Koldskålsfromage er en af de desserter, som er lette at forberede, da den kan laves flere timer i forvejen - eller dagen før.
Da smagen vil glæde de fleste, som forbinder koldskål med sol, sommerhus og ferie, er det en oplagt dessert i sommersæsonen.
De friske jordbær og den syrlige rabarberkompot passer perfekt til fromagen. Og så kan man ellers lade fantasien arbejde i forhold til serveringen.
For eksempel kan du knuse kammerjunker og drysse ovenpå fromagen, dekorere med små, spiselige blomster eller skifte jordbær ud med ribs eller solbær.
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Koldskålsfromage
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Opblød husblas i koldt vand i mindst ti minutter.
- Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret og pisk det med æggeblommerne.
- Pres citronen og varm citronsaften op. Når den er varm, tager du gryden af blusset og smelter husblassen i saften. Forinden skal du presse vandet af husblassen.
- Pisk fløden til skum.
- Pisk kærnemælk og citronsaften i æggemassen.
- Vend piskefløden i og smag til. Tilsæt vaniljesukker, hvis du ikke synes, at vaniljesmagen er kraftig nok. Hæld eventuelt mere kærnemælk, hvis du kan lide det.
- Når du er færdig, hælder du kompot i 6 portionsglas, derefter hælder du fromagen over og sætter det hele på køl i mindst fire timer før servering.
- Pynt koldskålsfromage med skiver af jordbær og knuste kammerjunkere.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Kompotten kan udelades, hvis der er travlt, så alt i alt er der frit slag, hvad angår serveringen.
Du kan sagtens bage dine egne kammerjunker til koldskålsfromage. Det tager ikke lang tid, og de bliver knasende sprøde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Marian
Hva er «kærnemælk»?
Holger Rørby Madsen
Hej Marian
Jeg ved ikke lige hvad det hedder på norsk, men du kan læse lidt mere om det her: https://madensverden.dk/kaernemaelk/
Alt det bedste - og tak fordi du bruger Madens Verden
Holger