Her får du opskriften på koldhævede ærtemelsboller, som er bagt med proteinrig ærtemel, havregryn og hvedemel.
Koldhævede ærtemelsboller er boller bagt med ærtemel, der er rig på kostfibre og protein.
At bruge ærtemel i bagning er en god måde at få flere bælgfrugter ind i kosten på en nem måde. Og så er ærtemel også glutenfri.
Her er ærtemelsbollerne bagt med havregryn og hvedemel og drysset med havregryn.
Dejen røres sammen om aftenen, og så er det nemt at forme bollerne med skeer om morgenen og bage bollerne.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på koldhævede ærtemelsboller
Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller
Ingredienser
- 15 g gær
- 500 g vand - lunkent
- 8 g salt
- 25 g rapsolie
- 150 g ærtemel
- 100 g havregryn
- 400 g hvedemel
Pynt
- vand - til pensling
- 20 g havregryn
Fremgangsmåde
- Det er nemmest at røre dejen på en røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du også røre dejen i hånden med en grydeske.
- Smuldr gæren i røreskålen på din røremaskine, og hæld lunken vand ved. Rør gæren ud i vandet med en grydeske.
- Tilsæt salt og rapsolie, og rør væsken sammen.
- Vej nu ærtemel, havregryn og hvedemel af, og bland det sammen.
- Kom det i skålen med gærblandingen, og sæt den til at røre på røremaskinen i 8 minutter. Dejen skal være tyk i konsistensen, men stadig til at røre og ikke så fast, at du ville kunne ælte den i hånden.
- Dæk nu skålen til med husholdningsfilm. Gør skålen våd rundt i kanten, så slutter husholdningsfilmen tæt til skålen. Læg også et viske stykke over. Sæt dejen til hævning i cirka 12 timer.
- Tag nu dejen ud og gør en bageplade klar med bagepapir. Form bollerne med to spiseskeer, som du først dypper i vand og derefter tager dejen op. På den måde hænger dejen ikke så let fast i skeerne.
- Form 12 boller på denne måde.
- Pensl bollerne med vand, og drys dem med havregryn.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tip
Du kan købe ærtemel i velassorterede supermarkeder, og det har en gul og grynet tekstur.
Du kan sagtens fryse dine koldhævede ærtemelsboller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.