Den bedste opskrift på kardemommeboller. Bollerne bages med smør og mælk, og de bliver både spændstige og lette.
Kardemommeboller er klassiske boller med kardemomme, og bollerne er både lette og luftige.
Nyd dem til et glas varm kakao.
Opskriften giver 16 lækre boller.
Ingredienser til kardemommeboller
125 gram smør
2,5 deciliter mælk
50 gram gær
1 æg
500 gram hvedemel
1 teskefuld kardemomme
1 teskefuld fint salt
3 spiseskefulde økologisk rørsukker
1 æg til pensling
Bagetid for bollerne: 15 minutter ved 195 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og kom derefter mælken i. Lun smørmælken op til cirka 37 grader (lillefingervarmt).
- Hæld den så op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i den lune mælk med smør.
- Kom ægget i, og rør videre.
- I en skål blander du hvedemel med salt, kardemomme og rørsukker, og ælter det gradvist ind i dejen.
- Ælt nu bolledejen igennem ved næstlaveste hastighed i 8-10 minutter.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.
- Slå den hævede bolledej ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker.
- Tril dem til kardemommeboller i hånden, og sæt dem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg igen viskestykke over, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag så kardemommebollerne i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft - de skal bages i 15 minutter.
- Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Flæk dem, spis dem med smør - eller frys dem straks ned.
Nydes med varm kakao
Kardemommeboller er fremragende til fødselsdagen, hvor de nydes med kaffe eller varm chokolade med flødeskum.
Det er en rigtig fødselsdagsbolle.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på almindelige boller, fødselsdagsboller og gulerodsboller.
Din vurdering
-
Kardemommeboller