Indhold
Knuste kartofler med eddike (vinegar style)
Ingredienser
- 600 g kartofler (med skræl)
- 1 spsk salt
- 6 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask 600 g kartofler grundigt, og kom dem i en gryde. Hæld koldt vand ved så kartoflerne netop er dækket af vand.
- Tilsæt 1 spsk salt, og kog nu kartoflerne møre. Afhængig af størrelse og sort på kartoflerne tager det 10-15 minutter.
- Lad kartoflerne stå et par minutter i kogevandet, og hæld så vandet fra.
- Knus kartoflerne enkeltvis på et skærebræt med bagsiden af en grydeske eller en kartoffelmoser, og kom dem op i et ildfast fad. Kartoflerne skal blot knuses - og IKKE moses! Det er nemmest at lave de knuste kartofler i en lille drypbakke, som du så blot kan smide ud bagefter.
- Hæld 6 spsk olivenolie ud over kartoflerne.
- Bag nu kartoflerne i enten ovnen eller grillen, og det sker ved høj temperatur. Helst omkring 225 grader, hvor de skal steges i cirka 20 minutter, så de bliver sprøde og gyldne på toppen.
- Tag de færdige kartofler ud, og pensl dem så grundigt med 3 spsk æbleeddike og krydr med friskkværnet peber. Giv dem eventuelt et lille drys groft salt.
- Bag eller grill nu kartoflerne i yderligere 2-3 minutter, og lad dem køle lidt af inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på knuste kartofler
Knuste kartofler (mashed potatoes) er lækkert tilbehør til mange kødretter, og de passer endda også perfekt til en grillbøf med smør.
Kartoflerne koges møre, knuses og steges så sprøde i ovnen eller grillen - inden de pensles med en god æbleeddike, så de får den rigtige vinegar-smag, som du måske kender fra kartoffelchips.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Note
De knuste kartofler serveres straks, og de er virkelig lækre.
Kartoflerne er perfekte som tilbehør til eksempelvis til en oksefilet eller okseculotte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Anonym skriver
Ser lækre ud, men hvad skal olien bruges til?
Guffeliguf.dk skriver
Hejsa
Godt spottet, tak 🙂 Olien skal over kartoflerne inden turen i ovnen. Jeg har rettet opskriften til.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.