• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Koldskålsis - perfekt dessert uden ismaskine

Koldskålsis med kammerjunkere
Vi elsker at spise koldskål hele sommeren lang. Men prøv også at lave koldskålsis med kammerjunkere, for det smager virkelig dejligt. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  29. maj 2023 - Udgivet:  7. juni 2022

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Koldskålsis er en is med den lækreste smag af citron og vanilje. En ægte sommerdessert med kammerjunkere, kærnemælk og flødeskum.
  2. Opskrift på koldskålsis uden ismaskine
  3. Koldskålsis - dejlig let sommerdessert
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Koldskålsis er en is med den lækreste smag af citron og vanilje. En ægte sommerdessert med kammerjunkere, kærnemælk og flødeskum.

Koldskålsis tager ikke mere end 10 minutter at bikse sammen, og så klarer fryseren resten af arbejdet. Det kan simpelthen ikke blive nemmere og mere sommerligt.

Desserten smager fuldstændig ligesom koldskål, og derfor valgte jeg også at spise den med knuste kammerjunkere til.

Da jeg serverede isen til min familie på en varm solskinsdag, kan jeg godt fortælle, at jeg blev populær.

Den er nemlig dødlækker, og så har den også en dejlig friskhed over sig, hvilket jeg er fan af. Frisk citronskal kan virkelig forvandle desserter til at smage ret så eksklusivt.

Opskrift på koldskålsis uden ismaskine

Koldskålsis med kammerjunkere

Koldskålsis - dejlig let sommerdessert

Koldskålsis er en is med den lækreste smag af citron og vanilje. En ægte sommerdessert med kammerjunkere, kærnemælk og flødeskum.
Bedømmelse
4 fra 4 stemmer
RetDessert, Is
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 4 timer timer 15 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 dl tykmælk
  • 0,5 l kærnemælk
  • 4 stk æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronskal
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Start med at komme æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en skål. Pisk dem sammen med en elpisker, indtil blandingen får en luftig og lysegul farve. Dette tager cirka fem minutter.
  • Tilføj fintrevet citronskal og citronsaft og bland det sammen. Tilføj nu kærnemælk og tykmælk og pisk det hurtigt sammen.
  • I en ny, ren skål pisker du fløden til flødeskum. Tilføj nu flødeskummen til den anden masse og vend det sammen.
  • Hæld blandingen i en rugbrødsform og stil den på køl i cirka fire timer, eller indtil den er fuldstændig frossen.
  • Tag isen ud fem minutter før servering og server koldskålsis med kammerjunkere til.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
330
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
68
mg
23
%
Natrium
 
116
mg
5
%
Kalium
 
213
mg
6
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
36
g
40
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
795
IU
16
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
168
mg
17
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne koldskålsis smager rigtig godt sammen med kammerjunkere, og vi har faktisk en nem opskrift på hjemmelavede kammerjunkere, som jeg klart vil anbefale.

Du kan også se vores andre opskrifter som indeholder koldskål, for eksempel koldskålsmousse og koldskålskage med kammerjunker-bund.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten nyholm

    juni 22, 2021 at 9:17 pm

    Hvor mange personer er det til?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 07, 2022 at 8:10 pm

      Hej Kirsten
      Der skulle gerne være koldskålsis nok til seks personer. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required