• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skaftkoteletter med kartofler - fedtfattig opskrift

Skaftkoteletter med kartofler - fedtfattig opskrift

skaftkoteletter med kartofler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. januar 2024 - Udgivet: 13. december 2023

Her får du min opskrift på skaftkoteletter med kartofler i en meget fedtfattig version uden smør og fløde. Bages ca. 1,5 time i ovnen.

Skaftkoteletter med kartofler er en nem og fedtfattig opskrift, hvor det hele blot skal have ca. 1,5 time i ovnen. Her passer retten sig selv.

Det smarte er, at du laver det hele i fadet, hvilket vil sige skaftkoteletterme kartofler og en lækker sovs, og det er altså uden hverken smør eller fløde.

Du skal blot brune koteletterne godt af på en pande, og derefter foregår det hele i fadet. Opskriften er beregnet til fire personer. Serveres med en lækker salat.

Opskrift på skaftkoteletter med kartofler

skaftkoteletter med kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skaftkoteletter med kartofler

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på skaftkoteletter med kartofler i en meget fedtfattig version uden smør og fløde. Bages ca. 1,5 time i ovnen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 416
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler - små, halveres
  • 1 rødløg - hakket
  • 2 peberfrugter - i tern, bestem selv farven
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - svinebouillon
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 4 koteletter - med skaft/ben, gerne store
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til skaftkoteletter med kartofler starter du med at tænde din ovn på 200 grader over- og undervarme, og samtidig findes et passende fad frem, hvor der er plads til koteletterne.
  2. Fordel de små og halverede kartofler i fadet sammen med hakket løg, peberfrugt og hakkede tomater.
  3. Rør bouillonterningen ud i det kogende vand, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Kom det i fadet og vend det hele godt rundt med oregano, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber.
  4. Brun skaftkoteletterne på en pande ved meget høj varme, og de kan sagtens brunes uden brug af fedtstof. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  5. Læg koteletterne øverst i fadet og tryk dem gerne lidt ned.
  6. Luk fadet tæt til med sølvpapir, og tilbered retten i ca. 1,5 time ved 200 grader over- og undervarme. Og nej, kødet bliver ikke tørt, da sølvpapiret holder fugten inde i fadet.

Næringsindhold

Kalorier: 416kcalKulhydrater: 42gProtein: 37gFedt: 11gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 101mgNatrium: 1096mgKalium: 1609mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 374IUVitamin C: 90mgCalcium: 100mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige skaftkoteletter med kartofler må gerne stå og trække 10 minutter inden servering, da retten er meget varm.

Pas på dampen når sølvpapiret fjernes!

Retten serveres gerne med en spidskålssalat, broccolisalat eller anden salat.

Relaterede opskrifter

Nemme koteletter i fad med grøntsager

4.8 fra 54 stemmer
Bedste opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med koteletter, broccoli, og peberfrugt. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med nemme koteletter i fad med grøntsager

Koteletter i fad

4.7 fra 256 stemmer
Nyd en velsmagende klassisk dansk ret med koteletter i fad. Opskriften indeholder bacon, peberfrugt og fløde - en rigtig lækkerbisken.
Gå til opskrift
billederesultat for gammeldags koteletter i fad

Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål

5 fra 1 stemme
En god opskrift på koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål, som du laver i et fad i ovnen. En nem middagsret til hele familien.
Gå til opskrift
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål

Karrykoteletter i fad med ris

4.3 fra 9 stemmer
Her får du en nem opskrift på karrykoteletter i fad. Retten laves med koteletter, der steges i ovn med karrysovs. Opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med karrykoteletter i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens E Fuglsang

    januar 22, 2024 at 2:00 pm

    Kan der bruges frosne skivekartofler i stedet for små halve til skaftkorteletterne

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required