• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)

billede til kalkungryde med ris
En dejlig og krydret kalkungryde med ris. Kalkungryden laves med peberfrugt og champignon, og den er en dejlig hverdagsret. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. maj 2024 - Udgivet:  21. marts 2023

Del gerne:
187
SHARES
FacebookMessenger187PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Kalkungryde med ris er nem og dejlig hverdagsmad, der laves på en halv time. Kalkungryden er sund og nærende, og koges i 30 minutter.
  2. Opskrift på kalkungryde
  3. Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Kalkungryde med ris er nem og dejlig hverdagsmad, der laves på en halv time. Kalkungryden er sund og nærende, og koges i 30 minutter.

Kalkungryde med kogte ris er en hurtig ret på travle hverdage, fordi du kan lave retten på samlet under en halv time.

Når først rettten er samlet, skal den blot koges i 10 minutter, hvorefter den smages til.

Du kan med fordel lave kalkungryden i en stor gryde eller en sauterpande.

Opskriften er beregnet til til fire personer.

Opskrift på kalkungryde

billede til kalkungryde med ris

Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)

Bedømmelse
5 fra 6 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 250 g champignon - i kvarte
  • 600 g kalkunbryst - i tern
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 gul peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne høns
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde

  • Rist først champignon i kvarte ved god varme, og læg til side.
  • Kalkunbryst skæres i mindre tern, som derefter svitses i lidt olivenolie i en gryde eller på en varm sauterpande. Kødet skal brunes godt af, for der er masser af smag i stegeskorpen.
  • Steg kalkunkødet et par minutter, hvorefter paprika og karry kommes ved. Svits yderligere et minut.
  • Finthakket løg og hvidløg svitses så med, inden rød og gul peberfrugt i tynde strimler kommes i sammen med de ristede champignon.
  • Vand, bouillonterning og fløde hældes i og kalkungryden koges op, inden den simrer i 10 minutter.
  • Kog ris som anvist på pakken.
  • Smag din kalkungryde til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt mere paprika og karry efter smag.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
643
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
138
mg
46
%
Natrium
 
1153
mg
50
%
Kalium
 
896
mg
26
%
Kulhydrater
 
71
g
24
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
1839
IU
37
%
Vitamin C
 
129
mg
156
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kalkungryde serveres straks sammen med de kogte ris, og du kan med fordel også servere lidt madbrød eller en salat med kål og ananas til.

Du kan i øvrigt sagtens udskifte kalkun med kylling, hvis du mere er til det. Fremgangsmåde er den samme.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required