Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller

Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller

Koldhævede ærtemelsboller - skåret over
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
4
DELINGER
Facebook4PinterestSMSEmailMessenger

Her får du opskriften på koldhævede ærtemelsboller, som er bagt med proteinrig ærtemel, havregryn og hvedemel.

Koldhævede ærtemelsboller er boller bagt med ærtemel, der er rig på kostfibre og protein.

At bruge ærtemel i bagning er en god måde at få flere bælgfrugter ind i kosten på en nem måde. Og så er ærtemel også glutenfri.

Her er ærtemelsbollerne bagt med havregryn og hvedemel og drysset med havregryn.

Dejen røres sammen om aftenen, og så er det nemt at forme bollerne med skeer om morgenen og bage bollerne.

Se også disse opskrifter:

  • Skyrboller
  • Morgenmadsboller

Opskrift på koldhævede ærtemelsboller

Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 12 timer t 35 minutter min
Her får du opskriften på koldhævede ærtemelsboller, som er bagt med proteinrig ærtemel, havregryn og hvedemel.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 500 g vand (lunkent)
  • 8 g salt
  • 25 g rapsolie
  • 150 g ærtemel
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvedemel
Pynt
  • vand (til pensling)
  • 20 g havregryn

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Det er nemmest at røre dejen på en røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du også røre dejen i hånden med en grydeske.
  2. Smuldr gæren i røreskålen på din røremaskine, og hæld lunken vand ved. Rør gæren ud i vandet med en grydeske.
  3. Tilsæt salt og rapsolie, og rør væsken sammen.
  4. Vej nu ærtemel, havregryn og hvedemel af, og bland det sammen.
  5. Kom det i skålen med gærblandingen, og sæt den til at røre på røremaskinen i 8 minutter. Dejen skal være tyk i konsistensen, men stadig til at røre og ikke så fast, at du ville kunne ælte den i hånden.
    Dej til koldhævede ærtemelsboller
  6. Dæk nu skålen til med husholdningsfilm. Gør skålen våd rundt i kanten, så slutter husholdningsfilmen tæt til skålen. Læg også et viske stykke over. Sæt dejen til hævning i cirka 12 timer.
  7. Tag nu dejen ud og gør en bageplade klar med bagepapir. Form bollerne med to spiseskeer, som du først dypper i vand og derefter tager dejen op. På den måde hænger dejen ikke så let fast i skeerne.
  8. Form 12 boller på denne måde.
  9. Pensl bollerne med vand, og drys dem med havregryn.
  10. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier227kcalKulhydrater40gProtein7gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gNatrium270mgKalium175mgKostfibre3gSukker1gVitamin A5IUVitamin C0.001mgCalcium16mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Tip

Du kan købe ærtemel i velassorterede supermarkeder, og det har en gul og grynet tekstur.

Du kan sagtens fryse dine koldhævede ærtemelsboller.

Koldhævede ærtemelsboller
Koldhævede ærtemelsboller er bagt med ærtemel, havregryn og hvedemel og drysset med havregryn på toppen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    marts 06, 2025 at 9:02 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required