• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffelpandekage

Kartoffelpandekage

billede med kartoffelpandekage
En nem og lækker kartoffelpandekage, der laves af revne bagekartofler. Opskriften er nem at gå til, og disse kartoffelpandekager går ikke i stykker under bagningen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  14. marts 2023

Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.
  2. Opskrift på nem kartoffelpandekage
  3. Kartoffelpandekage - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Små eller store kartoffelpandekager
  9. Kartoffelpandekage med kartoffelmos
  10. Kartoffelpandekager med ost
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.

En kartoffelpandekage kan være lidt tricky at lave, men med denne opskrift får du altid et godt resultat.

Typisk kan en udfordringen med kartoffelpandekager nemlig være, at de stadig er rå når de ser færdige ud.

Eller at de nemt går i stykker under stegningen på panden, især når de skal vendes.

Men her er en skudsikker opskrift på de lækre pandekager med revne kartofler, og kartoffelpandekagen er perfekt som tilbehør til alle retter med kød.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Se også min opskrift på de populære kartoffelrøsti.

Se også mine opskrifter på:

  • Bagekartofler
  • Æggekage med kartofler
  • Kartoffelmos

Opskrift på nem kartoffelpandekage

billede med kartoffelpandekage

Kartoffelpandekage - nem opskrift

Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.
Bedømmelse
4.8 fra 58 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 salt og friskkværnet peber
  • olivenolie - til stegning

Fremgangsmåde

  • Bagekartoflerne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Klem derefter væden ud af de revne kartofler og læg dem i en skål.
  • Kom hvedemel i sammen med et æg, finthakket persille, salt og friskkværnet peber.
  • Vend kartoffelmassen godt rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt.
  • Varm en pande op ved en god varme, og lad panden blive gennemvarm. Jeg plejer i starten at stege kartoffelpandekager på 7 fra en skala fra 1-9.
  • Kom en god sjat olivenolie på panden.
  • Fordel kartoffelmassen på panden, hvor den formes til én stor kartoffelpandekage. Med en ske trykker du lige kanten lidt ind hele vejen rundt, så du har en nogenlunde fin cirkel, hvor kartoffelpandekagen er omkring halvanden centimeter tyk.
  • Nu skal kartoffelpandekagen steges i cirka 15 minutter på hver side, hvor du efter cirka fem minutter lige skruer ned på et lavere blus, så pandekagen ikke bliver for mørk under stegningen. Jeg steger gerne færdig på 4-5 på en skala fra 1-9.
  • Efter 15 minutter skal kartoffelpandekagen vendes, og her lægges et skærebræt eller en tallerken over panden, hvorefter du med et hurtigt snuptag vender rundt. Lad pandekagen glide tilbage på panden, og steg færdig de sidste 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
345
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
41
mg
14
%
Natrium
 
620
mg
27
%
Kalium
 
1578
mg
45
%
Kulhydrater
 
67
g
22
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
151
IU
3
%
Vitamin C
 
74
mg
90
%
Calcium
 
53
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ved servering skæres kartoffelpandekagen ud som en pizza, og anrettes.

Små eller store kartoffelpandekager

Jeg foretrækker altid at lave en stor kartoffelpande, da jeg simpelthen synes det giver det bedste resultat, og hvor pandekagen smager helt rigtigt af kartofler.

Men du kan også lave dem som små pandekager, hvor du kan have 5-6 pandekager ad gangen på panden. Det er op til dig. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor tykke kartoffelpandekagerne, så tyndere pandekager skal have noget kortere tid.

Kartoffelpandekage med kartoffelmos

Her har jeg lavet kartoffelpandekagerne med revne bagekartofler, men de kan også laves med kartoffelmos.

Især er det godt at bruge en rest kartoffelmos til dem, hvor mosen formes til små pandekager, der blot skal have cirka fem minutter på hver side.

Husk at komme lidt æg og mel i mosen, da den ellers ikke er til at arbejde med på panden.

Anvender du kartoffelmos er det bedst at lave små pandekager, da en stor med al sandsynlighed vil gå i stykker når den skal vendes.

Kartoffelpandekager med ost

Vil have en version med ost, kan du tilsætte 100 gram reven cheddar ost til kartoffelmassen.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Bæk Nielsen

    oktober 25, 2024 at 6:55 pm

    Jeg har en gluten allergiker blandt mine 8 gæster på søndag.
    Og vil gerne lave 2 store kartoffel pandekager til din cuvette.
    Kan mel derfor erstattes med andet? Og er mængden så den samme.

    Vil 4 timer stadig være ok ved dobbelt mængde kød?

    På forhånd tak for svar.
    Bh Karin

    Svar
  2. Stina

    januar 15, 2021 at 11:25 am

    Hvis man nu gerne vil lave dem i god tid inden gæsterne kommer, hvordan holder man dem bedst varme og sprøde?
    Mvh. Stina

    Svar
    • Jolanda

      marts 14, 2023 at 7:52 pm

      Hej Stina.
      Jeg har prøvet at varme dem i ovnen. Ca. 15 min. ved 180 gr. Bare almindelig ovnvarme.

      Svar
  3. Anne Mette

    april 02, 2020 at 10:46 pm

    Det ser så lækkert ud .. Tror du man kan udskifte revet kartoffel med gulerod eller andre rodfrugter ?
    Mvh Anne Mette

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required