Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron

Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron

Kogt torskerogn
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Kogt torskerogn smager umanerlig dejligt på et stykke ristet rugbrød. Her er opskriften på et lækkert smørrebrød med hjemmekogt torskerogn.

Kogt torskerogn smager så godt, at det er svært at sammenligne med den rogn, vi køber i dåse.

Her er det den ægte vare uden tilsætning af tomatpure eller krydderier. Uanset om du selv koger dem, eller om du køber dem færdigkogt, er det en skøn spise.

Nogen rister lige rognen på panden, efter den er kogt, men jeg holder meget af smagen, som den er.

Med mayonnaise, citron og radiser bliver det ikke meget bedre. I hvert fald ikke for os, der kan lide torskens rogn.

Opskrift på smørrebrød med kogt torskerogn

Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Kogt torskerogn smager umanerlig dejligt på et stykke ristet rugbrød. Her er opskriften på et lækkert smørrebrød med hjemmekogt torskerogn.
Antal: 2 personer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Torskerogn kogning
  • 1 stk torskerognbukser 2-300 gram
  • 1,5 l vand
  • 2 stk laurbærblad
  • ½ citron skiver
  • salt og friskkværnet peber
Smørrebrød med kogt torskerogn
  • 2 skiver rugbrød
  • smør
  • 2 stk hjertesalatblade
  • 10 skiver torskerogn
  • 2 skiver citron
  • purløg klippet
  • mayonnaise
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kogning
  1. Pak torskerognsbukserne stramt ind i madpapir, pak derefter stanniol og pak det tæt som en rulle, så bukserne ligger tæt sammen.
  2. Sæt vand over i en gryde med citron, salt, peberkorn og laurbær.
  3. Når vandet er tæt på kogepunktet, kommer du rullen i vandet og lader den ligge i vandet i 35-40 minutter. Vandet må ikke koge, imens torskerognen ligger i det, men kun lige være så varmt, at det er under simrepunktet.
  4. Når torskerognen er kogt, tager du den op, pakker den ud og køler den af.
Smørrebrød
  1. Rist to skiver rugbrød, del dem eventuelt i fire trekanter. Smør et tyndt lag smør på.
  2. Læg et hjerteblad på hvert rugbrød.
  3. Skær kogt torskerogn i skiver. Fordel torskerognsskiverne på rugbrødet.
  4. Kom mayonnaise på torskerognen, herefter drysser du lidt klippet purløg og radiser i skiver ud over.
  5. Slut af med en citronskive på hvert stykke smørrebrød og server.

Næringsindhold

Kalorier98kcalKulhydrater18gProtein4gFedt1gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gKolesterol19mgNatrium1398mgKalium70mgKostfibre3gSukker1gVitamin A92IUVitamin C6mgCalcium61mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan også riste torskerognsskiverne et par minutter på hver side, røre en remoulade og toppe med citronskiver.

Torskerognsbukser kan du købe kogte, rå og røgede. Det koster ikke meget mere at købe kogt torskerogn i stedet for rå fra fiskehandleren, til gengæld sparer du en masse tid.

Opskrifter på skøn smørrebrød

  • Hjemmelavet karrysild
    Hjemmelavet karrysild med kapers
  • billederesultat for smørrebrød med æg og rejer
    Smørrebrød med æg og rejer - opskrift på rejemad
  • billederesultat for stjerneskud
    Stjerneskud (nem og lækker opskrift med rødspætte og asparges)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required