Her får du en opskrift på chokoladesnurrer, der er lækre kager med hakket chokolade. Snurrerne er nemme at lave og altid et hit til kaffen.
Chokoladesnurrer er lækre kager, der er i familie med de klassiske kanelsnegle.
Forskellen er dog blandt andet, at de her kager er fyldt med hakket chokolade og blot en mindre mængde kanel.
Dertil kommer selvfølgelig, at chokoladesnurrerne er lavet af dej, der er snoet, og derfra får det særlige udtryk.
De færdigbagte kager pyntes med en chokoladeglasur, og de smager altså himmelsk godt.
Jeg plejer at lave otte snurrer med chokolade ud af denne mængde, da jeg synes de er bedst, når kagerne har en vis størrelse. Du kan dog naturligvis sagtens lave lidt flere ved at lave dem mindre.
Se mere inspiration her:
Opskrift på chokoladesnurrer
Chokoladesnurrer
Ingredienser
Dej
- 200 gram mælk - lun
- 30 gram gær
- 450 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 5 gram vaniljesukker - svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 gram salt
- 100 gram smør - koldt, i tern
- 1 æg
Fyld i chokoladensurrer
- 150 gram smør - blødt
- 150 gram sukker
- 75 gram chokolade - mørk, hakket fint
- 2 teskefulde kanel
Pynt
- 1 æg - sammenpisket
- 1 nip salt
- 50 gram vand
- 60 gram chokolade - mørkt, hakket
- 200 gram flormelis
Sådan gør du
- Dej til chokoladesnurrer: Gær røres ud i den lune mælk.
- Hvedemel vejes af i skålen til din røremaskine sammen med sukker, vaniljesukker og salt. Kom også koldt smør i tern ved, og smuld smørret ud i melblandingen.
- Tilsæt gærvæsken sammen med et æg og ælt dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed. Du skal anvende en dejkrog.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Du kan evt. se her hvordan man nemt virker en dej op. Læg dejen tilbage i røreskålen og overdæk med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Tag dejen op igen, virkes op og hviler nu 10 minutter. Så er den nemmere at rulle ud.
- Rør fyldet sammen af blødt smør, sukker, finthakket chokolade og kanel.
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 40 centimeter. Fordel fyldet på dejen.
- Fold den ene tredjedel ind over fyldet, og dernæst den sidste tredjedel ind over denne. Vend dejen en kvart omgang, og rul ud til et rektangel på ca. 24 gange 30 centimeter. Lad igen dejen hvile fem minutter.
- Derefter skæres dejen i aflange strimler, der er tre centimeter brede og 30 centimeter lange. Sno en strimmel om sig selv, og tag derefter den ene ende, og sno den rundt om pegefinger og langemand på den ene hånd, og enden stikkes gennem kagen til sidst. Lægges på bageplade med bagepapir, og så fortsætter du på samme med de øvrige.
- Pensl dine chokoladesnurrer med sammenpisket æg, der er tilsat en smule salt.
- Lad nu chokoladesnurrerne hvile i ca. 15 minutter, mens du varmer ovnen op til 200 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- De lækre kager med chokoladestykker bages nu i ca. 20-22 minutter på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdigbagte chokoladesnurrer køles lidt af.
Imens varmer du vand og chokolade op i en gryde til din chokoladeglasur.
Når chokoladen er smeltet, tages gryden af kogepladen.
Rør derefter flormelis i, og pynt chokoladesnurrerne med den lækre chokoladeglasur.
Bemærk, at snurrer med chokolade kan fryses ned, men så skal du gøre det inden de får chokoladeglasur.
Her finder du mange flere inspirerende kage opskrifter.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Isabella Marie Grønhøj Jensen
De smager godt men synes lidt de smager som en weird eller en skuffende kanelsnegle