• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller

Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller

Koldhævede ærtemelsboller - skåret over
Koldhævede ærtemelsboller er en god måde at få bælgfrugter ind i sit bagværk. Det giver også mere protein og flere kostfribre til bollerne. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. marts 2025 - Udgivet:  6. marts 2025

Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du opskriften på koldhævede ærtemelsboller, som er bagt med proteinrig ærtemel, havregryn og hvedemel.
  2. Opskrift på koldhævede ærtemelsboller
  3. Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tip
Gå til opskrift

Her får du opskriften på koldhævede ærtemelsboller, som er bagt med proteinrig ærtemel, havregryn og hvedemel.

Koldhævede ærtemelsboller er boller bagt med ærtemel, der er rig på kostfibre og protein.

At bruge ærtemel i bagning er en god måde at få flere bælgfrugter ind i kosten på en nem måde. Og så er ærtemel også glutenfri.

Her er ærtemelsbollerne bagt med havregryn og hvedemel og drysset med havregryn.

Dejen røres sammen om aftenen, og så er det nemt at forme bollerne med skeer om morgenen og bage bollerne.

Se også disse opskrifter:

  • Skyrboller
  • Morgenmadsboller

Opskrift på koldhævede ærtemelsboller

Koldhævede ærtemelsboller - skåret over

Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller

Her får du opskriften på koldhævede ærtemelsboller, som er bagt med proteinrig ærtemel, havregryn og hvedemel.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 12 timer timer 35 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 500 g vand - lunkent
  • 8 g salt
  • 25 g rapsolie
  • 150 g ærtemel
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvedemel

Pynt

  • vand - til pensling
  • 20 g havregryn
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Det er nemmest at røre dejen på en røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du også røre dejen i hånden med en grydeske.
  • Smuldr gæren i røreskålen på din røremaskine, og hæld lunken vand ved. Rør gæren ud i vandet med en grydeske.
  • Tilsæt salt og rapsolie, og rør væsken sammen.
  • Vej nu ærtemel, havregryn og hvedemel af, og bland det sammen.
  • Kom det i skålen med gærblandingen, og sæt den til at røre på røremaskinen i 8 minutter. Dejen skal være tyk i konsistensen, men stadig til at røre og ikke så fast, at du ville kunne ælte den i hånden.
    Dej til koldhævede ærtemelsboller
  • Dæk nu skålen til med husholdningsfilm. Gør skålen våd rundt i kanten, så slutter husholdningsfilmen tæt til skålen. Læg også et viske stykke over. Sæt dejen til hævning i cirka 12 timer.
  • Tag nu dejen ud og gør en bageplade klar med bagepapir. Form bollerne med to spiseskeer, som du først dypper i vand og derefter tager dejen op. På den måde hænger dejen ikke så let fast i skeerne.
  • Form 12 boller på denne måde.
  • Pensl bollerne med vand, og drys dem med havregryn.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
227
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
270
mg
12
%
Kalium
 
175
mg
5
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
5
IU
0
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
16
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tip

Du kan købe ærtemel i velassorterede supermarkeder, og det har en gul og grynet tekstur.

Du kan sagtens fryse dine koldhævede ærtemelsboller.

Koldhævede ærtemelsboller
Koldhævede ærtemelsboller er bagt med ærtemel, havregryn og hvedemel og drysset med havregryn på toppen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    marts 06, 2025 at 9:02 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required