• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarberkage - nem og lækker opskrift på kage med rabarber

Rabarberkage - nem og lækker opskrift på kage med rabarber

et billede med rabarberkage
En virkelig lækker kage med rabarber, der røres af en luftig dej. Rabarberstykkerne svitses på en pande med lidt sukker og kanel, og derefter bages kagen en halv time i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. oktober 2024 - Udgivet:  6. august 2023

Del gerne:
4.7k
SHARES
FacebookMessenger4.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste rabarberkage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Noter
Gå til opskrift

Kage med rabarber er en nem rabarberkage, der tager en times tid at bage.

Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost, hvis det er udenfor sæson for danske rabarber.

Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller du kan anvende en springform.

Det giver rabarberkage til seks personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager den lækre kage.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble
  • Rabarberkage med kokos
  • Rabarberdrøm
  • Rabarberkage i airfryer

Opskrift

et billede med rabarberkage

Verdens bedste rabarberkage

Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Bedømmelse
4.7 fra 172 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g rabarber - i tynde skiver
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smør - meget blødt
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker - til drys
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader varmluft
  • Rabarber skæres i tynde skiver, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.
  • Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovn i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.
  • Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig lys og luftig dej. Læg piskeriset til side.
  • Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.
  • Rør til sidst med forsigtigt kærnemælk i dejen til din rabarberkage. Kærnemælk kan udskiftes med almindelig mælk.
  • Beklæd en form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen. Formen skal være ca. 18 gange 24 centimeter.
  • Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over kagen.
  • Bag den lækre kage med rabarber ved 180 grader armluft, og den skal have 30 minutter i ovnen.
  • Serveringsforslag:
    billede med rabarberkage på tallerken

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
400
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
92
mg
31
%
Natrium
 
194
mg
8
%
Kalium
 
195
mg
6
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
40
g
44
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
566
IU
11
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
73
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte rabarberkage køles lidt af inden den nydes.

Den lækre rabarberkage kan serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nadia Ali

    september 12, 2024 at 8:59 pm

    Smager meget godt

    Svar
  2. Line Theil

    september 04, 2024 at 3:03 pm

    Dejlig kage familien elsker den

    Svar
  3. Gitte

    juli 28, 2024 at 11:33 am

    Dejligt frisk kage, hurtig og nem at lave 😀

    Svar
  4. Maibrit

    juli 13, 2024 at 4:11 pm

    Super lækker saftig kage med perfekt kombination af syrlighed og sødme.

    Svar
  5. Lise-lotte

    juni 23, 2024 at 12:23 pm

    den smager bare for godt

    Svar
  6. grethe skov pedersen

    juni 13, 2024 at 4:34 pm

    Kan man lave muffins med denne kage?

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required