• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkungryde - opskrift med kalkun og ris på 30 minutter

Kalkungryde - opskrift med kalkun og ris på 30 minutter

billede til kalkungryde med ris
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
194
SHARES
FacebookMessenger194PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. maj 2025 - Udgivet: 21. marts 2023

Kalkungryde med kogte ris er en hurtig ret på travle hverdage, fordi du kan lave retten på samlet under en halv time.

Når først rettten er samlet, skal den blot koges i 10 minutter, hvorefter den smages til.

Du kan med fordel lave kalkungryden i en stor gryde eller en sauterpande.

Opskriften er beregnet til til fire personer.

Indhold
  • Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kalkun i paprikasauce med champignon
  • Grydestegt kalkunbryst - nem opskrift med lækker sovs
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Vikingegryde
  • Kalkun i sennepssauce
  • Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)
  • FAQ
  • Kommentarer
billede til kalkungryde med ris
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)

5 fra 6 stemmer
Kalkungryde med ris er nem og dejlig hverdagsmad, der laves på en halv time. Kalkungryden er sund og nærende, og koges i 30 minutter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 643
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g champignon - i kvarte
  • 600 g kalkunbryst - i tern
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 gul peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne høns
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Rist først champignon i kvarte ved god varme, og læg til side.
  2. Kalkunbryst skæres i mindre tern, som derefter svitses i lidt olivenolie i en gryde eller på en varm sauterpande. Kødet skal brunes godt af, for der er masser af smag i stegeskorpen.
  3. Steg kalkunkødet et par minutter, hvorefter paprika og karry kommes ved. Svits yderligere et minut.
  4. Finthakket løg og hvidløg svitses så med, inden rød og gul peberfrugt i tynde strimler kommes i sammen med de ristede champignon.
  5. Vand, bouillonterning og fløde hældes i og kalkungryden koges op, inden den simrer i 10 minutter.
  6. Kog ris som anvist på pakken.
  7. Smag din kalkungryde til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt mere paprika og karry efter smag.

Næringsindhold

Kalorier: 643kcalKulhydrater: 71gProtein: 42gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 138mgNatrium: 1153mgKalium: 896mgKostfibre: 5gSukker: 5gVitamin A: 1839IUVitamin C: 129mgCalcium: 81mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kalkungryde serveres straks sammen med de kogte ris, og du kan med fordel også servere lidt madbrød eller en salat med kål og ananas til.

Du kan i øvrigt sagtens udskifte kalkun med kylling, hvis du mere er til det. Fremgangsmåde er den samme.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Flere inspirerende opskrifter:

Kalkun i paprikasauce med champignon

4.9 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.
Gå til opskrift
billede til kalkun i paprikasauce

Grydestegt kalkunbryst - nem opskrift med lækker sovs

5 fra 1 stemme
Nem og lækker grydestegt kalkunbryst, der er en fedtfattig ret til aftensmad. Skyen , der laves med hoisinsauce, jævnes til en skøn sovs.
Gå til opskrift
billede med grydestegt kalkunbryst

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 525 stemmer
Opskrift på mørbradgryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Mørbradgryden er nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Vikingegryde

4.7 fra 142 stemmer
Opskrift på vikingegryde, der er en nem og sammenkogt ret med svinekød i tern. Gryderetten koges mør med peberfrugter og serveres med ris.
Gå til opskrift
billede med vikingegryde

Kalkun i sennepssauce

5 fra 1 stemme
Min opskrift på kalkun i sennepssauce, der er en nem og sund ret med kalkun i strimler eller tern, gulerødder og sennep.
Gå til opskrift
kalkun i sennepssauce

Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)

4.9 fra 20 stemmer
Kalkunbryst i ovn tager en times tid at lave, og den omviklede bacon hindrer, at kalkunkødet bliver tørt og kedeligt under turen i ovnen.
Gå til opskrift
kalkunbryst i ovn

FAQ

Kan man fryse kalkungryde?

Rester af kalkungryde kan sagtens fryses ned i en tæt beholder. Så har du altid nem aftensmad i fryseren.

Kan man lave kalkungryden uden champignon?

Du kan sagtens lave kalkungryden uden champignon, som dog er med til at tilføre noget umamismag til retten. Men den er også fin uden svampene. For mere smag kan du komme lidt engelsk sauce i under tilsmagningen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required