Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalvesteg stegt som vildt

Kalvesteg stegt som vildt (med bacon og ribsgele)

kalvesteg stegt som vildt
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
202
SHARES
FacebookMessenger202PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kalvestegt stegt som vildt
  • Tips
  • Kommentarer

Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvetykkam
  • 8 skiver bacon
  • bomuldssnor
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 stk knoldselleri
  • 1 lille løg
  • 8 enebær (tørrede)
  • 1 potte timian (nogle kviste timian)
  • 5 dl kalvefond
  • 1 dl rødvin
  • 1 smørbolle
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk ribsgele
  • 1-2 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Hak persillerod, gulerod, knoldselleri og løg groft.
  2. Fold baconskiverne på tværs over kalvestegen, og snør stegen med bomuldssnor. Så har du styr på den.
  3. Smelt en klat smør i en stor stegegryde, og brun kalvestegen grundigt på alle sider.
  4. Kom rodfrugterne ved, og lad det svitse et minuts tid. Put også enebær og timian ved.
  5. Hæld så rødvin og kalvefond i gryden, og læg låget på. Skru ned på svag varme.
  6. Lad nu kalvestegen simre i to timer, hvor du vender den 2-3 gange undervejs.
  7. Lav en smørbolle - se hvordan i linket længere oppe.
  8. Læg så din kalvesteg stegt som vildt på et skærebræt, og lad den hvile tildækket med sølvpapir i 10 minutter.
  9. Sigt skyen, og kom den tilbage i gryden. Smid de udkogte grøntsager ud. Kog skyen op, og kom fløde ved sammen med ribsgele og gastrik.
  10. Jævn sovsen med smørbollen, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kalvestegt stegt som vildt

Kalvesteg stegt som vildt er en lækker gæsteret, som samtidig er nem at lave. Og kalvestegen bliver altid meget mør.

Du skal helst bruge en kalvetykkam, der heller ikke er særlig dyr i supermarkedet.

Opskriften er til seks personer.

Tips

Fjern bomuldssnoren, og skær kalvesteg stegt som vildt i tynde skiver ved bordet.

Anret med karamelliserede kartofler, en god salat og vildtsovsen.

Se også disse opskrifter:

Kalvefilet med rosmarin (intervalstegt i ovn)
Kalvefilet er perfekt at lave intervalstegt i ovnen. Kødet bliver både saftigt og lækkert, og her er opskriften på perfekt kalvesteg, der aldrig bliver tør!
Se opskriften her
billederesultat for kalvefilet
Helstegt kalvemørbrad
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Se opskriften her
billederesultat for helstegt kalvemørbrad
Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Se opskriften her
billederesultat for braiseret kalvekød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required