En god opskrift på lækre og nemme kartofler med persillepesto og ristede pinjekerner. Pestokartoflerne serveres som tilbehør til stort set alle slags kød.
Her får du min opskrift på nemme kartofler med persillepesto, og de kan bruges som tilbehør til de fleste retter.
Pestokartoflerne er gode til eks. grillet kød, men prøv dem også til en stegt kylling.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på nemme kartofler med persillepesto
Ingredienser
- 600 gram kartofler gerne de nemme og små kartofler
Persillepesto
- 60 gram olivenolie
- 30 gram persille
- 2 fed hvidløg
- 20 gram pinjekerner ristet på en pande, rist 40 gram så du har til pynt
- 1 citron saften af en halv citron
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 20 gram pinjekerner ristet på en pande
Sådan gør du
- De små og nemme kartofler kommes i en gryde, og du skal ikke skrælle kartofler.
- Dækkes med koldt vand og der tilsættes to teskefulde salt.
- Kog kartoflerne møre - det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle en smule af.
- Vej ingredienser til din persillepesto af og blend pestoen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Vend persillepesto og kartofler let sammen, og anret i et fad. Pynt med ristede pinjekerner.
Næringsindhold
Tips
De lækre og nemme kartofler med persillepesto serveres straks.
Du kan også serveres kartofler og persillepesto hver for sig, og så lade hver enkel selv komme pestoen på kartoflerne.
Du kan i øvrigt også komme lidt revet parmesan i persillepestoen, men det er ikke nødvendigt.
Se andre lækre opskrifter med kartofler: