• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sådan jævner du kirsebærsauce - nem opskrift

Sådan jævner du kirsebærsauce - nem opskrift

billede til jævning af kirsebærsauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 9. oktober 2016

Se her hvordan du bedst og nemt jævner kirsebærsauce, så den får den helt rigtige tykkelse. Kirsebærsaucen jævnes med majsstivelse.

Kirsebærsauce er en trofast og nødvendig følgesvend til risalamande, men den skal jævnes først.

Og det bedste er at anvende majsstivelse til jævning af kirsebærsaucen.

Her kan du se hvordan du gør - og det er heldigvis nemt. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Risengrødsvafler
  • Smagstest af kirsebærsauce
  • Jule panna cotta

Jævning af kirsebærsauce

billede til jævning af kirsebærsauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sådan jævner du kirsebærsauce - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du bedst og nemt jævner kirsebærsauce, så den får den helt rigtige tykkelse. Kirsebærsaucen jævnes med majsstivelse.
Forb. tid 3 minutter min
Tilb. tid 2 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 67
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kirsebær - evt. dessertkirsebær fra Den Gamle Fabrik eller lignende
  • 2 tsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld kirsebær med saft på i en kasserolle, og varm forsigtigt op.
  2. Rør majsstivelse ud med lidt koldt vand, så alle klumper væk.
  3. Rør nu forsigtigt og gradvist majsstivelsen ind i kirsebærsaucen, så den jævnes til den rette konsistens.
  4. Lad kirsebærsaucen småkoge et par minutter, men den må ikke bulderkoge!

Næringsindhold

Kalorier: 67kcalKulhydrater: 17gProtein: 1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.05gNatrium: 0.1mgKalium: 222mgKostfibre: 2gSukker: 13gVitamin A: 64IUVitamin C: 7mgCalcium: 13mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kirsebærsaucen passer selvfølgelig perfekt til en risalamande.

Note: Man kan jævne kirsebærsauce på flere måder, men jeg synes majsstivelse er den bedste. Den er nemlig nem at håndtere.

Du kan også anvende kartoffelmel, men så må saucen IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive lang i det, og det er ikke rart.

Endelig kan du bruge hvedemel, men så skal kirsebærsaucen koges godt igennem efterfølgende for at fjerne smagen af mel. Og det er ikke godt for de sarte kirsebær. 

Så efter min mening er den bedste løsning at bruge majsstivelsen.

Forskellige slags kirsebær

I denne opskrift har jeg anvendt danske kirsebær fra Den Gamle Fabrik, men du kan med fordel også jævne den italienske udgave, som jeg i øvrigt også synes smager endnu bedre.

Der findes en blå udgave af Amarena kirsebær, der laves af den familieejede virksomhed Fabri. Den er god! Også til pandekager og is.

Men der er også en rød udgave af Amarena kirsebær, der produceres af Toschi. Også god, men billigere og mere syntetisk i smagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 28, 2025 at 3:55 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Skriv gerne din mening om den her. Del også gerne dine erfaringer.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required