Kartoffelbåde med timian og groft salt kender du måske fra cafeerne, hvor er de populære. Sådan laver du de ovnbagte kartofler på ca. 45 min.
På de fleste cafeer i Danmark kan man nyde disse gode kartoffelbåde med timian, der steges møre og lækre i ovnen.
Men det er nemt selv at lave de ovnbagte kartofler, og de passer jo perfekt som tilbehør til en god bøf eller andre retter.
Opskriften er til fire personer, og de laves med flagesalt eller groft salt.
Se også mine populære opskrifter på pommes frites i ovn, Pommes Anna og flødekartofler i ovn.
Opskrift på nemme kartoffelbåde
Kartoffelbåde - opskrift på ovnbagte kartofler
Ingredienser
- 4 store bagekartofler - skåret i både
- 4 spsk olivenolie
- 1 håndfuld timian - eller tørret
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Bagekartofler vaskes grundigt, men de skal ikke skrælles. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et rent viskestykke.
- Del kartoflerne i mindre både, gerne 8-10 kartoffelbåde af hver kartofler.
- Læg kartoffelbådene i en stor skål, hvor de blandes med olivenolie, timian (hakket) og flagesalt (eller groft salt). Du kan også bruge tørret timian.
- Vend kartoflerne godt rundt, så du får fordelt smagsstofferne godt på alle kartoffelbådene.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og fordel dine kartoffelbåde i fadet. Du kan også lægge dem ud på en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt ekstra timian over - og muligvis også en smule mere salt.
- Bag nu de lækre kartoffelbåde i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 40-45 minutter. Den nøjagtige tilberedningstid på ovnstegte kartofler afhænger af både størrelsen på kartoflerne og hvor hårdt din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan med fordel vende dine kartoffelbåde med timian undervejs, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. Dog ikke nødvendigt.
De ovnstegte kartofler er perfekt som tilbehør til rigtig mange retter.
Kartoffelbåde med eddike
Du kan også forkoge dine ovnbagte kartofler med lidt eddike.
Her deles kartoflerne i både, og derefter følges denne fremgangsmåde:
- Kog en gryde op med vand og eddike, og kom også en teskefuld salt i. Når vandet koger kommes kartoffelbådene i, og nu skal de koge i 7-8 minutter.
- Hæld vandet fra og afdryp kartoflerne grundigt. Lad dem køle lidt af.
- Kom dem derefter i en skål, og hæld lidt olivenolie over. Krydr også med lidt salt og timian, og vend det forsigtigt rundt.
Fordeles på bageplade med bagepapir, og bages ca. 40-45 minutter ved 200 grader varmluft. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Edel
Til kartoffelbåde kogt med eddike. Hvad gør eddike i den sammenhæng og hvor meget eddike kommer du i pr. liter vand ? Og til sidst, smager man ikke eddike i de færdige kartofler .
Tak for mange gode opskrifter
Poul Andreasen
Fik et ekstra tip via nettet: Kog først kartoffelbådene i vand, tilsat en teskefuld bagepulver. Det gør vandet basisk og nedbryder overfladen, så den afsluttende sprødhed øges. Skal tages af vandet, når overfladen er mør.
Først herefter vendes kartoffelbådene i en skål med olie, timian osv. som anført i opskriften. Tiden i ovnen kan reduceres tilsvarende.