• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian

Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian

billede med karamelliserede kartoffelbåde
De smager lige så godt som de ser ud, de karamelliserede kartoffelbåde. Kartoflerne er nemme at lave, og du anretter dem med en smule frisk timian. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. marts 2025 - Udgivet:  22. januar 2019

Del gerne:
579
SHARES
FacebookMessenger579PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.
  2. Opskrift på karamelliserede kartoffelbåde
  3. Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.

De karamelliserede kartoffelbåde er en slags luksuskartofler med masser af smag, og så er de altså samtidig rimelig nemme at lave.

De tilberedes sammen med løg, hvidløg og balsamico, og de karamelliserede kartofler passer til alt fra en god bøf til oksestege og gryderetter.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Der er en bagekartoffel til hver, men du kan selvfølgelig sagtens tilføje en kartoffel eller to mere. Bagetiden er den samme.

Se også disse opskrifter:

  • Pommes frites i ovn
  • Pommes Anna
  • Kartoffelroser

Opskrift på karamelliserede kartoffelbåde

billede med karamelliserede kartoffelbåde

Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian

Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g smør
  • 4 spsk balsamico - gerne en cremet
  • salt
  • timian - frisk eller tørret

Fremgangsmåde

  • Vask og skrub bagekartoflerne grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke.
  • Skær dem i kartoffelbåde, der hverken er for store eller små. Jeg plejer at dele hver bagekartoffel i seks stykker. Det synes jeg passer fint.
  • Hak rødløg groft, og skær hvidløgsfed i tynde skiver.
  • Smelt smørret på en meget varm pande, og svits kartoffelbådene i smørret. Kartoflerne skal lige have lidt farve, så giv dem 3-4 minutter, hvor du ryster panden rundt undervejs.
  • Kom så løg og hvidløg ved, og lad det svitse yderligere et minut.
  • Hæld balsamico over, og lad nu det hele creme lidt sammen i et par minutter.
  • Drys lidt salt over, og vend forsigtigt kartofler, løg og hvidløg let rundt på panden.
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og hæld indholdet fra panden over i fadet. Bagepapiret sparer dig for en masse rengøring.
  • Bag nu de karamelliserede kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Stik i kartoflerne for at mærke om de er møre, og giv dem ellers et par minutter mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
378
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
653
mg
28
%
Kalium
 
1612
mg
46
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
279
IU
6
%
Vitamin C
 
78
mg
95
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag de karamelliserede kartoffelbåde ud af ovnen, og drys dem med lidt frisk timian. Det smager godt og pynter samtidig ved anretningen.

Servér straks til blandt andet oksetykkam, okseculotte eller kalvesteg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 23, 2025 at 9:11 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Carina Jensen

    december 08, 2018 at 10:27 am

    Lige et spørgsmål til opskriften på karameliserede kartoffelbåde... Hvad er cremet balsamico? Det har jeg aldrig stødt på før.

    Svar
  3. jytte brix

    juni 01, 2017 at 1:44 am

    får ikke nyhedsbrevet selv om den siger jeg er medlem

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 01, 2017 at 8:53 am

      Kære Jytte
      Tak fordi du skriver, og jeg har undersøgt sagen. Jeg kan se du er tilmeldt, at du får det tilsendt hver uge, så det ender formentlig i din spammappe for uønsket indhold. Kig lige i den, og tilføj den så til din indbakke.
      Det sker desværre indimellem, selvom vi gør hvad vi kan for at undgå det.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  4. jytte brix

    juni 01, 2017 at 1:43 am

    vil gerne have opskrifter tilsendt, har prøvet at sende mailadresse men den siger jeg er medlem men får ikke nyhedsbrevet

    jyttebrix@live.dk

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required