Konfekt skal opbevares, så det bliver ved med at være lækkert. Her kan du se, hvordan det skal opbevares og hvor længe, det kan holde sig.
Konfekt hører med til juletiden, især hjemmelavet, som er så hyggeligt at lave sammen.
Lige som med småkager er december den måned, vi sætter tid af til at lave alt muligt hjemmelavet, så der er overflod i julen.
Men opbevarer man den korrekt, hvis man laver den et godt stykke tid før juleaften? Og hvor længe kan marcipankonfekt egentlig holde sig? det kan du læse om her.
Opbevaring af konfekt
Kom din hjemmelavet konfekt i en dåse, så de ligger side om side i stedet for hulter til bulter.
Låget skal slutte tæt til, så du kan bruge et stykke bagepapir og lægge over dåsen, før du lukker den, så sikrer du dig, at der ikke trækker luft ind.
Ifølge ODENSEs chefkonditor er 12 grader den optimale temperatur for marcipankonfekt. Men det er lidt svært at finde et lokale på 12 grader, så har du en kølig kælder eller en garage, kan de placeres der.
Så længe kan konfekten holde sig
Holdbarheden for konfekt, der er opbevaret korrekt, er ca. to-tre uger. Har du blandet fløde eller Baileys i marcipanen, er holdbarheden kortere, max. en uge.
Hvis der er appelsinsaft eller citronsaft i konfekten, skal den spises indenfor to-tre dage.
Hvis du har marcipan-rester, der ikke er brugt til konfekt eller kager, kan du sagtens have den på køl et par måneder, men husk at det skal være i en tætsluttet pose.
Se vores lækre opskrifter på julekonfekt:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: