Koldskålsfromage med rabarber og friske jordbær er en dessert, som bare smager af sommer. Den kan laves i forvejen, så der er ingen stress.
Koldskålsfromage er en af de desserter, som er lette at forberede, da den kan laves flere timer i forvejen - eller dagen før.
Da smagen vil glæde de fleste, som forbinder koldskål med sol, sommerhus og ferie, er det en oplagt dessert i sommersæsonen.
De friske jordbær og den syrlige rabarberkompot passer perfekt til fromagen. Og så kan man ellers lade fantasien arbejde i forhold til serveringen.
For eksempel kan du knuse kammerjunker og drysse ovenpå fromagen, dekorere med små, spiselige blomster eller skifte jordbær ud med ribs eller solbær.
Se også de populære opskrifter på:
- 100% kærnemælkskoldskål med smag
- Koldskål med tykmælk, vanilje og citron
- Koldskålsis - perfekt dessert uden ismaskine
- Koldskålsmousse med bær og kammerjunker
Sådan laver du koldskålsfromage
Koldskålsfromage
Ingredienser
- 2 stk æggeblommer
- 3 spsk sukker
- ½ stk vaniljestang
- 2 dl piskefløde
- 3 dl kærnemælk
- 3 stk husblas
- 1 citron - saften
- 4 dl rabarberkompot -
- kammerjunker
Fremgangsmåde
- Opblød husblas i koldt vand i mindst ti minutter.
- Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret og pisk det med æggeblommerne.
- Pres citronen og varm citronsaften op. Når den er varm, tager du gryden af blusset og smelter husblassen i saften. Forinden skal du presse vandet af husblassen.
- Pisk fløden til skum.
- Pisk kærnemælk og citronsaften i æggemassen.
- Vend piskefløden i og smag til. Tilsæt vaniljesukker, hvis du ikke synes, at vaniljesmagen er kraftig nok. Hæld eventuelt mere kærnemælk, hvis du kan lide det.
- Når du er færdig, hælder du kompot i 6 portionsglas, derefter hælder du fromagen over og sætter det hele på køl i mindst fire timer før servering.
- Pynt koldskålsfromage med skiver af jordbær og knuste kammerjunkere.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Kompotten kan udelades, hvis der er travlt, så alt i alt er der frit slag, hvad angår serveringen.
Du kan sagtens bage dine egne kammerjunker til koldskålsfromage. Det tager ikke lang tid, og de bliver knasende sprøde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marian
Hva er «kærnemælk»?
Holger Rørby Madsen
Hej Marian
Jeg ved ikke lige hvad det hedder på norsk, men du kan læse lidt mere om det her: https://madensverden.dk/kaernemaelk-fakta/
Alt det bedste - og tak fordi du bruger Madens Verden
Holger