Indhold
Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)
Ingredienser
- 250 g champignon (i kvarte)
 - 600 g kalkunbryst (i tern)
 - 1 tsk paprika
 - 2 tsk karry
 - 1 rødløg (finthakket)
 - 2 fed hvidløg (finthakket)
 - 1 rød peberfrugt (i tynde strimler)
 - 1 gul peberfrugt (i tynde strimler)
 - 1 dl vand
 - 1 bouillonterning (gerne høns)
 - 2 dl fløde
 - salt og friskkværnet peber
 - 300 g ris (koges som anvist)
 
Fremgangsmåde
- Rist først champignon i kvarte ved god varme, og læg til side.
 - Kalkunbryst skæres i mindre tern, som derefter svitses i lidt olivenolie i en gryde eller på en varm sauterpande. Kødet skal brunes godt af, for der er masser af smag i stegeskorpen.
 - Steg kalkunkødet et par minutter, hvorefter paprika og karry kommes ved. Svits yderligere et minut.
 - Finthakket løg og hvidløg svitses så med, inden rød og gul peberfrugt i tynde strimler kommes i sammen med de ristede champignon.
 - Vand, bouillonterning og fløde hældes i og kalkungryden koges op, inden den simrer i 10 minutter.
 - Kog ris som anvist på pakken.
 - Smag din kalkungryde til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt mere paprika og karry efter smag.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kalkungryde
Kalkungryde med kogte ris er en hurtig ret på travle hverdage, fordi du kan lave retten på samlet under en halv time.
Når først rettten er samlet, skal den blot koges i 10 minutter, hvorefter den smages til.
Du kan med fordel lave kalkungryden i en stor gryde eller en sauterpande.
Opskriften er beregnet til til fire personer.
Servering
Kalkungryde serveres straks sammen med de kogte ris, og du kan med fordel også servere lidt madbrød eller en salat med kål og ananas til.
Du kan i øvrigt sagtens udskifte kalkun med kylling, hvis du mere er til det. Fremgangsmåde er den samme.
Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon
Flere inspirerende opskrifter:
- Kalkun i paprikasauce med champignon
 - Grydestegt kalkunbryst (med lækker sauce)
 - Mørbradgryde med bacon (klassisk opskrift med svinemørbrad)
 - Vikingegryde med skinke, bacon og fløde
 - Kalkun i sennepssauce med gulerødder
 - Kalkunbryst i ovn (med bacon så kalkunkødet ikke bliver tørt)
 
FAQ
Rester af kalkungryde kan sagtens fryses ned i en tæt beholder. Så har du altid nem aftensmad i fryseren.
Du kan sagtens lave kalkungryden uden champignon, som dog er med til at tilføre noget umamismag til retten. Men den er også fin uden svampene. For mere smag kan du komme lidt engelsk sauce i under tilsmagningen.
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Kirsten Dalsager skriver