Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalkungryde

Kalkungryde (opskrift med kalkun og ris på 30 minutter)

billede til kalkungryde med ris
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
202
SHARES
FacebookMessenger202PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kalkungryde
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Kalkungryde med ris er nem og dejlig hverdagsmad, der laves på en halv time. Kalkungryden er sund og nærende, og koges i 30 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon (i kvarte)
  • 600 g kalkunbryst (i tern)
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 rød peberfrugt (i tynde strimler)
  • 1 gul peberfrugt (i tynde strimler)
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne høns)
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris (koges som anvist)

Fremgangsmåde

  1. Rist først champignon i kvarte ved god varme, og læg til side.
  2. Kalkunbryst skæres i mindre tern, som derefter svitses i lidt olivenolie i en gryde eller på en varm sauterpande. Kødet skal brunes godt af, for der er masser af smag i stegeskorpen.
  3. Steg kalkunkødet et par minutter, hvorefter paprika og karry kommes ved. Svits yderligere et minut.
  4. Finthakket løg og hvidløg svitses så med, inden rød og gul peberfrugt i tynde strimler kommes i sammen med de ristede champignon.
  5. Vand, bouillonterning og fløde hældes i og kalkungryden koges op, inden den simrer i 10 minutter.
  6. Kog ris som anvist på pakken.
  7. Smag din kalkungryde til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt mere paprika og karry efter smag.

Næringsindhold

Kalorier643kcalKulhydrater71gProtein42gFedt22gMættet fedt12gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.02gKolesterol138mgNatrium1153mgKalium896mgKostfibre5gSukker5gVitamin A1839IUVitamin C129mgCalcium81mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kalkungryde

Kalkungryde med kogte ris er en hurtig ret på travle hverdage, fordi du kan lave retten på samlet under en halv time.

Når først rettten er samlet, skal den blot koges i 10 minutter, hvorefter den smages til.

Du kan med fordel lave kalkungryden i en stor gryde eller en sauterpande.

Opskriften er beregnet til til fire personer.

Servering

Kalkungryde serveres straks sammen med de kogte ris, og du kan med fordel også servere lidt madbrød eller en salat med kål og ananas til.

Du kan i øvrigt sagtens udskifte kalkun med kylling, hvis du mere er til det. Fremgangsmåde er den samme.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kalkun i paprikasauce med champignon
  • Grydestegt kalkunbryst (med lækker sauce)
  • Mørbradgryde med bacon (klassisk opskrift med svinemørbrad)
  • Vikingegryde med skinke, bacon og fløde
  • Kalkun i sennepssauce med gulerødder
  • Kalkunbryst i ovn (med bacon så kalkunkødet ikke bliver tørt)

FAQ

Kan man fryse kalkungryde?

Rester af kalkungryde kan sagtens fryses ned i en tæt beholder. Så har du altid nem aftensmad i fryseren.

Kan man lave kalkungryden uden champignon?

Du kan sagtens lave kalkungryden uden champignon, som dog er med til at tilføre noget umamismag til retten. Men den er også fin uden svampene. For mere smag kan du komme lidt engelsk sauce i under tilsmagningen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Dalsager skriver

    august 05, 2025 at 2:27 pm

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required