Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartoffelgryde

Kartoffelgryde (lækker som tilbehør til dine favoritretter)

billederesultat for kartoffelgryde
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
590
SHARES
FacebookMessenger590PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartoffelgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på kartoffelgryde
  • Servering
  • Kommentarer

Kartoffelgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 76 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Kartoffelgryde er en nem og lækker måde at lave kartofler som tilbehør på. Med persillerod og porre, og er god til medister og frikadeller.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (små)
  • 3 persillerødder
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning (grøntsag)
  • 2 porrer
  • 1 dl madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skylles og skæres i mindre tern/stykker. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  2. Derimod skrælles persillerødderne og snittes i små tern.
  3. Kom en god klat smør i en varm gryde og sauter kartofler og persillerødder i et par minutter.
  4. Tilsæt så vand og en bouillonterning og lad nu din kartoffelgryde simre i cirka 15 minutter, indtil det er mørt.
  5. Imens skæres porrerne i tynde skiver - og husk at rengøre porrerne grundigt for jord!
  6. Efter de 15 minuter (og når kartoflerne er møre) kommes porreskiverne i sammen med lidt madlavningsfløde. Om nødvendigt tilsættes en smule mere madlavningsfløde.
  7. Kog yderligere cirka fem minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier180kcalKulhydrater38gProtein5gFedt1gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.2gKolesterol3mgNatrium234mgKalium896mgKostfibre5gSukker6gVitamin A8428IUVitamin C38mgCalcium93mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelgryde

Lav en lækker kartoffelgryde, der er virkelig god som tilbehør til utallige retter.

Det er blandt andet en skøn omgang tilbehør til blandt andet medister og frikadeller, men også andre retter.

Se også video med fremgangsmåde.

Opskriften på kartoffelgryde er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kartoffelpande
  • Svensk pølseret
  • Italiensk gryde med kylling og kartofler

Servering

Den færdige kartoffelgryde serveres straks til eksempelvis gammeldags frikadeller en god medisterpølse.

Persillerod kan udskiftes med pastinakker eller knoldselleri, og det er derfor en alsidig ret i forhold til at få ryddet ud i rodfrugterne.

Du kan også prøve med jordskokker.

Anvender du store og gamle kartofler, så skal du måske skrælle dem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Bach skriver

    august 11, 2023 at 12:56 pm

    Hej Holger.
    Fik endnu engang dejlig inspiration af din kartoffelgryde. Brugte sovsejævner i stedet for fløde og da retten var ved at være færdig og jeg smagte på den, væltede minderne op i mig om min mors varme kartoffelsalat, så den fik lidt æbleeddike. Det bliver ikke sidste gang jeg bruger din opskrift. Mange tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 12, 2023 at 7:42 am

      Hej Pia
      Mange tak for de pæne ord, det er jeg meget glad for at høre.
      Og den der smag af varm kartoffelsalat er da også fantastisk - og meget sommeragtig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Helle skriver

    oktober 25, 2022 at 10:21 am

    Super lækker. Har lavet den et par gange nu og det er blevet en af kærestens livretter, lige før jeg ville tro at han nu ville blive skuffet over at få kartofler med brun sovs til medisteren.
    Et lille tip kom lidt hvidkål i også super lækker og så mætter det lidt mere hvis man er flere personer.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 25, 2022 at 10:45 am

      Hej Helle
      Tak for det - og det er sørme dejligt at høre 🙂
      Og tak for tippet med hvidkål - det er hermed også givet videre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marianne Krogh Nielsen skriver

    september 25, 2022 at 11:58 am

    Lidt revet muskatnød 👌

    Svar
  4. Lone Hermansen skriver

    september 20, 2022 at 3:50 pm

    Hej Mads Holger
    Jeg gik all in - svitsede kartofler og rødder med bacon tern, lavede dobbelt portion og gratinerede resterne dagen efter - det var lækkert tilbehør

    Svar
  5. Rose Nielsen skriver

    februar 20, 2022 at 2:16 pm

    Det smager virkelig godt! Dejligt med inspiration til de kedelige vinter kartofler 🙂 Det kunne godt gå hen og blive fast tilbehør til mine frikadeller i de kolde måneder.
    Hilsen Rose

    Svar
  6. Annette Blicher Hansen skriver

    september 25, 2019 at 11:26 am

    Hej Holger/madens verden.
    Jeg ønsker at takke dig af hjertet for dine fine opskrifter som gør, at alt det madlaveri bliver hurtigere, lettere og sundere. Der er mange andre ting her i livet, der er mere spændende, end at lave mad for mit vedkommende og ofte noget, der bare skal overståes, men samtidig har jeg den ambition, at det skal være sund og lødig mad. Derfor er jeg dig taknemmelig for at du bidrager til,
    at jeg kan få mere tid til det, der optager mig....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2019 at 3:20 pm

      Hej Annette
      Tusind tak for dine ord - dem er jeg sindssyg glad for at høre. Dels fordi det har hjulpet dig, men også fordi det faktisk netop er det, som jeg gerne vil.
      Fortsat god fornøjelse med det hele
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required