• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkun i paprikasauce med champignon

Kalkun i paprikasauce med champignon

billede til kalkun i paprikasauce
Kalkun i paprikasauce er en lækker ret, der ikke tager lang tid at lave. Her er kalkunretten serveret med pasta, men ris kan også bruges. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. februar 2024 - Udgivet:  6. september 2023

Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.
  2. Opskrift på kalkun i paprikasauce
  3. Kalkun i paprikasauce med champignon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.

Kalkun i parikasauce er en lækker middagsret med kalkun i strimler, der tilberedes i en både nem og hurtig sovs med paprika og champignon.

Retten tager max. en halv time at lave, og den smager fantastisk godt. Mængden af paprika kan du sagtens selv justere til, men jeg synes det passer fint med et par gode teskefulde paprika. Så er den hverken for stærk eller mild.

Kalkunretten laves uden hverken fløde eller smør, og derfor er den også god til dig, der kæmper med et for højt kolesteroltal.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkun i paprikasauce

billede til kalkun i paprikasauce

Kalkun i paprikasauce med champignon

Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.
Bedømmelse
4.9 fra 7 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 350 g kalkun - i strimler
  • 2 spsk olivenolie - plus lidt mere
  • 200 g champignon - i skiver
  • 1 rødløg - i tynde både
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 5 dl hønsebouillon - varm
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta - koges som anvist

Fremgangsmåde

  • På en meget varm pande steges kalkunkød i strimler i lidt olie, og krydres med salt og friskkværnet peber. Steges et par. minutter, så det får en smule stegeskorpe. Hæld de stegte kalkunstrimler på en tallerken.
  • Kom panden tilbage på kogepladen ved høj varme, og steg nu champignon i skiver indtil de er godt stegt af. Tilsæt evt. lidt mere olie.
  • Kom så rødløg, hvidløg og peberfrugt ved, og lad det stege med i et halvt minuts tid mere. Vendes rundt undervejs.
  • Kom kalkunkødet tilbage på panden.
  • Drys hvedemel over, vend rundt og hæld den varme bouillon ved. Rør det godt ud.
  • Tilsæt paprika sammen med rosmarin, tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft.
  • Lad din kalkun i paprikasauce simre mens du koger pasta, hvilket vil sige i ca. 8-10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere paprika og citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
578
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
1338
mg
58
%
Kalium
 
802
mg
23
%
Kulhydrater
 
87
g
29
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
1162
IU
23
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
64
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Kalkun i paprikasauce serveres straks sammen med den kogte pasta. Eller kogt ris.

Serveres gerne med en sund tomatsalat til.

Bemærk, at kalkun kan udskiftes med kyllingekød i strimler, og fremgangsmåden er ellers den samme.

Flere opskrtifter med kalkun

  • glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn
    Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn
  • italiensk kalkungryde den sunde gryderet
    Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet
  • billede til kalkunret med grøntsager og ris
    Kalkunret med grøntsager og ris
  • billede til kalkunschnitzler i fad
    Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift
  • billede med kalkunpande
    Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie Krogh

    marts 01, 2023 at 2:54 pm

    Jeg ønsker nogle opskrifter på mad i Air fryser, please.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required