Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere

Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere

Koldskålskage
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS

Koldskålskage tager de bedste elementer fra koldskålen og forvandler dem til en dejlig sommerkage. Her med brombær- og kærnemælksmousse.

Koldskålskage er for alle os, der bare elsker koldskål. Her er både vanilje, kærnemælk, citron og kammerjunkere i.

Og så har vi givet koldskålsmoussen et lag med en flot, lilla farve gennem brombærrene samt en cremet smag på grund af piskefløde.

Alt i alt en kage, der vil minde de fleste om sommerferier og solskin. Man kan i øvrigt udskift brombær med jordbær, som jo er endnu mere et sommerbær.

Det smager virkelig godt med en blanding af hindbær og jordbær, men jeg synes dog, at farven bliver så meget flottere med de blåsorte brombær.

Opskrift på koldskålskage med brombær

Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Køletid: 8 minutter min
Samlet tid: 9 timer t
Koldskålskage tager de bedste elementer fra koldskålen og forvandler dem til en dejlig sommerkage. Her med brombær- og kærnemælksmousse.
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bund
  • 200 g kammerjunker knuste
  • 100 g smør smeltet
Brombærmousse med kærnemælk
  • 200 g brombær frosne
  • 3 blade husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 citron saften
  • 1 dl kærnemælk
  • 70 g sukker
  • 0,5 stk vaniljestang
Koldskålsmousse
  • 3 blade husblas
  • 80 g sukker
  • 0,5-1 stk citron saften
  • 1 dl kærnemælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 stk vaniljestang

Fremgangsmåde

Bund
  1. Knus kammerjunkerne mellem to spækbræt eller i en pose, hvor du hamrer på dem med en kødhammer.
  2. Smelt smørret og bland det med krummerne. Hæld derpå blandingen i en springform eventuelt beklædt med film. Glat ud og sæt den på køl.
Brombærmousse
  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Hæld sukker, citronsaft, vanilje og brombær i en gryde og lad det simre i ti minutter.
  3. Tag brombærmassen af varmen og si det, så du får en tyk sirup.
  4. Smelt husblas i brombærsiruppen.
  5. Pisk flødeskum og vend det i kærnemælken. Når brombærsiruppen er kølet af, vender du siruppen i flødeskummet.
  6. Hæld moussen ud over kammerjunkerbunden og sæt formen i fryseren. Lad det fryse et par timer, før du laver koldskålsmoussen, som skal øverst.
Koldskålsmousse
  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Del vaniljestangen på langs og fjern kornene med en kniv. Smelt sukkeret i citronsaften sammen med vaniljestangen og vaniljekornene.
  3. Når sukkeret er smeltet helt, tager du blandingen af varmen og smelter den bløde, opvredne husblas deri.
  4. Når blandingen er begyndt at blive lidt tykkere, tilsætter du kærnemælk.
  5. Pisk fløden til skum og vend koldskålsblandingen deri.
  6. Hæld moussen ud over brombærmoussen og sæt tilbage i fryseren. Frys i fire-seks timer.
Servering
  1. Tag kagen ud af fryseren i ind køleskabet et par timer, før din koldskålskage skal pyntes og serveres.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips til pynt

Der er et utal af muligheder for at dekorere denne koldskålskage. Brug for eksempel brombær og blåbær.

Du kan også dekorere med spiselige blomster som syrener, stedmoderblomst og viol. Eller knuse kammerjunker og drysse dem langs kanten.

Du kan også prøve en af disse sommerdesserter:

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Strawberry shortcake med jordbær

Hjemmelavet koldskålsis

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required