Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Kold agurkesuppe med mynte og dild

Kold agurkesuppe med mynte og dild

kold agurkesuppe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på kold agurkesuppe med mynte og dild. En lækker suppe med agurk, der spises som en forfriskning eller hovedret.

Kold agurkesuppe er en skøn sommersuppe med masser af agurk, og den er lynhurtig at lave.

Så har du masser af agurker i haven er den helt fantastisk, og ellers må lige købe et par store agurker til opskriften.

Se også: Tzatziki - opskrift på hjemmelavet græsk agurkesalat

Den kolde hønsebouillon kan du lave af 6 deciliter vand og halvanden bouillonterning, hvorefter bouillonen blot køles ned inden brug.

Den kolde agurkesuppe er god som en lille forfriskning til fire personer, og du får 1,4 liter suppe ud af opskriften. Så er der til 2-3 personer som en let hovedret.

Se også: Agurkesalat - opskrift på mormors syltede agurker

Opskriften er udviklet af Ellen Jensen.

Opskrift på kold agurkesuppe

Kold agurkesuppe med mynte og dild

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du en nem opskrift på kold agurkesuppe med mynte og dild. En lækker suppe med agurk, der spises som en forfriskning eller hovedret.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 store agurker (skåret i tern)
  • 2 forårsløg (snittet i mindre stykker)
  • 6 dl hønsefond (kold)
  • 400 g græsk yoghurt (2%)
  • 1 bundt mynte
  • 1 fed hvidløg (eller mere, afhængig af smag)
  • 1 kvist dild
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til kold agurkesuppe starter du med, at skære de to agurker og forårsløg i mindre stykker.
  2. Kom dem i en blender sammen med kold hønsefond, yoghurt og mynte.
  3. Blend agurkesuppen til en jævn suppe, og smag den til med lidt hvidløg, salt og friskkværnet peber. Hvidløg kommes i suppen og blendes med.
  4. Stil suppen på køl indtil brug.

Næringsindhold

Kalorier93kcalKulhydrater8gProtein13gFedt1gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt0.04gEnkelumættet fedt0.2gTransfedt0.01gKolesterol5mgNatrium1180mgKalium443mgKostfibre1gSukker5gVitamin A230IUVitamin C7mgCalcium149mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kold agurkesuppe kan pyntes med lidt sprød serranoskinke og dild.

Serveres som sagt som en skøn forfriskning eller en let omgang aftensmad sammen med lidt godt brød. Eventuelt hjemmebagt grydebrød, der er super nem at lave.

Se også: Gazpacho - nem opskrift på kold tomatsuppe fra Spanien

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required