Indhold
Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
Ingredienser
- 1,5 kg kalvetykkam
- 8 skiver bacon
- bomuldssnor
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 1 stk knoldselleri
- 1 lille løg
- 8 enebær tørrede
- 1 potte timian nogle kviste timian
- 5 dl kalvefond
- 1 dl rødvin
- 1 smørbolle
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk ribsgele
- 1-2 spsk gastrik
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak persillerod, gulerod, knoldselleri og løg groft.
- Fold baconskiverne på tværs over kalvestegen, og snør stegen med bomuldssnor. Så har du styr på den.
- Smelt en klat smør i en stor stegegryde, og brun kalvestegen grundigt på alle sider.
- Kom rodfrugterne ved, og lad det svitse et minuts tid. Put også enebær og timian ved.
- Hæld så rødvin og kalvefond i gryden, og læg låget på. Skru ned på svag varme.
- Lad nu kalvestegen simre i to timer, hvor du vender den 2-3 gange undervejs.
- Lav en smørbolle - se hvordan i linket længere oppe.
- Læg så din kalvesteg stegt som vildt på et skærebræt, og lad den hvile tildækket med sølvpapir i 10 minutter.
- Sigt skyen, og kom den tilbage i gryden. Smid de udkogte grøntsager ud. Kog skyen op, og kom fløde ved sammen med ribsgele og gastrik.
- Jævn sovsen med smørbollen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kalvestegt stegt som vildt
Kalvesteg stegt som vildt er en lækker gæsteret, som samtidig er nem at lave. Og kalvestegen bliver altid meget mør.
Du skal helst bruge en kalvetykkam, der heller ikke er særlig dyr i supermarkedet.
Opskriften er til seks personer.
Tips
Fjern bomuldssnoren, og skær kalvesteg stegt som vildt i tynde skiver ved bordet.
Anret med karamelliserede kartofler, en god salat og vildtsovsen.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments