Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Klaret smør

Klaret smør eller ghee på 2 minutter (sådan laver du det nemt)

billede med klaret smør og ghee
4.7 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Klaret smør - ghee
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på klaret smør og ghee
  • Fakta om klaret smør og ghee
  • Kommentarer

Klaret smør - ghee

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 61 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 2 minutter min
Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør

Fremgangsmåde

  1. Klaring af smør foregår ved, at man smelter smørret, hvorefter det skal stå et par minutter. Så synker den urene del af smørret til bunds.
  2. Derefter kan du nemt hælde det klarede smør (eller ghee) over i en lille skål, og det er klar til brug.
  3. Du kan også klare smørret gennem et kaffefilter, men jeg synes det nemmeste blot er at hælde det fra med lidt forsigtighed. det er både nemt og hurtigt at lave en ghee.

Næringsindhold

Kalorier359kcalKulhydrater0.03gProtein0.4gFedt41gMættet fedt26gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol108mgNatrium322mgKalium12mgSukker0.03gVitamin A1250IUCalcium12mgJern0.01mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på klaret smør og ghee

Klaret smør, også kaldet ghee, bruges blandt andet i en bearnaise, men indgår også i en række andre opskrifter.

Kort fortalt er det klarede smør blot smør, hvor du har sorteret bundfaldet fra. Bundfaldet er blandt andet salt og valle.

Her er der lavet ghee af 200 gram smør, og du kan se i min video hvordan man gør. Bruges eksempelvis i hjemmelavet sauce bearnaise der ikke skiller.

Fakta om klaret smør og ghee

Det klarede smør har i øvrigt den fordel, at det ikke branker når du steger ved høje temperaturer. Modsat det almindelige smør.

Verden over har klaret smør forskellige navne (ikke så overraskende), og i det indiske køkken går det under navnet ghee.

I det nordlige Afrika vil du støde på smen eller semneh - og det er altså også smør, hvor salt og valle er siet fra.

Se også de populære opskrifter på:

  • Brunet smør - sådan laver du en nem smørsauce
  • Salviesmør - lækkert smør med salvie til pasta
  • Persillesmør - sådan laver du smør med persille
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simon skriver

    juli 07, 2024 at 3:08 pm

    Tak for en virkelig god hjemmeside!
    Har lige en lille kommentar...Jeg har lært fra en kok at klaret smør og ghee ikke er det samme.
    Klaret smør er som du beskriver i opskriften, mens ghee er smør kogt lidt længere, så det får en mørkere farve samt en duft af nødder. Jeg tænker ikke ghee er optimalt til en Bernaise med sin nøddeduft?

    Svar
  2. Anette Nielsen skriver

    januar 10, 2024 at 8:18 pm

    Den ghee man kan købe i dåser har en ret lang holdbarhed - hvor længe kan den hjemmelavedexmon holde sig (på køl)?

    Svar
  3. Vibeke skriver

    juli 12, 2023 at 12:34 pm

    Kan man bruge det der bliver tilbage efter smøret er klaret til noget?

    Svar
  4. Nels Ole skriver

    december 29, 2022 at 11:12 am

    Kan man bruge Lurpak smørbar til at lave klaret smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 29, 2022 at 3:47 pm

      Hej Niels Ole
      Nej, for den indeholder blandt andet lidt olie 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required