Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt er en let og hurtig ret, hvor du koger kyllingebryst sammen med grøntsagerne.
Kogetiden er meget kort, og her får du et mørt stykke kylling, mens suppen laves om til en lækker stuvning, inden de grønne asparges tilsættes.
Det er en rigtig forårsret, der dog er lækker året rundt. Da retten ikke tager mere end omkring 30 minutter at lave, er den også en god ret at tilberede på de travle dage.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør.
Opskrift på kogt kyllingebryst
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 600 g kartofler - i mundrette stykker
- 200 g gulerødder - i mundrette stykker
- 5 dl vand - gerne kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 1 bundt grønne asparges - i mindre stykker
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Til kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt starter du med at lægge4 stk. kyllingebryst i en stor gryde.
- Kom også 600 g kartofler og 200 g gulerødder ved, og de skal være skåret i mundrette stykker, så de kan nå at koge møre sammen med kyllingen.
- Tilsæt 5 dl vand og 1 terning hønsebouillon og kog det op. Når det koger skrues varmen lidt, og der lægges låg på gryden. Lad det nu småkoge i ca. 10 minutter.
- Tag så de kogte stykker kyllingebryst op og læg dem side.
- Knæk roden af 1 bundt grønne asparges, skær aspargesene i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med 2 dl madlavningsfløde.
- Kog det op og jævn med 2 spsk majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hak 1 håndfuld persille og vend det i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt serveres straks, hvor kyllingekødet skæres i skiver inden servering sammen med grøntsagerne. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Forårsgryde (gryderet med kylling, gulerødder og ærter)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne L.
Hvor er retten dog utrolig nem at lave, og så smager den fremragende. Tak.