Her får du en nem opskrift på kold agurkesuppe med mynte og dild. En lækker suppe med agurk, der spises som en forfriskning eller hovedret.
Kold agurkesuppe er en skøn sommersuppe med masser af agurk, og den er lynhurtig at lave.
Så har du masser af agurker i haven er den helt fantastisk, og ellers må lige købe et par store agurker til opskriften.
Se også: Tzatziki - opskrift på hjemmelavet græsk agurkesalat
Den kolde hønsebouillon kan du lave af 6 deciliter vand og halvanden bouillonterning, hvorefter bouillonen blot køles ned inden brug.
Den kolde agurkesuppe er god som en lille forfriskning til fire personer, og du får 1,4 liter suppe ud af opskriften. Så er der til 2-3 personer som en let hovedret.
Se også: Agurkesalat - opskrift på mormors syltede agurker
Opskriften er udviklet af Ellen Jensen.
Opskrift på kold agurkesuppe
Ingredienser
- 2 store agurker skåret i tern
- 2 forårsløg snittet i mindre stykker
- 6 deciliter hønsefond kold
- 400 gram græsk yoghurt 2%
- 1 bundt mynte
- 1 fed hvidløg eller mere, afhængig af smag
- 1 kvist dild
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kold agurkesuppe starter du med, at skære de to agurker og forårsløg i mindre stykker.
- Kom dem i en blender sammen med kold hønsefond, yoghurt og mynte.
- Blend agurkesuppen til en jævn suppe, og smag den til med lidt hvidløg, salt og friskkværnet peber. Hvidløg kommes i suppen og blendes med.
- Stil suppen på køl indtil brug.
Næringsindhold
Tips
Kold agurkesuppe kan pyntes med lidt sprød serranoskinke og dild.
Serveres som sagt som en skøn forfriskning eller en let omgang aftensmad sammen med lidt godt brød. Eventuelt hjemmebagt grydebrød, der er super nem at lave.
Se også: Gazpacho - nem opskrift på kold tomatsuppe fra Spanien
Comments
No Comments