Koldskålskage tager de bedste elementer fra koldskålen og forvandler dem til en dejlig sommerkage. Her med brombær- og kærnemælksmousse.
Koldskålskage er for alle os, der bare elsker koldskål. Her er både vanilje, kærnemælk, citron og kammerjunkere i.
Og så har vi givet koldskålsmoussen et lag med en flot, lilla farve gennem brombærrene samt en cremet smag på grund af piskefløde.
Alt i alt en kage, der vil minde de fleste om sommerferier og solskin. Man kan i øvrigt udskift brombær med jordbær, som jo er endnu mere et sommerbær.
Det smager virkelig godt med en blanding af hindbær og jordbær, men jeg synes dog, at farven bliver så meget flottere med de blåsorte brombær.
Opskrift på koldskålskage med brombær
Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere
Ingredienser
Bund
- 200 g kammerjunker - knuste
- 100 g smør - smeltet
Brombærmousse med kærnemælk
- 200 g brombær - frosne
- 3 blade husblas
- 2,5 dl piskefløde
- 0,5 citron - saften
- 1 dl kærnemælk
- 70 g sukker
- 0,5 stk vaniljestang
Koldskålsmousse
- 3 blade husblas
- 80 g sukker
- 0,5-1 stk citron - saften
- 1 dl kærnemælk
- 2,5 dl piskefløde
- 0,5 stk vaniljestang
Fremgangsmåde
Bund
- Knus kammerjunkerne mellem to spækbræt eller i en pose, hvor du hamrer på dem med en kødhammer.
- Smelt smørret og bland det med krummerne. Hæld derpå blandingen i en springform eventuelt beklædt med film. Glat ud og sæt den på køl.
Brombærmousse
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Hæld sukker, citronsaft, vanilje og brombær i en gryde og lad det simre i ti minutter.
- Tag brombærmassen af varmen og si det, så du får en tyk sirup.
- Smelt husblas i brombærsiruppen.
- Pisk flødeskum og vend det i kærnemælken. Når brombærsiruppen er kølet af, vender du siruppen i flødeskummet.
- Hæld moussen ud over kammerjunkerbunden og sæt formen i fryseren. Lad det fryse et par timer, før du laver koldskålsmoussen, som skal øverst.
Koldskålsmousse
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Del vaniljestangen på langs og fjern kornene med en kniv. Smelt sukkeret i citronsaften sammen med vaniljestangen og vaniljekornene.
- Når sukkeret er smeltet helt, tager du blandingen af varmen og smelter den bløde, opvredne husblas deri.
- Når blandingen er begyndt at blive lidt tykkere, tilsætter du kærnemælk.
- Pisk fløden til skum og vend koldskålsblandingen deri.
- Hæld moussen ud over brombærmoussen og sæt tilbage i fryseren. Frys i fire-seks timer.
Servering
- Tag kagen ud af fryseren i ind køleskabet et par timer, før din koldskålskage skal pyntes og serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til pynt
Der er et utal af muligheder for at dekorere denne koldskålskage. Brug for eksempel brombær og blåbær.
Du kan også dekorere med spiselige blomster som syrener, stedmoderblomst og viol. Eller knuse kammerjunker og drysse dem langs kanten.
Du kan også prøve en af disse sommerdesserter:
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: