• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Kold agurkesuppe med mynte og dild

Kold agurkesuppe med mynte og dild

kold agurkesuppe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. december 2024 - Udgivet: 28. juli 2023

Her får du en nem opskrift på kold agurkesuppe med mynte og dild. En lækker suppe med agurk, der spises som en forfriskning eller hovedret.

Kold agurkesuppe er en skøn sommersuppe med masser af agurk, og den er lynhurtig at lave.

Så har du masser af agurker i haven er den helt fantastisk, og ellers må lige købe et par store agurker til opskriften.

Se også: Tzatziki - opskrift på hjemmelavet græsk agurkesalat

Den kolde hønsebouillon kan du lave af 6 deciliter vand og halvanden bouillonterning, hvorefter bouillonen blot køles ned inden brug.

Den kolde agurkesuppe er god som en lille forfriskning til fire personer, og du får 1,4 liter suppe ud af opskriften. Så er der til 2-3 personer som en let hovedret.

Se også: Agurkesalat - opskrift på mormors syltede agurker

Opskriften er udviklet af Ellen Jensen.

Opskrift på kold agurkesuppe

kold agurkesuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kold agurkesuppe med mynte og dild

5 fra 1 stemme
Her får du en nem opskrift på kold agurkesuppe med mynte og dild. En lækker suppe med agurk, der spises som en forfriskning eller hovedret.
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 93
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 store agurker - skåret i tern
  • 2 forårsløg - snittet i mindre stykker
  • 6 dl hønsefond - kold
  • 400 g græsk yoghurt - 2%
  • 1 bundt mynte
  • 1 fed hvidløg - eller mere, afhængig af smag
  • 1 kvist dild
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til kold agurkesuppe starter du med, at skære de to agurker og forårsløg i mindre stykker.
  2. Kom dem i en blender sammen med kold hønsefond, yoghurt og mynte.
  3. Blend agurkesuppen til en jævn suppe, og smag den til med lidt hvidløg, salt og friskkværnet peber. Hvidløg kommes i suppen og blendes med.
  4. Stil suppen på køl indtil brug.

Næringsindhold

Kalorier: 93kcalKulhydrater: 8gProtein: 13gFedt: 1gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 5mgNatrium: 1180mgKalium: 443mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 230IUVitamin C: 7mgCalcium: 149mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kold agurkesuppe kan pyntes med lidt sprød serranoskinke og dild.

Serveres som sagt som en skøn forfriskning eller en let omgang aftensmad sammen med lidt godt brød. Eventuelt hjemmebagt grydebrød, der er super nem at lave.

Se også: Gazpacho - nem opskrift på kold tomatsuppe fra Spanien

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required