Få min opskrift på kalkunburger. En lækker burger med hakket kalkunkød, der er krydret tilpas, og samlet i en burger med en skøn dressing.
Kalkunburger er en nem, velsmagende familieburger, som alle vil kunne lide.
Den er lavet med hakket kalkunkød, der krydres med lidt hvidløg, paprika og rosmarin, men du kan selvfølgelig krydre den, som du synes.
Og ellers er den lavet rimelig tradionelt med sennepsmayo, salat, tomat, agurk og kalkunbacon. Det er altså lækkert. Bag dine egne burgerboller - eller køb dem i dit supermarked.
Du får 4 kalkunburgere ud af denne opskrift. Prøv også min klassiske opskrift på burger med hakket oksekød.
Opskrift på kalkunburger
Kalkunburger (opskrift på lækker burger med kalkun)
Ingredienser
Kalkunbøf
- 500 g hakket kalkun
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 tsk paprika
- 1 tsk rosmarin - tørret
- salt og friskkværnet peber
- olie - til stegning
Dressing
- 6 tsk mayonnaise
- 3 tsk sennep
Desuden bruges
- 4 skiver kalkunbacon
- 2 store tomater
- 0,5 agurk - i tynde skiver
- 1 salat - jeg bruger crispsalat
- 4 burgerboller
Fremgangsmåde
- Start med at lave kalkunbøfferne til din kalkunburger, og her kommes 500 g hakket kalkun i en skål sammen med 2 fed hvidløg (presset), 1 tsk paprika, 1 tsk rosmarin, salt og friskkværnet peber.
- Ælt det sammen til en kalkunfars, og del det derefter i fire lige store stykker, der formes til bøffer. Hakkes med bagsiden på en kniv.
- Steg kalkunbøfferne i lidt olie i ca. 5 minutter på hver side på en pande ved en god varme.
- Rør 6 tsk mayonnaise sammen med 3 tsk sennep til en lækker sennepsmayo.
- Læg 4 skiver kalkunbacon på en bageplade med bagepapir og steg dem ca. 12 minutter ved 200 grader varmluft.
- Skær 2 store tomater og 0,5 agurk i tynde skiver, og klargør 1 salat i mindre blade.
- Lun burgerbollerne på panden eller i ovnen.
- Smør over- og underbollerne med sennepsmayo. Byg op med underbolle, salat, agurkeskiver, kalkunbøf, tomatskiver, kalkunbacon (brækkes evt. i to halve) og overbolle.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kalkunburger serveres selvfølgelig straks, og du kan servere dem sammen med ovnbagte pommes frites eller de lækre og mere sunde blomkålsfritter.
Se også mine opskrifter på:
Crispy chicken burger med sprød kylling
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på min kalkunburger. Skriv gerne hvad du synes om den, når du har lavet burgeren 🙂