Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sådan jævner du kirsebærsauce - nem opskrift

Sådan jævner du kirsebærsauce - nem opskrift

billede til jævning af kirsebærsauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Se her hvordan du bedst og nemt jævner kirsebærsauce, så den får den helt rigtige tykkelse. Kirsebærsaucen jævnes med majsstivelse.

Kirsebærsauce er en trofast og nødvendig følgesvend til risalamande, men den skal jævnes først.

Og det bedste er at anvende majsstivelse til jævning af kirsebærsaucen.

Her kan du se hvordan du gør - og det er heldigvis nemt. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Risengrødsvafler
  • Smagstest af kirsebærsauce
  • Jule panna cotta

Jævning af kirsebærsauce

Sådan jævner du kirsebærsauce - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 3 minutter min
Tilb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Se her hvordan du bedst og nemt jævner kirsebærsauce, så den får den helt rigtige tykkelse. Kirsebærsaucen jævnes med majsstivelse.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kirsebær evt. dessertkirsebær fra Den Gamle Fabrik eller lignende
  • 2 tsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Hæld kirsebær med saft på i en kasserolle, og varm forsigtigt op.
  2. Rør majsstivelse ud med lidt koldt vand, så alle klumper væk.
  3. Rør nu forsigtigt og gradvist majsstivelsen ind i kirsebærsaucen, så den jævnes til den rette konsistens.
  4. Lad kirsebærsaucen småkoge et par minutter, men den må ikke bulderkoge!

Næringsindhold

Kalorier67kcalKulhydrater17gProtein1gFedt0.2gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.05gNatrium0.1mgKalium222mgKostfibre2gSukker13gVitamin A64IUVitamin C7mgCalcium13mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kirsebærsaucen passer selvfølgelig perfekt til en risalamande.

Note: Man kan jævne kirsebærsauce på flere måder, men jeg synes majsstivelse er den bedste. Den er nemlig nem at håndtere.

Du kan også anvende kartoffelmel, men så må saucen IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive lang i det, og det er ikke rart.

Endelig kan du bruge hvedemel, men så skal kirsebærsaucen koges godt igennem efterfølgende for at fjerne smagen af mel. Og det er ikke godt for de sarte kirsebær. 

Så efter min mening er den bedste løsning at bruge majsstivelsen.

Forskellige slags kirsebær

I denne opskrift har jeg anvendt danske kirsebær fra Den Gamle Fabrik, men du kan med fordel også jævne den italienske udgave, som jeg i øvrigt også synes smager endnu bedre.

Der findes en blå udgave af Amarena kirsebær, der laves af den familieejede virksomhed Fabri. Den er god! Også til pandekager og is.

Men der er også en rød udgave af Amarena kirsebær, der produceres af Toschi. Også god, men billigere og mere syntetisk i smagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 28, 2025 at 3:55 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Skriv gerne din mening om den her. Del også gerne dine erfaringer.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required