Kokosmælk eller fløde? De, der ønsker at spare lidt på kalorierne uden at gå glip af den lækre fedme i maden, kan begrænse det ved at vælge rigtigt.
Det er ikke helt uden betydning, om du hælder kokosmælk eller fløde i gryderetten eller saucen, når du skal kræse for familie og venner.
Hvis du ikke er bange for fedt, men alligevel gerne vil begrænse dit indtag lidt, er det en god ide at udskifte piskefløden med kokosmælk. Der er over dobbelt så mange kalorier i piskefløde som i den gennemsnitlige kokosmælk.
Kaffefløden på 13 procent har nøjagtigt det fedtindhold, som navnet siger: 13 procent fedt. Det er en smule mindre end kokosmælken og er derfor den absolut mindst fedtholdige af de tre produkter. Men kaffefløde egner sig bedst til… kaffe.
Hverken kaffefløden med 9 procent fedtindhold eller kaffefløden med 13 procent understreger madens smag eller jævner på samme måde som den mere fede, cremet kokosmælk og piskefløde.
Fløde med hvedemel i
Madlavningsfløde, som fås med forskellige fedtprocenter, er blevet meget populære, fordi det frister at købe fløde med få kalorier. Her er fløden tilsat hvedemel, da en tynd fløde ikke giver sauce og gryderetter en kraftigere konsistens.
Det kan være godt i en snæver vending, men dybest set kan man lige så godt lave en meljævning i stedet.
Kokosmælk er en glimrende løsning. Dels kan den bruges af mælkeallergikere, dels af veganere og dels er kalorieindholdet halvt så stort som piskeflødens.
Det er dog ikke alle retter, kokosens sødme passer til, for eksempel kan den kvæle noget af den gode rødvinsmag i en simreret, men smag dig frem.
Kokosmælk eller fløde? Se kalorier
Alle mål er pr. 100 gram og flødens næringsindhold er fundet på DTUs hjemmeside fødevaredata.dk. Kokosmælken er taget fra varedeklarationen på en almindelig kokoksmælk.
Piskefløde
Energi: 1484 kJ/360 kcal.
Protein: 2,1 gram
Kulhydrat: 2,5 gram
Fedt: 38 gram
Kokosmælk
Energi: 712 kJ/168 kcal.
Protein: 1,5 gram
Kulhydrat: 2,4 gram
Fedt: 17 gram
Fløde 13%
Energi: 624 kJ/151 kcal.
Protein: 2,9 gram
Kulhydrat: 4,5 gram
Fedt: 13,5 gram.
Du kan lave kokosmælken selv
Det er let at lave sin egen kokosmælk. Det eneste, det kræver, er en kokosnød eller kokosmel og vand i målestoksforholdet en til fem.
Du lægger trevler fra kokosnød eller kokosmel i blød i vand, der er tæt på kogepunktet – eller som har kogt og derefter stået fem-syv minutter.
Derefter blender du massen og kommer den på køl. Når du skal bruge kokosmælken, rører du det godt sammen først.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annette
hej kunne du ikke tage kolestorolen med i din vurdering
Ole
Din lever producerer selv omkring 2,000mg kolesterol om dagen, og når du indtager kolesterol, producerer leveren mindre = balance 🙂 Det er ikke indtaget som skubber din balance, det er andre påvirkninger, som f.eks.: Fuldkorn som skal være så sundt, men korn er slet ikke føde, det skaber problemer.
Ole
Kalorie-tælling gør folk sindsyge, og så skal man også altid huske på, at en kalorie ikke bare er en kalorie, og når det kommer fra sundt fedt, betyder det intet, hvor i mod kulhydraterne, er det som slår folk ihjel, og skaber alle vores kendte folke-sygdomme, som ikke er sygdomme, men bare tilstande!