• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Klaret smør eller ghee på 2 minutter

Klaret smør eller ghee på 2 minutter

billede med klaret smør og ghee
Det er meget nemt at lave klaret smør selv, og i denne video kan du se hvordan du gør. Klaret smør kaldes for ghee i det indiske køkken, og har betegnelser i de forskellige landes køkkenener verden over. Det klarede smør er smør uden bundfald. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  31. marts 2018

Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.
  2. Opskrift på klaret smør og ghee
  3. Klaret smør - ghee
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Fakta om klaret smør og ghee
Gå til opskrift

Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.

Klaret smør, også kaldet ghee, bruges blandt andet i en bearnaise, men indgår også i en række andre opskrifter.

Kort fortalt er det klarede smør blot smør, hvor du har sorteret bundfaldet fra. Bundfaldet er blandt andet salt og valle.

Her er der lavet ghee af 200 gram smør, og du kan se i min video hvordan man gør. Bruges eksempelvis i hjemmelavet sauce bearnaise der ikke skiller.

Opskrift på klaret smør og ghee

billede med klaret smør og ghee

Klaret smør - ghee

Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.
Bedømmelse
4.7 fra 61 stemmer
RetSovs og saucer
Tilberedning: 2 minutter minutter
Samlet tid: 2 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Klaring af smør foregår ved, at man smelter smørret, hvorefter det skal stå et par minutter. Så synker den urene del af smørret til bunds.
  • Derefter kan du nemt hælde det klarede smør (eller ghee) over i en lille skål, og det er klar til brug.
  • Du kan også klare smørret gennem et kaffefilter, men jeg synes det nemmeste blot er at hælde det fra med lidt forsigtighed. det er både nemt og hurtigt at lave en ghee.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
359
% Daglig værdi*
Fedt
 
41
g
63
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
108
mg
36
%
Natrium
 
322
mg
14
%
Kalium
 
12
mg
0
%
Kulhydrater
 
0.03
g
0
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
0.4
g
1
%
Vitamin A
 
1250
IU
25
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
0.01
mg
0
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Fakta om klaret smør og ghee

Det klarede smør har i øvrigt den fordel, at det ikke branker når du steger ved høje temperaturer. Modsat det almindelige smør.

Verden over har klaret smør forskellige navne (ikke så overraskende), og i det indiske køkken går det under navnet ghee.

I det nordlige Afrika vil du støde på smen eller semneh - og det er altså også smør, hvor salt og valle er siet fra.

Se også de populære opskrifter på:

Brunet smør - sådan laver du en nem smørsauce

Salviesmør - lækkert smør med salvie til pasta

Persillesmør - sådan laver du smør med persille

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simon

    juli 07, 2024 at 3:08 pm

    Tak for en virkelig god hjemmeside!
    Har lige en lille kommentar...Jeg har lært fra en kok at klaret smør og ghee ikke er det samme.
    Klaret smør er som du beskriver i opskriften, mens ghee er smør kogt lidt længere, så det får en mørkere farve samt en duft af nødder. Jeg tænker ikke ghee er optimalt til en Bernaise med sin nøddeduft?

    Svar
  2. Anette Nielsen

    januar 10, 2024 at 8:18 pm

    Den ghee man kan købe i dåser har en ret lang holdbarhed - hvor længe kan den hjemmelavedexmon holde sig (på køl)?

    Svar
  3. Vibeke

    juli 12, 2023 at 12:34 pm

    Kan man bruge det der bliver tilbage efter smøret er klaret til noget?

    Svar
  4. Nels Ole

    december 29, 2022 at 11:12 am

    Kan man bruge Lurpak smørbar til at lave klaret smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2022 at 3:47 pm

      Hej Niels Ole
      Nej, for den indeholder blandt andet lidt olie 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required