Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert

Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert

Koldskålsfromage med kompot
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMS

Koldskålsfromage er en af de desserter, som er lette at forberede, da den kan laves flere timer i forvejen - eller dagen før.

Da smagen vil glæde de fleste, som forbinder koldskål med sol, sommerhus og ferie, er det en oplagt dessert i sommersæsonen.

De friske jordbær og den syrlige rabarberkompot passer perfekt til fromagen. Og så kan man ellers lade fantasien arbejde i forhold til serveringen.

For eksempel kan du knuse kammerjunker og drysse ovenpå fromagen, dekorere med små, spiselige blomster eller skifte jordbær ud med ribs eller solbær.

Se også disse opskrifter:

  • 100% kærnemælkskoldskål
  • Koldskålsis uden ismaskine
  • Koldskålsmousse med bær

Opskrift

Koldskålsfromage

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 29 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Køletid: 5 timer t
Samlet tid: 5 timer t 20 minutter min
Koldskålsfromage med rabarber og friske jordbær er en dessert, som bare smager af sommer. Den kan laves i forvejen, så der er ingen stress.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 stk husblas
  • 1 citron saften
  • 4 dl rabarberkompot
  • kammerjunker

Fremgangsmåde

  1. Opblød husblas i koldt vand i mindst ti minutter.
  2. Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret og pisk det med æggeblommerne.
  3. Pres citronen og varm citronsaften op. Når den er varm, tager du gryden af blusset og smelter husblassen i saften. Forinden skal du presse vandet af husblassen.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Pisk kærnemælk og citronsaften i æggemassen.
  6. Vend piskefløden i og smag til. Tilsæt vaniljesukker, hvis du ikke synes, at vaniljesmagen er kraftig nok. Hæld eventuelt mere kærnemælk, hvis du kan lide det.
  7. Når du er færdig, hælder du kompot i 6 portionsglas, derefter hælder du fromagen over og sætter det hele på køl i mindst fire timer før servering.
  8. Pynt koldskålsfromage med skiver af jordbær og knuste kammerjunkere.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kompotten kan udelades, hvis der er travlt, så alt i alt er der frit slag, hvad angår serveringen.

Du kan sagtens bage dine egne kammerjunker til koldskålsfromage. Det tager ikke lang tid, og de bliver knasende sprøde.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marian skriver

    august 16, 2022 at 3:57 am

    Hva er «kærnemælk»?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 16, 2022 at 5:56 am

      Hej Marian
      Jeg ved ikke lige hvad det hedder på norsk, men du kan læse lidt mere om det her: https://madensverden.dk/kaernemaelk/
      Alt det bedste - og tak fordi du bruger Madens Verden
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required