Kartoffelroulade med persillepesto er en nem opskrift pรฅ tilbehรธr med kartofler. Rouladen laves med kartoffelmos og persillepesto. Kan laves dagen fรธr.
Kartoffelroulade i en nem opskrift fra Newyorker By Heart, og den er god som tilbehรธr til de fleste kรธdretter. Isรฆr fremragende til gรฆstemad.
Kartoffelrouladen er ikke specielt svรฆr at lave, kan laves dagen fรธr man skal have gรฆster, er dekorativ og sรฅ smager den rigtig godt. Hvad mere kan man forlange?
Opskriften er beregnet til ca. 6 personer.
Ingredienser til kartoffelroulade
Kartoffelbund
1 kg. bagekartofler, skrรฆllet og groftrevet
2 รฆg
1 dl piskeflรธde
Groft salt og friskkvรฆrnet peber
Pesto
2 store hรฅndfulde bredbladet persille
2 fed hvidlรธg
ยฝ dl olivenolie
Groft salt og friskkvรฆrnet peber
Kartoffelmos
ยฝ kg. bagekartofler, skrรฆllet og skรฅret i mindre stykker
50 g smรธr
Ca. ยฝ dl mรฆlk
Groft salt og friskkvรฆrnet peber
Fremgangsmรฅde
- Start med bunden: Pisk รฆg, flรธde, salt og friskkvรฆrnet peber sammen i en stor skรฅl. Vend de groftrevne kartofler i og vend godt rundt, sรฅ de bliver dรฆkket af รฆgge-/flรธdeblandingen.
- Lรฆg bagepapir pรฅ en bageplade og fordel kartoffelmassen pรฅ en firkant der mรฅler ca. 30 x 35 cm., den skal vรฆre ca. ยฝ cm. tyk. Tryk massen let sammen.
- Sรฆt i en 200 grader varm ovn, til den er gyldenbrun, ca. 25-30 minutter. Nรฅr den er bagt - og kรธlet lidt af - vendes den om pรฅ et stykke bagepapir, sรฅ den grove side vender nedad.
- Pesto: Kom alle ingredienserne i en blender/foodprocessor og kรธr til det er en glat masse, smag den til.
- Kartoffelmos: Kog kartoflerne uden salt til de er godt mรธre. Mos dem og rรธr dem sammen med smรธr, mรฆlk og pesto. Smag den til og den mรฅ endelig IKKE blive for tynd.
- Smรธr mosen pรฅ den let afkรธlede bund og glat den ud, sรฅ den er lige hรธj over det hele. Rul den nu forsigtigt sammen som en roulade, fra den lange side - brug evt. bagepapiret til at hjรฆlpe med at rulle den med.
- Pak bagepapir - eller film - stramt om din kartoffelroulade, sรฅ den holder sin form og lad den hvile for at sรฆtte sig lidt (hertil kan den laves dagen fรธr).
- Inden den skal serveres skรฆres den i ca. 3 cm. tykke skiver, som lรฆgges pรฅ bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
- Skiverne skal vรฆre gennemvarme og let gyldne.
Tips
Kartoffelroulade kan blandt andet serveres til culottesteg eller helstegt oksemรธrbrad.
Du kan som sagt med fordel lave rouladen dagen i forvejen.
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode