• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron

Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron

Kogt torskerogn
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. marts 2023 - Udgivet:  6. marts 2023

Kogt torskerogn smager umanerlig dejligt på et stykke ristet rugbrød. Her er opskriften på et lækkert smørrebrød med hjemmekogt torskerogn.

Kogt torskerogn smager så godt, at det er svært at sammenligne med den rogn, vi køber i dåse.

Her er det den ægte vare uden tilsætning af tomatpure eller krydderier. Uanset om du selv koger dem, eller om du køber dem færdigkogt, er det en skøn spise.

Nogen rister lige rognen på panden, efter den er kogt, men jeg holder meget af smagen, som den er.

Med mayonnaise, citron og radiser bliver det ikke meget bedre. I hvert fald ikke for os, der kan lide torskens rogn.

Opskrift på smørrebrød med kogt torskerogn

Torskerogn med citron
Karen SenecaKaren Seneca

Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron

5 fra 4 stemmer
Kogt torskerogn smager umanerlig dejligt på et stykke ristet rugbrød. Her er opskriften på et lækkert smørrebrød med hjemmekogt torskerogn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Kalorier: 98
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Torskerogn kogning
  • 1 stk torskerognbukser - 2-300 gram
  • 1,5 l vand
  • 2 stk laurbærblad
  • ½ citron - skiver
  • salt og friskkværnet peber
Smørrebrød med kogt torskerogn
  • 2 skiver rugbrød
  • smør
  • 2 stk hjertesalatblade
  • 10 skiver torskerogn
  • 2 skiver citron
  • purløg - klippet
  • mayonnaise
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Kogning
  1. Pak torskerognsbukserne stramt ind i madpapir, pak derefter stanniol og pak det tæt som en rulle, så bukserne ligger tæt sammen.
  2. Sæt vand over i en gryde med citron, salt, peberkorn og laurbær.
  3. Når vandet er tæt på kogepunktet, kommer du rullen i vandet og lader den ligge i vandet i 35-40 minutter. Vandet må ikke koge, imens torskerognen ligger i det, men kun lige være så varmt, at det er under simrepunktet.
  4. Når torskerognen er kogt, tager du den op, pakker den ud og køler den af.
Smørrebrød
  1. Rist to skiver rugbrød, del dem eventuelt i fire trekanter. Smør et tyndt lag smør på.
  2. Læg et hjerteblad på hvert rugbrød.
  3. Skær kogt torskerogn i skiver. Fordel torskerognsskiverne på rugbrødet.
  4. Kom mayonnaise på torskerognen, herefter drysser du lidt klippet purløg og radiser i skiver ud over.
  5. Slut af med en citronskive på hvert stykke smørrebrød og server.

Næringsindhold

Kalorier: 98kcalKulhydrater: 18gProtein: 4gFedt: 1gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 19mgNatrium: 1398mgKalium: 70mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 92IUVitamin C: 6mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan også riste torskerognsskiverne et par minutter på hver side, røre en remoulade og toppe med citronskiver.

Torskerognsbukser kan du købe kogte, rå og røgede. Det koster ikke meget mere at købe kogt torskerogn i stedet for rå fra fiskehandleren, til gengæld sparer du en masse tid.

Opskrifter på skøn smørrebrød

  • Hjemmelavet karrysild
    Hjemmelavet karrysild med kapers
  • billederesultat for smørrebrød med æg og rejer
    Smørrebrød med æg og rejer - opskrift på rejemad
  • billederesultat for stjerneskud
    Stjerneskud (opskrift med stegt og dampet rødspætte)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required