• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Kartoffelroulade med mos og persillepesto

Kartoffelroulade med mos og persillepesto

kartoffelroulade
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 16. april 2020

Kartoffelroulade med persillepesto er en nem opskrift på tilbehør med kartofler. Rouladen laves med kartoffelmos og persillepesto. Kan laves dagen før.

Kartoffelroulade i en nem opskrift fra Newyorker By Heart, og den er god som tilbehør til de fleste kødretter. Især fremragende til gæstemad.

Kartoffelrouladen er ikke specielt svær at lave, kan laves dagen før man skal have gæster, er dekorativ og så smager den rigtig godt. Hvad mere kan man forlange?

Opskriften er beregnet til ca. 6 personer.

Ingredienser til kartoffelroulade

Kartoffelbund

1 kg. bagekartofler, skrællet og groftrevet
2 æg
1 dl piskefløde
Groft salt og friskkværnet peber

Pesto

2 store håndfulde bredbladet persille
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Groft salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos

½ kg. bagekartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
50 g smør
Ca. ½ dl mælk
Groft salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med bunden: Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål. Vend de groftrevne kartofler i og vend godt rundt, så de bliver dækket af ægge-/flødeblandingen.
  2. Læg bagepapir på en bageplade og fordel kartoffelmassen på en firkant der måler ca. 30 x 35 cm., den skal være ca. ½ cm. tyk. Tryk massen let sammen.
  3. Sæt i en 200 grader varm ovn, til den er gyldenbrun, ca. 25-30 minutter. Når den er bagt - og kølet lidt af - vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove side vender nedad.
  4. Pesto: Kom alle ingredienserne i en blender/foodprocessor og kør til det er en glat masse, smag den til.
  5. Kartoffelmos: Kog kartoflerne uden salt til de er godt møre. Mos dem og rør dem sammen med smør, mælk og pesto. Smag den til og den må endelig IKKE blive for tynd.
  6. Smør mosen på den let afkølede bund og glat den ud, så den er lige høj over det hele. Rul den nu forsigtigt sammen som en roulade, fra den lange side - brug evt. bagepapiret til at hjælpe med at rulle den med.
  7. Pak bagepapir - eller film - stramt om din kartoffelroulade, så den holder sin form og lad den hvile for at sætte sig lidt (hertil kan den laves dagen før).
  8. Inden den skal serveres skæres den i ca. 3 cm. tykke skiver, som lægges på bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
  9. Skiverne skal være gennemvarme og let gyldne.

Tips

Kartoffelroulade kan blandt andet serveres til culottesteg eller helstegt oksemørbrad.

Du kan som sagt med fordel lave rouladen dagen i forvejen.

Se mere indhold her:

  • Persillepesto - nem pesto med persille og pinjekerner
  • Italiensk pastaret med kylling, semidried tomater og persillepesto
  • Nemme kartofler med persillepesto og pinjekerner
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.