Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalve rib-eye

Kalve rib-eye (lækker opskrift med fritter og pebersauce)

billede med kalve rib-eye med pommes frites og en nem pebersauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kalve rib-eye med fritter og pebersauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kalve rib-eye
  • Serveringsforslag
  • Kommentarer

Kalve rib-eye med fritter og pebersauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kalve rib-eye: Super dejlig mad, og med denne opskrift er pommes frites ikke så fede det gør noget. Og smag så lige denne dejlige sauce med grønne peberkorn og peberfrugt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kalve rib-eye
  • 2 spsk balsamico
  • 4 bagekartofler
  • olivenolie
  • 1 spsk peberkorn grønne Madagaskar (syltede)
  • 4 forårsløg i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 0,5 rød peberfrugt i små tern
  • 0,5 dl whisky
  • 4 dl oksefond
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære bagekartoflerne ud i grove fritter - og læg dem straks i en skål med iskoldt vand. Lad dem gerne ligge der i en halv times tid. Det kolde vand gør, at du slipper af med en del af stivelsen i kartoflerne.
  2. Hæld så vandet fra kartoflerne, og tør dem i et viskestykke. Kom kartoflerne i en skål, og vend dem med en god olivenolie og groft salt.
  3. Læg pommes frites på en bradepande med bagepapir, og sørg for at der er plads mellem kartoflerne, så de bliver sprøde.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn en halv times tid ved 200 grader varmluft.
  5. Så kaster du dig over pebersaucen. Kom lidt olie i en gryde, og sauter forårsløg, hvidløg, peberkorn og peberfrugt i et par minutter ved jævn varme.
  6. Hæld så whisky ved, og lad det koge ind.
  7. Hæld så halvdelen af oksefonden (eller en bouillon) ved, og lad den reducere ind til det halve.
  8. Hæld resten af af fonden i, og lad den igen koge ind. Tilsæt så fløde, og lad den koge ved jævn varme til du har den rette konsistens. Smag til med salt og peber. Kan jævnes med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
  9. Kalve rib-eye smøres med balsamico på begge sider, og steges i smør på en pande ved jævn varme.
  10. Skal stege 2-3 minutter på hver side - afhængig af tykkelsen og hvordan du nu foretrækker sådan en kalve rib-eye. Krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier663kcalKulhydrater72gProtein46gFedt18gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol165mgNatrium358mgKalium2324mgKostfibre9gSukker6gVitamin A974IUVitamin C94mgCalcium92mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kalve rib-eye

Server kalve rib-eye med fritter og pebersauce, og eventuelt sammen med grønne asparges eller ærter.

Og selvfølgelig med et godt glas rødvin til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Wienerschnitzel
  • Kalveschnitzler - italiensk opskrift
  • Rib-eye på gasgrill
  • Nem og god sovs til kød

Serveringsforslag

Lad gerne de stegte kalve rib-eye hvile 5 minutter inden servering.

Kan serveres med dampede grønne asparges, dampet broccoli eller eventuelt den lækre broccolisalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 21, 2025 at 4:10 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required