Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

billede med kanelsnurrer
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
244
SHARES
FacebookMessenger244PinterestEmailSMS

Kanelsnurrer er en populær fætter til den skønne kanelsnegl, og her er en nem opskrift på de lækre kanelboller. Kanelsnurrerne kan også bages i fad.

Kanelsnurrer er altså en af mine favoritter, og heldigvis er de ret nemme at lave selv. Og så er den en populær fætter til den klassiske kanelsnegl.

Men hvordan snurrer man dejen, så det kommer til at lige en rigtig kanelsnurrer, spørger du måske?

Det er også meget nemt. Sno først en strimmel dej, tag fat i dejen med tommeltot og pegefinger (brug venstrehånd hvis du er højrehånden og omvendt hvis du er venstrehåndet), fold de øvrige fingre sammen så de rører hinanden, og vikl nu dejen om fingrene.

Stik den anden ende ned gennem midten og fastgør den under kanelsnurreren. So easy.

Opskriften giver 8 kanelsnurrer, selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.

Se også mine opskrifter på:

  • Chokoladesnurrer
  • Kanelsnegle
  • Kanelstang

Opskrift på kanelsnurrer

Kanelsnurrer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 14 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 44 minutter min
Kanelsnurrer er en populær fætter til den skønne kanelsnegl, og her er en nem opskrift på de lækre kanelboller. Kanelsnurrerne kan også bages i fad.
Antal: 8 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 250 g mælk lunken
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 75 g sukker
  • 5 g stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 100 g smør meget blødt
Kanelremonce
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 10 g kanel
Pynt
  • 1 æg
  • sukker

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en lille gryde eller i mikroovn og kom den i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud. Du anvender røremaskinens dejkrog.
  2. Vej hvedemel af med salt, sukker og kardemomme og bland det sammen.
  3. Æltes gradvist ind i dejen sammen med et æg og det meget bløde smør. Ælt dejen til dine kanelsnurrer i 15 minutter ved middel hastighed.
  4. Virk hurtigt dejen op (se her hvordan du nemt virker dej op) på køkkenbordet og læg den i skål. Beklæd med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Rør kanelremonce sammen af sukker, smør og kanel.
  6. Virk dejen op igen og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 30 centimeter.
  7. Smør kanelremonce på og få den smurt helt ud til kanterne. Det kan drille lidt, da der ikke må være for meget remonce på, for så flyder det ud under bagningen. Mængden af kanelremonce passer altså her, men du skal lige bruge et par minutter på at for den pænt smurt ud.
  8. Fold nu den ene tredjedel af dejen ind over midten, og den sidste tredje ind over denne. Rul igen forsigtigt dejen ud til cirka 30 gange 30 centimeter.
  9. Med en skarp kniv delen dejen nu i otte lige store stykker, der altså er cirka 3,5 gange 30 centimeter. Eller del i 10 hvis du vil lave dem mindre, men jeg synes kanelsnurrerne gerne må være lidt store og fyldige.
  10. Tag en af dejstykkerne og sno den rundt en 5-6 gange. Tag fat i den ene ende med tommeltot og pegefinger, og sno derefter dejstrimlen løst rundt om alle fem fingre og stik den anden ende forsigtigt igennem midten til sidst. Det er faktisk ret nemt.
  11. Sæt din kanelsnurrer på en bageplade med bagepapir og fortsæt på samme måde med de øvrige.
  12. Sæt en bageplade omvendt ovenpå på pladen med kanelbollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  13. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  14. Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg og drys med sukker.
  15. Bag kanelkagerne i cirka 14 minutter midt i ovnen, hvorefter de køles af inden de nydes.

Næringsindhold

Kalorier537kcalKulhydrater74gProtein10gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol98mgNatrium434mgKalium185mgKostfibre3gSukker24gVitamin A738IUVitamin C0.2mgCalcium76mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Kanelsnurrer i fad

Kanelsnurrerne kan også laves i fad, hvor de sættes tæt på af hinanden i et ildfast fad eller en mindre bradepande.

Lad dem efterhæve 30 minutter i fadet med et viskestykke over, pensl dem derefter med æg og drys med sukker, og bag dem 14-15 minutter ved 200 grader varmluft.

Du kan også udskifte kanel med kardemomme og følge denne opskrift på kardemommesnurrer.

Kan man fryse kanelsnurrerne?

Et typisk spørgsmål er, om man komme overskydende kanelsnurrer i fryseren til senere brug.

Og det kan du sagtens. Lun dem efterfølgende i mikorovn eller i en almindelig ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required