• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Klaret smør eller ghee på 2 minutter

Klaret smør eller ghee på 2 minutter

billede med klaret smør og ghee
4.7 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  31. marts 2018

Indhold

  1. Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.
  2. Opskrift på klaret smør og ghee
  3. Klaret smør - ghee
  4. Fakta om klaret smør og ghee

Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.

Klaret smør, også kaldet ghee, bruges blandt andet i en bearnaise, men indgår også i en række andre opskrifter.

Kort fortalt er det klarede smør blot smør, hvor du har sorteret bundfaldet fra. Bundfaldet er blandt andet salt og valle.

Her er der lavet ghee af 200 gram smør, og du kan se i min video hvordan man gør. Bruges eksempelvis i hjemmelavet sauce bearnaise der ikke skiller.

Opskrift på klaret smør og ghee

billede med klaret smør og ghee
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Klaret smør - ghee

4.74 fra 61 stemmer
Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.
Tilb. tid 2 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 359
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Klaring af smør foregår ved, at man smelter smørret, hvorefter det skal stå et par minutter. Så synker den urene del af smørret til bunds.
  2. Derefter kan du nemt hælde det klarede smør (eller ghee) over i en lille skål, og det er klar til brug.
  3. Du kan også klare smørret gennem et kaffefilter, men jeg synes det nemmeste blot er at hælde det fra med lidt forsigtighed. det er både nemt og hurtigt at lave en ghee.

Næringsindhold

Kalorier: 359kcalKulhydrater: 0.03gProtein: 0.4gFedt: 41gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 108mgNatrium: 322mgKalium: 12mgSukker: 0.03gVitamin A: 1250IUCalcium: 12mgJern: 0.01mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om klaret smør og ghee

Det klarede smør har i øvrigt den fordel, at det ikke branker når du steger ved høje temperaturer. Modsat det almindelige smør.

Verden over har klaret smør forskellige navne (ikke så overraskende), og i det indiske køkken går det under navnet ghee.

I det nordlige Afrika vil du støde på smen eller semneh - og det er altså også smør, hvor salt og valle er siet fra.

Se også de populære opskrifter på:

Brunet smør - sådan laver du en nem smørsauce

Salviesmør - lækkert smør med salvie til pasta

Persillesmør - sådan laver du smør med persille

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simon

    juli 07, 2024 at 3:08 pm

    Tak for en virkelig god hjemmeside!
    Har lige en lille kommentar...Jeg har lært fra en kok at klaret smør og ghee ikke er det samme.
    Klaret smør er som du beskriver i opskriften, mens ghee er smør kogt lidt længere, så det får en mørkere farve samt en duft af nødder. Jeg tænker ikke ghee er optimalt til en Bernaise med sin nøddeduft?

    Svar
  2. Anette Nielsen

    januar 10, 2024 at 8:18 pm

    Den ghee man kan købe i dåser har en ret lang holdbarhed - hvor længe kan den hjemmelavedexmon holde sig (på køl)?

    Svar
  3. Vibeke

    juli 12, 2023 at 12:34 pm

    Kan man bruge det der bliver tilbage efter smøret er klaret til noget?

    Svar
  4. Nels Ole

    december 29, 2022 at 11:12 am

    Kan man bruge Lurpak smørbar til at lave klaret smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2022 at 3:47 pm

      Hej Niels Ole
      Nej, for den indeholder blandt andet lidt olie 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required