• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Kaki eller sharon frugt? Se fakta og forskelle

Kaki eller sharon frugt? Se fakta og forskelle

Billede med kaki frugt.
Kaki eller kakifrugt forveksles ofte med sharon frugten, men de er faktisk ikke ens. En sharonfrugt kan dog kaldes en kaki, men en kakifrugt kan ikke kaldes en sharon. Foto: iStock.com.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  1. maj 2025

Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kaki eller sharonfrugt?
  2. Anvendelse
  3. Holdbarhed
  4. Frysning
  5. Sæson
  6. Næringsindhold
  7. Fakta

Mon ikke du kender kaki (kakifrugten) eller dens fætter sharonfrugten?

Lad os så starte med at slå fast, at førstnævnte ikke har fået sit navn efter farven kaki.

Tværtimod har den lille eksotiske frugt den smukkeste orangerøde farve og er ikke det samme som sharonfrugten, men dog nært beslægtet.

Ofte bruges betegnelserne lidt i flæng, men der er faktisk forskelle, som er værd at kende til.

Kaki eller sharonfrugt?

Kakifrugten er orange og ligner mest en tomat i faconen. Kaki har i modsætning til sharonfrugten kerner – op til otte af slagsen.

Sharon frugten er en forædlet form af almindelig kaki – og oprindeligt fra Sharon-dalen i Israel.

Kakifrugtens smag er en smuk blanding af abrikos, fersken, lidt honning og figen. Den kan spises rå.

En umoden kaki er lysegul eller gulgrøn og med en del tanniner, som får den til at smage bittert og kedeligt. Så kig efter, så du får en moden og gerne lidt overmoden frugt.

Sharon er mere fast i kødet og kan spises tidligere. Tanninerne er ikke så fremtrædende i sharonfrugten.

I butikkerne kan det være svært at se forskel på de to frugter, da de ligner hinanden. En sharonfrugt kan kaldes en kaki, men en kakifrugt kan ikke kaldes en sharon.

Kaki dyrkes i dag i store dele af verdenen, hvorimod sharonfrugten kun dyrkes i Israel.

Anvendelse

Du kan spise den ved at skære den op i både og fjerne kernerne. Skindet kan dog være lidt sejt, så det kan være en god idé at skrælle den.

Prøv den i frugtsalat, på ostebordet, i kager, i salater, i is eller blot som sund snack.

Holdbarhed

Kakifrugten kan holde sig ca. 5-7 dage ved 2-6 grader.

Den smager bedst ved stuetemperatur.

TIP! Du kan øge modningsprocessen ved at lægge frugterne i en beholder sammen med banan eller æble et par dage.

Frysning

Du kan ikke komme kakifrugterne i fryseren, for frugterne er ikke egnet til frysning.

Sæson

Sæsonen for kakifrugten strækker sig fra august til april.

Men oftest er frugterne tilgængelige hele året i etniske butikker og velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Kakifrugten er rig på A- og C-vitamin, antioxidanter, vitaminer og fibre.

Fakta

Latinsk navn: Diospyros kaki

Engelsk navn: Persimmon

Kaki menes at have været kendt i over 2000 år og stammer oprindeligt fra Østasien, hvor der i dag findes mere end 1000 sorter.

Frugten eller bærret blev først kendt i USA og Europa i det 19. århundrede, hvor den hurtigt blev populær.

Kaki vokser på løvfældende træer, der kan blive op til 10 meter høje, og der kan gå op til syv år, før træet bærer frugt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her