Kartoffelroulade med persillepesto er en nem opskrift på tilbehør med kartofler. Rouladen laves med kartoffelmos og persillepesto. Kan laves dagen før.
Kartoffelroulade i en nem opskrift fra Newyorker By Heart, og den er god som tilbehør til de fleste kødretter. Især fremragende til gæstemad.
Kartoffelrouladen er ikke specielt svær at lave, kan laves dagen før man skal have gæster, er dekorativ og så smager den rigtig godt. Hvad mere kan man forlange?
Opskriften er beregnet til ca. 6 personer.
Ingredienser til kartoffelroulade
Kartoffelbund
1 kg. bagekartofler, skrællet og groftrevet
2 æg
1 dl piskefløde
Groft salt og friskkværnet peber
Pesto
2 store håndfulde bredbladet persille
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Groft salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
½ kg. bagekartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
50 g smør
Ca. ½ dl mælk
Groft salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med bunden: Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål. Vend de groftrevne kartofler i og vend godt rundt, så de bliver dækket af ægge-/flødeblandingen.
- Læg bagepapir på en bageplade og fordel kartoffelmassen på en firkant der måler ca. 30 x 35 cm., den skal være ca. ½ cm. tyk. Tryk massen let sammen.
- Sæt i en 200 grader varm ovn, til den er gyldenbrun, ca. 25-30 minutter. Når den er bagt - og kølet lidt af - vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove side vender nedad.
- Pesto: Kom alle ingredienserne i en blender/foodprocessor og kør til det er en glat masse, smag den til.
- Kartoffelmos: Kog kartoflerne uden salt til de er godt møre. Mos dem og rør dem sammen med smør, mælk og pesto. Smag den til og den må endelig IKKE blive for tynd.
- Smør mosen på den let afkølede bund og glat den ud, så den er lige høj over det hele. Rul den nu forsigtigt sammen som en roulade, fra den lange side - brug evt. bagepapiret til at hjælpe med at rulle den med.
- Pak bagepapir - eller film - stramt om din kartoffelroulade, så den holder sin form og lad den hvile for at sætte sig lidt (hertil kan den laves dagen før).
- Inden den skal serveres skæres den i ca. 3 cm. tykke skiver, som lægges på bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
- Skiverne skal være gennemvarme og let gyldne.
Tips
Kartoffelroulade kan blandt andet serveres til culottesteg eller helstegt oksemørbrad.
Du kan som sagt med fordel lave rouladen dagen i forvejen.
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden