Indhold
Kalve rib-eye med fritter og pebersauce
Ingredienser
- 4 kalve rib-eye
- 2 spsk balsamico
- 4 bagekartofler
- olivenolie
- 1 spsk peberkorn grønne Madagaskar (syltede)
- 4 forårsløg i tynde skiver
- 1 fed hvidløg finthakket
- 0,5 rød peberfrugt i små tern
- 0,5 dl whisky
- 4 dl oksefond
- 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Start med at skære bagekartoflerne ud i grove fritter - og læg dem straks i en skål med iskoldt vand. Lad dem gerne ligge der i en halv times tid. Det kolde vand gør, at du slipper af med en del af stivelsen i kartoflerne.
- Hæld så vandet fra kartoflerne, og tør dem i et viskestykke. Kom kartoflerne i en skål, og vend dem med en god olivenolie og groft salt.
- Læg pommes frites på en bradepande med bagepapir, og sørg for at der er plads mellem kartoflerne, så de bliver sprøde.
- Bag dem i en forvarmet ovn en halv times tid ved 200 grader varmluft.
- Så kaster du dig over pebersaucen. Kom lidt olie i en gryde, og sauter forårsløg, hvidløg, peberkorn og peberfrugt i et par minutter ved jævn varme.
- Hæld så whisky ved, og lad det koge ind.
- Hæld så halvdelen af oksefonden (eller en bouillon) ved, og lad den reducere ind til det halve.
- Hæld resten af af fonden i, og lad den igen koge ind. Tilsæt så fløde, og lad den koge ved jævn varme til du har den rette konsistens. Smag til med salt og peber. Kan jævnes med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
- Kalve rib-eye smøres med balsamico på begge sider, og steges i smør på en pande ved jævn varme.
- Skal stege 2-3 minutter på hver side - afhængig af tykkelsen og hvordan du nu foretrækker sådan en kalve rib-eye. Krydr med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kalve rib-eye
Server kalve rib-eye med fritter og pebersauce, og eventuelt sammen med grønne asparges eller ærter.
Og selvfølgelig med et godt glas rødvin til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Serveringsforslag
Lad gerne de stegte kalve rib-eye hvile 5 minutter inden servering.
Kan serveres med dampede grønne asparges, dampet broccoli eller eventuelt den lækre broccolisalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.