Den bedste opskrift på kardemommeboller. Bollerne bages med smør og mælk, og de bliver både spændstige og lette.
Kardemommeboller er klassiske boller med kardemomme, og bollerne er både lette og luftige.
Her får du virkelig skønne boller, der jo altid er dejlige at kunne servere til kaffen, varm kakao og andet.
Opskriften giver 16 stk.
Opskrift på kardemommeboller
Kardemommeboller (opskrift på boller med kardemomme)
Ingredienser
- 125 gram smør
- 2,5 deciliter mælk
- 50 gram gær
- 1 æg
- 500 gram hvedemel
- 1 teskefuld kardemomme
- 1 teskefuld salt
- 3 spiseskefulde sukker
- 1 æg - til pensling
Sådan gør du
- Smelt 125 gram smør ved lav varme i en kasserolle, og kom derefter 2,5 deciliter mælk i. Lun smørmælken op til cirka 37 grader (lillefingervarmt).
- Hæld den så op i skålen til røremaskinen, og smuldr 50 gram gær i. Rør gæren ud i den lune mælk med smør.
- Kom 1 æg i, og rør videre.
- I en skål blander du 500 gram hvedemel med 1 teskefuld salt, 1 teskefuld kardemomme og 3 spiseskefulde sukker, og ælter det gradvist ind i dejen.
- Ælt nu bolledejen igennem ved næstlaveste hastighed i 8-10 minutter.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.
- Tag den hævede bolledej ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker.
- Tril dem til kardemommeboller, og sæt dem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg igen viskestykke over, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med 1 æg, der er pisket sammen.
- Bag så kardemommebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft - de skal bages i 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden
Flæk dem, spis dem med smør - eller frys dem straks ned.
Nydes med varm kakao
Kardemommeboller er fremragende til fødselsdagen, hvor de nydes med kaffe eller varm chokolade med flødeskum.
Det er en rigtig fødselsdagsbolle.
Du skal også prøve at bage mine rigtige fødselsdagsboller, gulerodsboller og de populære bamseboller.
Maria
Hej! Ville man kunne forbage disse i måske 12 min i dag, og så bage dem i 3 i morgen tidlig hvor de skal spises? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Ja, det kan du sådan set godt, men jeg ville blot bage dem færdige i dag, fryse dem ned og lune dem i morgen. Det bliver nok bedre 🙂
Alt det bedste
Holger