• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Kødboller og melboller

billede til kødboller og melboller til suppe
Det er ret nemt at lave sine egne kødboller og melboller til suppe. Og så smager de bedre end de færdigkøbte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. november 2023 - Udgivet:  16. november 2016

Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
  2. Opskrift på kødboller og melboller
  3. Kødboller og melboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift

Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.

Kødboller og melboller er nok noget de fleste køber som færdiglavede, og de kan da også være gode nok.

Men du kan faktisk nemt selv lave kød- og melboller, og de smager altså godt.

Opskriften her passer til cirka to liter suppe, hvilket er det du skal beregne til fire sultne personer.

Se flere lækre opskrifter:

  • Hønsekødssuppe
  • Aspargessuppe
  • Kartoffel porre suppe

Opskrift på kødboller og melboller

billede til kødboller og melboller til suppe

Kødboller og melboller

Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
Bedømmelse
5 fra 9 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kødboller

  • 200 g hakket svinekød - med 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • Lidt vand - med brus

Melboller

  • 2 dl vand
  • 60 g smør
  • 1 tsk salt
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  • Vi starter med kødbollerne. Rør det hakkede svinekød med salt, og rør derefter ægget ind i farsen.
  • Kom så hvedemel ved, og tilsæt vand med brus indtil du har den rette konsistens.
  • Stil farsen på køl i en halv time.
  • Kog vand op i en gryde med en teskefuld salt, og lad vandet småkoge.
  • Form små kødboller med en teske, og kom dem i det letsaltede vand i fem minutter. Læg til side.
  • Og så er det melbollerne. Kog vand op med smør, og hæld derefter melet i. Rør blandingen helt ud, så der ikke er klumper i.
  • Rør derefter æggende ud et ad gangen i melblandingen, så du igen samler "dejen" til melbollerne. Lad det køle lidt af.
  • Kog letsaltet vand op, og skru ned så vandet blot simrer stille og roligt.
  • Form melboller med en teske, og kog dem i cirka otte minutter ved den lave varme. Læg til side.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
413
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
232
mg
77
%
Natrium
 
1353
mg
59
%
Kalium
 
241
mg
7
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
616
IU
12
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Tilsæt kødboller og melboller i den varme suppe sammen med suppeurter.

De hjemmelavede kød- og melboller er blandt andet gode i en oksekødssuppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simone

    april 06, 2025 at 4:53 pm

    Det er de beste melboller jeg har lavet. Jeg tog margarine i sted for smör, ellers alt efter opskriften.
    Tak for super opskriften!!

    Svar
  2. Larsen

    februar 28, 2025 at 1:17 pm

    Davser! 100g hvedemel i melbollerne bliver altfor lidt! Konsistensen bliver lig suppe og er umuligt å forme til melboller. Jeg bruger 150-175g hvedemel for at få rett konsistens.

    Svar
  3. Tommy

    december 25, 2023 at 4:31 pm

    Hvorfor ikke koge kød og melbollerne direkte i suppen?

    Svar
  4. Ida

    november 28, 2022 at 4:29 pm

    Hej…
    Kan melboller fryses ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 29, 2022 at 6:06 am

      Hej Ida
      Jep - sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required