Kartoffelgryde er en nem og lækker måde at lave kartofler som tilbehør på. Med persillerod og porre, og er god til medister og frikadeller.
Oversigt over indhold
Lav en lækker kartoffelgryde, der er virkelig god som tilbehør til utallige retter.
Det er blandt andet en skøn omgang tilbehør til blandt andet medister og frikadeller, men også andre retter.
Se også video med fremgangsmåde.
Opskriften på kartoffelgryde er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kartoffelgryde
Kartoffelgryde
Ingredienser
- 600 g kartofler - små
- 3 persillerødder
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 2 porrer
- 1 dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skylles og skæres i mindre tern/stykker. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
- Derimod skrælles persillerødderne og snittes i små tern.
- Kom en god klat smør i en varm gryde og sauter kartofler og persillerødder i et par minutter.
- Tilsæt så vand og en bouillonterning og lad nu din kartoffelgryde simre i cirka 15 minutter, indtil det er mørt.
- Imens skæres porrerne i tynde skiver - og husk at rengøre porrerne grundigt for jord!
- Efter de 15 minuter (og når kartoflerne er møre) kommes porreskiverne i sammen med lidt madlavningsfløde. Om nødvendigt tilsættes en smule mere madlavningsfløde.
- Kog yderligere cirka fem minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige kartoffelgryde serveres straks til eksempelvis gammeldags frikadeller en god medisterpølse.
Persillerod kan udskiftes med pastinakker eller knoldselleri, og det er derfor en alsidig ret i forhold til at få ryddet ud i rodfrugterne.
Du kan også prøve med jordskokker.
Anvender du store og gamle kartofler, så skal du måske skrælle dem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Pia Bach skriver
Hej Holger.
Fik endnu engang dejlig inspiration af din kartoffelgryde. Brugte sovsejævner i stedet for fløde og da retten var ved at være færdig og jeg smagte på den, væltede minderne op i mig om min mors varme kartoffelsalat, så den fik lidt æbleeddike. Det bliver ikke sidste gang jeg bruger din opskrift. Mange tak.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pia
Mange tak for de pæne ord, det er jeg meget glad for at høre.
Og den der smag af varm kartoffelsalat er da også fantastisk - og meget sommeragtig 🙂
Alt det bedste
Holger