværnet peber
SÅDAN laver du medister i fad med lækkert tilbehør
Sådan laver du skaftkoteletter i ovn
- Dup skaftkoteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en omgang groft salt på begge sider. Koteletter skal saltes grundigt.
- Lad kødet ligge og trække i saltet i mindst en halv time, for så får du et mere mørt stykke kød. Så hviletiden her er vigtig!
- Varm en pande op, og kom en lille smule smør på panden.
- Brun nu skaftkoteletterne ved høj varme i cirka et minut på hver side. Koteletterne skal have en god stegeskorpe og farve, da det giver masser af smag.
- Læg koteletterne i et ovnfast fad.
- Kog så panden af med balsamico, hønsefond og rørsukker, og hæld det over skaftkoteletterne.
- Steg nu koteletterne færdige i ovnen ved 200 grader varmluft, og det tager cirka 30 minutter.
- Lad skaftkoteletterne hvile i 7-8 minutter inden servering.
Tilbehør
Anret koteletterne med balsamicosky, perlespelt og en salat med pære og pinjekerner.
Gert Mortensen
Koteletterne bør nok ikke have mere end 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Jeannette Rømsgaard
Simpelthen bare den bedste måde at stege skaftkoteletter på 😋❤️
Ellen
Det er en super god opskrift, bruger altid denne til skaftkoteletter. I disse energi dyre tider kan det sagtens lade sig gøre at stege/simre koteletterne færdige på panden, husk blot at øse med væden indimellem👍
Hanne THOMSEN
Kanon opskrift
Balsamico løfter virkelig
Smagen.