• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

kalvesteg stegt som vildt
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
201
SHARES
FacebookMessenger201PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  12. februar 2021

Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.

Kalvesteg stegt som vildt er en lækker gæsteret, som samtidig er nem at lave. Og kalvestegen bliver altid meget mør.

Du skal helst bruge en kalvetykkam, der heller ikke er særlig dyr i supermarkedet.

Opskriften er til seks personer.

Opskrift på kalvestegt stegt som vildt

kalvesteg stegt som vildt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

4.78 fra 18 stemmer
Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg kalvetykkam
  • 8 skiver bacon
  • bomuldssnor
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 stk knoldselleri
  • 1 lille løg
  • 8 enebær - tørrede
  • 1 potte timian - nogle kviste timian
  • 5 dl kalvefond
  • 1 dl rødvin
  • 1 smørbolle
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk ribsgele
  • 1-2 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hak persillerod, gulerod, knoldselleri og løg groft.
  2. Fold baconskiverne på tværs over kalvestegen, og snør stegen med bomuldssnor. Så har du styr på den.
  3. Smelt en klat smør i en stor stegegryde, og brun kalvestegen grundigt på alle sider.
  4. Kom rodfrugterne ved, og lad det svitse et minuts tid. Put også enebær og timian ved.
  5. Hæld så rødvin og kalvefond i gryden, og læg låget på. Skru ned på svag varme.
  6. Lad nu kalvestegen simre i to timer, hvor du vender den 2-3 gange undervejs.
  7. Lav en smørbolle - se hvordan i linket længere oppe.
  8. Læg så din kalvesteg stegt som vildt på et skærebræt, og lad den hvile tildækket med sølvpapir i 10 minutter.
  9. Sigt skyen, og kom den tilbage i gryden. Smid de udkogte grøntsager ud. Kog skyen op, og kom fløde ved sammen med ribsgele og gastrik.
  10. Jævn sovsen med smørbollen, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Fjern bomuldssnoren, og skær kalvesteg stegt som vildt i tynde skiver ved bordet.

Anret med karamelliserede kartofler, en god salat og vildtsovsen.

Se også disse opskrifter:

Kalvefilet med rosmarin (intervalstegt i ovn)

4.6 fra 36 stemmer
Kalvefilet er perfekt at lave intervalstegt i ovnen. Kødet bliver både saftigt og lækkert, og her er opskriften på perfekt kalvesteg, der aldrig bliver tør!
Gå til opskrift
billederesultat for kalvefilet

Helstegt kalvemørbrad

4.8 fra 71 stemmer
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for helstegt kalvemørbrad

Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

4.8 fra 23 stemmer
Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Gå til opskrift
billederesultat for braiseret kalvekød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required