Kanelsnurrer er en populær fætter til den skønne kanelsnegl, og her er en nem opskrift på de lækre kanelboller. Kanelsnurrerne kan også bages i fad.
Kanelsnurrer er altså en af mine favoritter, og heldigvis er de ret nemme at lave selv. Og så er den en populær fætter til den klassiske kanelsnegl.
Men hvordan snurrer man dejen, så det kommer til at lige en rigtig kanelsnurrer, spørger du måske?
Det er også meget nemt. Sno først en strimmel dej, tag fat i dejen med tommeltot og pegefinger (brug venstrehånd hvis du er højrehånden og omvendt hvis du er venstrehåndet), fold de øvrige fingre sammen så de rører hinanden, og vikl nu dejen om fingrene.
Stik den anden ende ned gennem midten og fastgør den under kanelsnurreren. So easy.
Opskriften giver 8 kanelsnurrer, selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kanelsnurrer
Kanelsnurrer
Ingredienser
Dej
- 250 g mælk - lunken
- 50 g gær
- 500 g hvedemel
- 5 g salt
- 75 g sukker
- 5 g stødt kardemomme
- 1 æg
- 100 g smør - meget blødt
Kanelremonce
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 10 g kanel
Pynt
- 1 æg
- sukker
Fremgangsmåde
- Lun mælken i en lille gryde eller i mikroovn og kom den i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud. Du anvender røremaskinens dejkrog.
- Vej hvedemel af med salt, sukker og kardemomme og bland det sammen.
- Æltes gradvist ind i dejen sammen med et æg og det meget bløde smør. Ælt dejen til dine kanelsnurrer i 15 minutter ved middel hastighed.
- Virk hurtigt dejen op (se her hvordan du nemt virker dej op) på køkkenbordet og læg den i skål. Beklæd med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter.
- Rør kanelremonce sammen af sukker, smør og kanel.
- Virk dejen op igen og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 30 centimeter.
- Smør kanelremonce på og få den smurt helt ud til kanterne. Det kan drille lidt, da der ikke må være for meget remonce på, for så flyder det ud under bagningen. Mængden af kanelremonce passer altså her, men du skal lige bruge et par minutter på at for den pænt smurt ud.
- Fold nu den ene tredjedel af dejen ind over midten, og den sidste tredje ind over denne. Rul igen forsigtigt dejen ud til cirka 30 gange 30 centimeter.
- Med en skarp kniv delen dejen nu i otte lige store stykker, der altså er cirka 3,5 gange 30 centimeter. Eller del i 10 hvis du vil lave dem mindre, men jeg synes kanelsnurrerne gerne må være lidt store og fyldige.
- Tag en af dejstykkerne og sno den rundt en 5-6 gange. Tag fat i den ene ende med tommeltot og pegefinger, og sno derefter dejstrimlen løst rundt om alle fem fingre og stik den anden ende forsigtigt igennem midten til sidst. Det er faktisk ret nemt.
- Sæt din kanelsnurrer på en bageplade med bagepapir og fortsæt på samme måde med de øvrige.
- Sæt en bageplade omvendt ovenpå på pladen med kanelbollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg og drys med sukker.
- Bag kanelkagerne i cirka 14 minutter midt i ovnen, hvorefter de køles af inden de nydes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Kanelsnurrer i fad
Kanelsnurrerne kan også laves i fad, hvor de sættes tæt på af hinanden i et ildfast fad eller en mindre bradepande.
Lad dem efterhæve 30 minutter i fadet med et viskestykke over, pensl dem derefter med æg og drys med sukker, og bag dem 14-15 minutter ved 200 grader varmluft.
Du kan også udskifte kanel med kardemomme og følge denne opskrift på kardemommesnurrer.
Kan man fryse kanelsnurrerne?
Et typisk spørgsmål er, om man komme overskydende kanelsnurrer i fryseren til senere brug.
Og det kan du sagtens. Lun dem efterfølgende i mikorovn eller i en almindelig ovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: