Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.
Kalvefrikassé er en af de skønneste gryderetter, og retten er heldigvis nem at lave.
Den laves på kalvekød i tern, der først koges mør. Til sidst samles den lækre frikassé med grøntsager i den lyse sovs.
Hvad er frikassé?
Men hvad er en frikassé egentlig for noget?
Det er kort fortalt en ret med kød i tern, der laves i en hvid sovs med grønsager af forskellige slags.
I dette tilfælde en hvid sovs lavet på suppen fra kogningen af kødet.
Og når det er med kalvekød, ja så er der naturligvis tale om en kalvefrikassé.
Se også mine opskrifter på:
- Kyllingefrikasse
- Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
- Mørbrad frikassé
- Kalvekrebinetter med frikassé
Opskrift på kalvefrikasse
Kalvefrikasse
Ingredienser
Til kogning af kalvekød
- 500 g kalvekød - i tern - gerne kalveinderlår
- 1,5 l boullion - høns eller grøntsag
- 1 porretop - den grønne del, skåret i skiver
- 2 gulerødder - i grove tern
- 2 laurbærblade
- 1 nip salt
- 20 peberkorn
Grønsager
- 2 porrer - i skiver på ca. 1 centimeter
- 2 gulerødder - ca. 1 centimeter skrå skiver
- 8 asparges - husk at knække bundstykket af
- 3 dl ærter
Til frikasse
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4-5 dl suppe - fra kogning af kalvekødet
- 1 håndfuld persille - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med komme boullion i en gryde, kog det op og kom kødet i.
- Kom så de øvrige ingredienser fra punktet "kogning af kalvekød" i, og lad det koge op igen. Derefter skruer du ned for varmen, og lader retten simre i en halvanden times tid under låg. Du kan evt. skumme suppen, hvis det er nødvendigt.
- Imens damper du lige gulerødderne nogle minutter. De må gerne have lidt bid, så giv dem først fem minutter. Så kommer du porrerne ved, og damper yderligere 3-4 minutter. Til sidst kommer du ærter og asparges ved, og tager straks gryden af. De skal kun have få sekunder - du varmer jo det hele i sovsen til sidst!
- Når kødet er færdigt, tager du det op på en tallerken med en hulske. De kogte grøntsager fra gryden skal du ikke bruge, men supper sies over i en skål.
- Så gælder det sovsen til din kalvefrikasse. Kom smør i en gryde - ikke kasserolle, den er for lille - og når det er næsten brunt, kommer du melet ved. Pisk rundt, og hæld så gradvist suppen i. Det er svært at sige præcist hvor meget du skal bruge, men bliv ved indtil du synes sovsen har den rette tykkelse. Det er jo en smagssag. Lad sovsen koge igennem.
- Tilsæt så kødet og grøntsagerne, og det simre 4-5 minutter, så din kalvefrikasse varmes igennem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lige inden servering af kalvefrikassé vendes friskhakket persille i.
Derefter smages den lækre gryderet til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Server kalvefrikasséen med nye kartofler og kølig hvidvin. Det er en vidunderlig ret.
Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: